essence foot care for happy feet!

essence staat natuurlijk vooral bekend om de leuke budget make-up. Maar wist je dat ze ook steeds meer verzorgingsproducten in het assortiment hebben? Sinds de herfst/winter 2021 update vind je bijvoorbeeld een aantal essence foot care producten in het schap, die je voeten happy houden. Ja, ook in de winter! Want je voeten verdienen het hele jaar door een goede verzorging, ze hebben het tenslotte zwaar te verduren.

essence foot care

essence foot care

Ik weet natuurlijk als geen ander hoe belangrijk een goede voetverzorging is. De vele wandelkilometers die ik maak, zijn super goed voor mijn lichaam en geest. Maar mijn voeten hebben er natuurlijk wel een beetje onder te lijden. Dus probeer ik ze zo goed mogelijk te verzorgen, zodat ze bestand zijn tegen het zware werk 😉

essence foot care

Ik begin meteen met mijn favoriet: het essence ultra-care foot mask. Deze kun je op twee manieren gebruiken. Als masker breng je een dikkere laag aan op je voeten voor je naar bed gaat, en trekt daarna (katoenen) sokken aan. Je laat het masker dan de hele nacht zijn werk doen, en staat ’s ochtends op met zachte, verzorgde voeten. Je kunt de crème ook dagelijks gebruiken als gewone voetcrème, dan breng je na het douchen een wat dunnere laag aan en smeert deze goed uit over je voeten. Daarna trek je gewoon je sokken en schoenen aan.

Het foot mask bevat heerlijke, verzorgende ingrediënten zoals zeezout, sheaboter, zonnebloemolie, ureum en panthenol. Deze zorgen ervoor dat de huid van je voeten gehydrateerd en intens gevoed wordt, zodat ze weer zacht en soepel aanvoelen.

De crème is lekker dik en romig, en heeft een fijne, zacht-zoete geur. Het aanbrengen is daardoor een heerlijk relax-momentje voor het slapen gaan. De eerste keer dat ik het voetmasker gebruikt had, was ik de volgende ochtend echt verrast. Mijn voeten waren meteen al veel zachter, en voelden comfortabel en verzorgd aan. Ik gebruik het nu ongeveer één keer per week, om mijn voeten in goede conditie te houden. Het foot mask kost € 2,69.

essence foot care

nail & cuticle serum scrub

Jullie weten vast wel dat ik een groot fan ben van scrubben, zowel mijn lichaam als mijn gezicht. Maar wist je dat je ook je nagels, en vooral je nagelriemen, kunt scrubben? Geloof me: mijn nagelriemen deden een klein vreugdedansje toen ze dat hoorden. De afgelopen 1,5 jaar heb ik een nare gewoonte weer opgepakt: nagelbijten. Of beter gezegd: nagels pulken, maar dat klinkt zo vies hahaha! Niet alleen mijn nagels, maar ook mijn nagelriemen zijn daardoor in een slechte conditie geraakt. Dus dit was een mooie gelegenheid om ze wat extra love and care te geven.

essence foot care

De serum scrub breng je aan met een pipetje, op iedere nagel één druppel. Het bevat glycerine, rozenwater en aloë vera, die je nagels en nagelriemen de verzorging geven die ze verdienen. Jojoba-olieparels zorgen voor een mild exfoliërend effect.

De scrub is inderdaad heel mild, maar wel effectief. Ik breng dus op iedere nagel één druppel aan en masseer de serum scrub vervolgens gedurende ongeveer 20 seconden over mijn nagel. Hierbij leg ik de nadruk op mijn nagelriemen. Al na één keer voelden ze zoveel beter aan! Ik ga dit dus zeker vaker doen, en probeer dan ook meteen om mijn nagels weer te laten groeien. De nail & cuticle serum scrub kost € 1,99.

essence foot care

protecting toe nail base coat

Speciaal voor de teennagels ontwikkelde essence foot care de protecting toe nail base coat, met tea tree olie erin. Een basecoat voorkomt verkleuring en beschadiging van je nagels bij het lakken, en zorgt daarnaast voor een betere hechting van de lak. De tea tree olie in de base coat verbetert de conditie van je teennagels en beschermt ze tegen bijvoorbeeld kalknagels.

Het aanbrengen gaat super makkelijk en snel dankzij het brede, platte borsteltje. De toe nail base coat kost € 1,99.

essence foot care accessoires

Tot slot vind je in het essence foot care assortiment nog twee handige accessoires. De schattige teenscheiders helpen je bij het lakken van je teennagels. Ze voorkomen dat je tenen tegen elkaar komen tijdens en vlak na het lakken. Na gebruik kun je de teenscheiders gewoon afspoelen onder de kraan, zo kun je ze meerdere keren gebruiken.

Ik vijl mijn nagels al jaren met een glasvijl. Deze mooie vijl van essence heeft twee kanten met verschillende korrelwaarden: zacht en medium. Een glasvijl zorgt ervoor dat je je nagels mooi en op een veilige manier in vorm kun vijlen. Daarnaast ‘verzegelt’ de vijl het uiteinde van je nagels, zodat ze minder snel splijten. Wat mij betreft is een glasvijl onmisbaar in huis! Deze glass file kost slechts € 1,99.

Al deze essence foot care producten vind je in het schap van essence bij het Kruidvat. Op de Nederlandse website vind je meer informatie over de producten. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor mijn blog ♥

3 Comments on essence foot care for happy feet!

 1. Miranda Aerts
  20 oktober 2021 at 19:06 (10 maanden ago)

  Fijn dat de voeten een keer aandacht krijgen bij essence 🙂 klinkt goed deze nieuw producten!

  Beantwoorden
 2. Amy
  20 oktober 2021 at 09:54 (10 maanden ago)

  Het essence ultra-care foot mask vind ik ook zo fijn!

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  20 oktober 2021 at 08:02 (10 maanden ago)

  Ik heb toevallig gisteren mijn voeten nog gedaan, dat is altijd zo’n fijn gevoel als alles weer netjes is;-)

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.