Essence Hello Autumn – review en swatches

Maandag zag ik dat de Essence Hello Autumn collectie online verkrijgbaar was in de webshop van Kruidvat. Of beter gezegd: ik zat al dagen te gluren op de website of hij er al was, en maandag was het dan zo ver! Ik offerde er mijn lunchpauze voor op, en vulde mijn virtuele winkelmandje met een aantal producten uit deze collectie. Vandaag laat ik de oogschaduwpalettes, de blush en bronzer en de lip creams aan je zien, later volgen de nagellakjes!

Essence Hello Autumn

Essence Hello Autumn: review en swatches

Hieronder laat ik alle producten afzonderlijk aan je zien. Zoals je ziet, heb ik een groot deel van de collectie gekocht, ik kon deze mooie producten gewoon niet weerstaan. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

Essence Hello Autumn

Essence Hello Autumn eyeshadow palette

De Essence Hello Autumn collectie bevat maar liefst twee oogschaduwpalettes: 01 Walk in the Park en 02 Keep Calm & Go for a Walk (beiden € 3,89). Omdat ik ze allebei heel mooi vind, en heel geschikt om een dagelijkse look mee te maken, laat ik ze hieronder alle twee aan je zien:

Essence Hello Autumn

Essence Hello Autumn – Walk in the Park

Essence Hello Autumn Walk in the park
(zonder flits)

Essence Hello Autumn Walk in the Park
(met flits)

Essence Hello Autumn

De kleuren van 01 Walk in the Park zijn allemaal vrij glimmend, en lopen qua kleur mooi op. Twee lichte kleuren die als highlighter te gebruiken zijn, drie licht- tot middenbruine kleuren en één donkerbruine kleur. De oogschaduws zijn lekker zacht, en hebben een redelijke pigmentatie. Ze geven nauwelijks tot geen fall-out.

Essence Hello Autumn Keep Calm & Go for a Walk

Essence Hello Autumn – Keep Calm & Go for a Walk

Essence Hello Autumn Keep Calm & Go for a Walk
(zonder flits)

Essence Hello Autumn Keep Calm & Go for a Walk
(met flits)

Essence Hello Autumn

Ook in het palette 02 Essence Hello Autumn Keep Calm & Go for a Walk vind je glimmende kleuren, met ongeveer dezelfde opbouw: twee highlighters, één bruin-groene kleur, twee middengroene kleuren en één donkergroene kleur. De laatste heeft wat minder pigmentatie en heeft dus wel een paar laagjes nodig voor een intense kleur, maar de rest heeft ook weer een redelijke pigmentatie en een zachte textuur, die prettig aanbrengt.

Essence Hello Autumn Autumn & The City

Essence Hello Autumn – Autumn & The City

De Multi colour powder Autumn & The City (€ 3,39) vond ik in het persbericht toch wel het meest veelbelovend eruit zien, en in het echt is hij dat nog steeds. Een bronzer met een subtiele shimmer in verschillende kleuren, waarmee je een heel mooie na-zomerse touch aan je make-up look geeft!

Essence Hello Autumn Autumn & The City

Essence Hello Autumn

Ik ben blij dat ik dit keer niet naar het “Je hebt al zoveel bronzers en highlighters”-stemmetje in mijn hoofd heb geluisterd!

 Essence Hello Autumn Beauti-fall Red

Essence Hello Autumn – Beauti-fall Red

De collectie bevat een heel bijzondere blush, Beauti-fall Red (€ 2,59): de kleur reageert op de individuele pH-waarde van de huid, en verandert tijdens het aanbrengen in een mooie, subtiele roze tint met een zachte glans.

Essence Hello Autumn Beauti-fall Red

Essence Hello Autumn Beauti-fall Red

Pretty! Let op: de kleur kan op jouw huid dus anders uitvallen dan hierboven op mijn arm.

Essence Hello Autumn lip cream

Essence Hello Autumn – lip cream

In de Essence Hello Autumn collectie vind je twee lip creams (€ 1,99) in de kleuren 01 Beauti-FALL Red en 02 Keep Calm & Go for a Walk (ik vind de namen in deze collectie overigens echt geweldig!). De lip creams lijken qua textuur op de NYC Expert Last Lip Lacquers waar ik onlangs een artikel over schreef.

Essence Hello Autumn

Essence Hello Autumn lip cream

Kijk dan, wat een intense pigmentatie! Beauti-FALL Red is een heel mooie, warme kleur rood, Keep Calm & Go for a Walk is een lichte nude-kleur. Een look met al bovenstaande producten volgt overigens nog, daar heb ik nog geen tijd of gelegenheid voor gehad omdat het al avond was voor ik met de spulletjes thuis kwam 😉

Essence Hello Autumn

Van de nagellakjes (€ 1,99) uit deze collectie koos ik drie van de vier kleuren, van links naar rechts: 04 Keep Calm & Go for a Walk, 01 Beauti-FALL Red en 02 Meet my Pumpkin. Deze laat ik in een apart artikel aan je zien, ik ga proberen om ze later vandaag even te swatchen.

Ik vind Essence Hello Autumn echt een geweldige, prachtige collectie met hele mooie, maar vooral ook draagbare producten. Volgens mij is de collectie vrij gewild, dus als je er iets van wil kopen, zou ik zeker niet te lang wachten!

Heb jij iets van deze collectie op je wishlist staan, of heb je misschien ook al iets gekocht?

9 Comments on Essence Hello Autumn – review en swatches

 1. Ellen
  7 september 2014 at 09:02 (8 jaren ago)

  Ik heb het groene oogschaduwpalette en het mosgroene oogpotlood. Ik vind de zachte pigmentatie prima voor de dagelijkse look.

  Beantwoorden
 2. Krista
  3 september 2014 at 14:25 (8 jaren ago)

  Wat een mooie collectie hè! Ik had de palettes in Duitsland al gehaald, maar ik denk dat ik hier ook nog even ga neuzen!

  Beantwoorden
 3. Modenise.nl
  3 september 2014 at 14:22 (8 jaren ago)

  Ziet er goed uit. Heb deze collectie bij ons ook gezien maar nu weet ik wat ik kan kopen.

  Beantwoorden
 4. Ruby
  3 september 2014 at 09:09 (8 jaren ago)

  Ik hou echt van deze kleuren. Voor een mooie natuurlijke look :-). Liefs

  Beantwoorden
 5. Marion
  3 september 2014 at 08:21 (8 jaren ago)

  Prachtig zeg! Heerlijk artikel. Krijg spontaan zin in de herfst!

  Beantwoorden
 6. Sonja
  3 september 2014 at 08:01 (8 jaren ago)

  Ik word gek hier,… Kom elke dag ff kijken en ligt er niks. Ik wil bijna 1dag in de week gaan werken bij het KV hier om de beauty afdeling op orde te krijgen.
  Maar goed ik heb al wat dingen gezien die me aanspreken!

  Beantwoorden
 7. Cindy
  3 september 2014 at 07:45 (8 jaren ago)

  Mooi! Ga snel in de winkel kijken of ze het al hebben!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.