essence brow essentials: wenkbrauwen ‘on fleek’!

Eén van de vaste onderdelen van mijn dagelijkse make-up zijn mijn wenkbrauwen. En dan bedoel ik niet dat ik ze super strak of overdreven bijwerk. Maar hier en daar hebben ze wel een beetje bijsturing nodig 😉 Ik ontving onlangs een aantal nieuwe producten van de essence brow essentials collectie, en heb ze inmiddels uitgebreid getest. Ze zijn zelfs vast onderdeel geworden van mijn dagelijkse make-up!

essence brow essentials

essence brow essentials

De afgelopen jaren is mijn dagelijkse make-up behoorlijk geslonken. Voorheen droeg ik ook iedere dag een complete ooglook met oogschaduw, en soms ook nog eyeliner. Tegenwoordig doe ik het een stuk simpeler. Maar mijn wenkbrauwen sla ik nooit over. Zelfs als ik in het weekend mijn wekelijkse trainingsrondje doe, haal ik op zijn minst even een borsteltje over mijn wenkbrauwen. Ik wil de mensen die ik onderweg tegenkom tenslotte niet afschrikken 😉

essence brow essentials

Overnight brow mask

Een masker voor mijn wenkbrauwen: dat had ik nog niet eerder gebruikt. Maar tegelijkertijd vroeg ik me af: waarom eigenlijk niet? Je verzorgt je haar tenslotte ook, dus waarom je wenkbrauwen niet?

Dit wenkbrauw nachtmasker bevat onder andere Aloë Vera, Panthenol en Ricinusolie. Deze ingrediënten hydrateren en verzorgen de haartjes van je wenkbrauwen terwijl je slaapt.

Je brengt het brow mask heel makkelijk aan met het dunne kwastje. Uiteraard nadat je je gezicht gereinigd hebt.

Het masker heeft een gel-achtige textuur die niet plakkerig of te vol aanvoelt op mijn wenkbrauwen. Ik vind het lastig te zeggen of het masker echt iets doet voor mijn wenkbrauwen. Het is niet zoals bij je haar, dat je merkt dat ze meer glanzen, of beter in model zitten, zeg maar. Maar een beetje extra liefde en verzorging kan nooit kwaad, toch? Ze hebben het tenslotte soms best zwaar te verduren met het regelmatig epileren en wellicht ook verven. Het brow mask kost € 2,99.

essence brow essentials

after shape brow roller cooling & calming

Een product waar ik dan wél echt effect van merk, is de after shape brow roller. Oh sjips, nu heb ik het meteen al verklapt, hahaha! Deze hydraterende roller gebruik je na het epileren van je wenkbrauwen. Hij kalmeert en verkoelt de geëpileerde huid, en helpt de huid weer te herstellen.

De brow roller heeft een metalen rollerball applicator, deze zorgt voor een direct verkoelend effect. En het brengt natuurlijk lekker makkelijk aan.

Na het epileren van mijn wenkbrauwen ziet mijn huid altijd erg rood. Ik epileer ze daarom altijd ’s avonds voor ik ga slapen. Het is niet dat de after shape brow roller de roodheid direct laat verdwijnen, maar wel het warme, branderige gevoel na het epileren. Ik voel direct het verkoelende effect, en de gel zorgt er daarna voor dat de huid gekalmeerd wordt. Deze staat inmiddels standaard op mijn badkamerplankje, ik gebruik hem nu altijd na het epileren. De brow roller kost € 2,89.

essence brow essentials

brow styling soap set

Je kunt wel zien dat ik geen über hippe beautyblogger ben 😉 want bij de brow styling soap set moest ik toch even googlen wat brow soap is. Het blijkt dat zeep, of een zeepachtige textuur, uitermate geschikt is om je wenkbrauwen in model te brengen en te houden. Inmiddels hebben veel beautymerken een eigen brow soap uitgebracht, en nu vind je deze dus ook bij essence.

De set bevat dus de brow soap, een borsteltje om de soap aan te brengen, en een handig spiegeltje in het dekseltje. Lekker compleet dus! De stylingzeep laat zich makkelijk aanbrengen, voelt licht aan, is langhoudend en transparant. En dus geschikt voor alle kleuren wenkbrauwen.

Je haalt het borsteltje eenvoudig over de stylingzeep, en brengt vervolgens daarmee je wenkbrauwen in model. Ik lees her en der dat je brow soap ook nat kunt gebruiken, dus dat heb ik met deze ook geprobeerd. Maar dat beviel mij niet zo goed, ik gebruik hem liever droog. Vergeet niet om regelmatig het borsteltje even te reinigen. Ik doe dat zelf eens in de twee weken, als ik mijn make-up kwasten reinig.

De brow soap bevalt mij écht ontzettend goed! Ik teken eerst mijn wenkbrauwen een beetje bij met de brow wax pen die hierna komt. Daarna breng ik mijn wenkbrauwen in model met de brow soap. Ze blijven een hele dag perfect in model, zonder dat ze plakkerig of stijf aanvoelen. De brow styling soap set kost € 3,39.

essence brow essentials

brow wax pen

Tot slot ontving ik vier kleuren van de brow wax pen. Dit is een waterproof wax pen, nu verkrijgbaar in drie nieuwe kleuren: van blond tot diep donkerbruin. Hiermee style je heel makkelijk en snel je wenkbrauwen. Niet alleen kun je hiermee je wenkbrauwen op een natuurlijke manier bijtekenen, de wax-textuur zorgt er daarnaast voor dat je wenkbrauwen in model blijven.

De brow wax pen is een lekker dik potlood, wat lekker in de hand ligt. Ik ontving vier kleuren, maar ontdekte de vierde kleur pas na het fotograferen, hij was op tafel weg gerold. Je ziet hier dus maar drie kleuren:

Zoals ik hierboven al vertelde, teken ik eerst mijn wenkbrauwen bij met de brow wax pen. Je ziet dat de pigmentatie heel natuurlijk is. Softe lijnen, geen harde lijn. Precies wat ik graag gebruik. Na het bijtekenen breng ik mijn wenkbrauwen in model met de brow styling soap set, waardoor ze nog beter in model blijven. Ik vind het een uitstekend setje bij elkaar! De brow wax pen kost € 1,99 per stuk.

Hier zie je het resultaat: natuurlijk gestylede wenkbrauwen, past perfect bij mij!

Deze essence brow essentials zijn verkrijgbaar bij het Kruidvat, zowel in de winkels als online. Meer informatie over de producten vind je op de Nederlandse website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on essence brow essentials: wenkbrauwen ‘on fleek’!

 1. Petra van Schijndel
  10 december 2021 at 22:23 (8 maanden ago)

  Fijne uitleg! Op naar Kruidvat Middelburg morgen.

  Beantwoorden
 2. Forever38.com (Vera)
  10 december 2021 at 10:38 (8 maanden ago)

  Ja, mooi hoor ! Ziet er heel natuurlijk uit, zo, ik ga erom in de stad. Thanks voor de tip x

  Beantwoorden
 3. Neeltje
  9 december 2021 at 08:12 (8 maanden ago)

  Wat een mooie producten. Ik ga kijken wat ze hier in het dorp ervan hebben.

  Beantwoorden
 4. Jelma
  9 december 2021 at 08:03 (8 maanden ago)

  Ik ga naar het Kruidvat; want mooie producten voor een mooie prijs! Bedankt voor je review.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.