essence epic sunset eyeshadow palette

Toen ik het perspakket met de nieuwe essence producten ontving, viel mijn oog meteen op het essence epic sunset eyeshadow palette. Enerzijds omdat het een groot formaat oogschaduwpalette is, maar ook door de prachtige verpakking. Vandaag laat ik dit palette van dichtbij aan jullie zien!

essence epic sunset eyeshadow palette

essence epic sunset eyeshadow palette

Dit palet met hoog gepigmenteerde oogschaduw is geïnspireerd op de kleuren van een zonsondergang in de woestijn. Het palet bevat 14 tinten met matte, glanzende en metallic effecten in goud, roze en paars. De selectie wordt ondersteund door een lichte tint en een donkere matte tint, die gebruikt kunnen worden om je look zachter of juist expressiever te maken. Dankzij de zachte textuur zijn alle kleuren makkelijk te blenden. De kwalitatieve kartonnen verpakking inclusief spiegel maakt de uitstraling van het palet compleet.

Zoals ik hierboven al vertelde, heeft het essence epic sunset eyeshadow palette een prachtige verpakking. Met daarop een afbeelding van een mooie zonsondergang in de woestijn. De kleuren in het palette zijn ook hierop gebaseerd, je weet dus meteen een beetje welke kleuren je kunt verwachten.

Op de achterkant van het palette staan de ingrediënten van alle oogschaduws keurig vemeld. Bijkomend voordeel van het feit dat het palette zo groot is: de lettertjes zijn ook voor 40-plussers leesbaar 😉

essence epic sunset eyeshadow paletteEn dan… waar het natuurlijk uiteindelijk allemaal om draait: de oogschaduw kleuren. Voorop gesteld dat ik de kleuren echt prachtig vind, vind ik het ook super tof dat essence een palette als dit uitbrengt. Een palette wat eens niet alleen maar neutrale kleuren bevat, maar juist lekker gedurfd is. Natuurlijk snap ik dat niet iedereen ooglooks met felle kleuren wil of durft te maken, maar je kunt natuurlijk wel één opvallende kleur toevoegen aan je ooglook. Het palette bevat namelijk ook een aantal neutrale kleuren, zodat je de perfecte balans in je ooglook kunt houden.

De swatches

Dat de kleuren prachtig zijn, dat zag ik in één oogopslag. Maar ik was natuurlijk ook heel benieuwd naar de pigmentatie van de kleuren. Zoals ik de laatste tijd al vaker opgemerkt heb, is de kwaliteit van essence oogschaduws echt enorm verbeterd de afgelopen paar jaar. Mijn verwachtingen waren dan ook best hoog gespannen 🙂

De eerste vier kleuren zijn meteen al prachtig. Wat een mooie, warme kleuren! De pigmentatie is dik in orde, zelfs van de tweede, matte kleur. Matte kleuren blijven qua pigmentatie meestal wat achter bij kleuren met een shimmertje, maar deze kleur is prima gepigmenteerd. Ik vind vooral de warm-rode en oranje kleur prachtig ♥

essence epic sunset eyeshadow paletteOok de tweede serie stelt niet teleur. Dit zijn vier kleuren met een flinke portie shimmer en glans, ik houd er van. Kijk die blauwe kleur, wat een pareltje!

essence epic sunset eyeshadow paletteDe volgende vier kleuren zijn ook weer super gepigmenteerd, hier vallen vooral de groene en de roze kleur natuurlijk op. Maar kijk die meest rechtse kleur eens, wat een bijzonder effect heeft deze! Roze met een gouden glans, I love it! ♥

De laatste vier kleuren zijn de twee meest neutrale kleuren van het palette, maar wel hele mooie bruin-tinten. En de twee rechter kleuren zijn de lichte en donkere kleur aan de onderkant van het palette. Hiermee kun je volgens essence je look zachter of juist expressiever mee maken. Je kunt ze bijvoorbeeld als basiskleur aanbrengen op het ooglid, en daaroverheen een wat intensere kleur. Met de donkere kleur kun je heel mooi schaduw aanbrengen, bijvoorbeeld in de buitenste ooghoek.

Kwaliteit en houdbaarheid

Ik ben erg te spreken over de textuur en kwaliteit van de oogschaduws. Sommige kleuren zijn iets zachter van textuur, en veroorzaken daardoor een beetje fallout bij het aanbrengen. Maar als je daar even extra op let bij het aanbrengen van je oogschaduw, hoeft dat geen enkel probleem te zijn. De oogschaduws zijn lekker zacht en laten zich heel fijn aanbrengen en blenden.

Ook de houdbaarheid is uitstekend. Toen ik onderstaande look gemaakt had, en ‘s avonds mijn make-up ging verwijderen, bedacht ik me opeens dat ik geen oogschaduwprimer had aangebracht. Iets wat ik eigenlijk altijd doe, omdat dat de houdbaarheid van je oogschaduw aanzienlijk verbetert. Ik was dus heel benieuwd naar hoe de oogschaduw zich gehouden had zonder primer. Nou, serieus: die zat nog net zo mooi als toen ik hem ‘s ochtends had aangebracht! En dat zonder oogschaduwprimer! Ik was (en ben) echt verbluft door de uitstekende houdbaarheid van het essence epic sunset eyeshadow palette.

essence epic sunset eyeshadow paletteDe look

Voor deze look ben ik natuurlijk ook een beetje uit mijn comfortzone van neutrale oogschaduwkleuren gegaan. Ik heb de linkse drie kleuren van de onderste rij gebruikt. De lichte kleur heb ik in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot aangebracht als highlighter. De groene kleur heb ik over het hele ooglid aangebracht, en de intense blauwe kleur in de buitenste ooghoek, als schaduw. Vooral die laatste kleur vond ik wel een beetje spannend hoor, hahaha!

essence epic sunset eyeshadow paletteMaar de look heeft prachtig uitgepakt vind ik, en is uiteindelijk helemaal niet zo intens als ik in eerste instantie verwacht had. Nu draag ik natuurlijk een bril, en worden kleuren daardoor altijd wat afgezwakt. Maar dit is een look die ik prima dagelijks zou kunnen dragen ♥

Ik heb de look afgemaakt met mijn dagelijkse make-up: blushje hier, bronzer daar, zwart oogpotlood en mascara, en mijn favoriete lipstick van dit moment. Ready to go!

Het essence epic sunset eyeshadow palette kost € 9,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on essence epic sunset eyeshadow palette

 1. Miranda Aerts
  10 november 2019 at 22:47 (1 jaar ago)

  Good looking 😎

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  7 november 2019 at 18:53 (1 jaar ago)

  Mooie, draagbare look inderdaad! Leuk hoe je haarband matchy matchy is met je lipstick;-)

  Beantwoorden
 3. Tessa
  7 november 2019 at 12:45 (1 jaar ago)

  Een erg fijn palette vind ik, erg veelzijdig

  Beantwoorden
 4. Marije
  6 november 2019 at 12:07 (1 jaar ago)

  Hele mooie kleuren maar iets te heftig voor mij

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  6 november 2019 at 06:08 (1 jaar ago)

  Wauw….
  Prachtige look en de teinten zijn zo gied gepigmenteerd….
  Ik zou deze palette zeker kopen….

  Xoxo

  Beantwoorden
  • Paola
   6 november 2019 at 08:42 (1 jaar ago)

   Ik heb een poosje terug de spice it up set gekocht! Prachtig ook

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.