Essence How to Make Make-up boxen

Vanaf het moment dat ik de Essence How to Make Make-up boxen zag, was ik verliefd. Helaas waren ze een hele tijd alleen in Duitsland verkrijgbaar, maar sinds in Nederland een aantal vestigingen van Kruidvat een groter Essence schap hebben gekregen, zijn ze bij die winkels ook verkrijgbaar, jeeeej! Omdat ik een paar keer misgegrepen heb in een compleet geplunderd schap, heb ik ze onlangs online besteld in de webshop van Kruidvat, en dus kan ik ze vandaag aan je laten zien!

Essence How to Make Make-up boxen

Essence How to Make Make-up boxen

Tadaaaa, hier zijn ze dan, de Essence How to Make Make-up boxen! De exemplaren die ik heb gekocht zijn How to Make Smokey Eyes, How to Make Nude Eyes en How to Make your Face Wow. De palettes zien er enorm leuk uit, ze doen denken aan merken als Benefit en Too Faced. Ik heb het geloof ik al eens vaker gezegd, maar ik vind het zó leuk dat budget merken als Essence en Catrice steeds meer aandacht aan de buitenkant van de producten besteden!

Essence How to Make Smokey Eyes Make-up Box

Essence How to Make Smokey Eyes Make-up Box

Essence How to Make Smokey Eyes Make-up Box

Het eerste exemplaar wat ik aan je laat zien, is de Essence How to Make Smokey Eyes Make-up Box. Het doosje heeft mooie kleuren in grijs, zwart, paars en wit. Op de achterkant staan alle ingrediënten vermeld, en de inhoud van het palette: 6 oogschaduws en een applicator.

Essence How to Make Smokey Eyes Make-up Box

Alle Essence How to Make Make-up boxen zijn voorzien van een stevig vastgeplakt stukje plastic, zodat er niemand in de winkel met zijn vingers aan de oogschaduws kan zitten.

Essence How to Make Smokey Eyes Make-up Box

Essence How to Make Smokey Eyes Make-up Box

De Essence How to Make Smokey Eyes Make-up Box bevat zes kleuren oogschaduw, variërend van grijs, zwart, paars en lichtroze. De kleuren zijn allemaal vrij shimmery, dat vind ik wel een beetje jammer.

Essence How to Make Smokey Eyes Make-up Box

Essence How to Make Smokey Eyes Make-up Box

Essence heeft alle kleuren leuke namen gegeven. De applicator die in het palette zit oogt leuk voor het plaatje, maar ik vind hem te klein en priegelig om fijn te kunnen gebruiken. Ik gebruik liever mijn eigen oogschaduwkwasten. Hieronder laat ik je de swatches zien:

Essence How to Make Smokey Eyes Make-up Box

Essence How to Make… Make-up Boxen

Wat direct opvalt, is het feit dat de bovenste rij kleuren beduidend beter gepigmenteerd is dan de onderste rij, ze voelen ook veel zachter bij het aanbrengen. Toch vind ik de pigmentatie niet tegenvallen, en juist bij een Smokey Eye kun je de kleuren beter moeten opbouwen dan dat je meteen een te donkere kleur op je ooglid hebt zitten, vind ik.

Als ik de oogschaduws aanbreng over een oogschaduwbasis, is de pigmentatie een stuk beter dan wanneer ik ze ‘kaal’ op mijn hand swatch. De houdbaarheid van alle oogschaduws is uitstekend, ze blijven een hele dag keurig op hun plaats. Een prima kwaliteit dus voor een budget oogschaduwpalette!

Essence How to Make Make-up boxen

Essence How to Make Make-up boxen

Essence How to Make Nude Eyes Make-up Box

Over naar de Essence How to Make Nude Eyes Make-up Box. Ook deze heeft een leuke, vrolijke buitenkant. Alle How to Make Make-up Boxen voelen opvallend zwaar en stevig aan en hebben een spiegel in het deksel. Essence heeft er alles aan gedaan om de palettes een mooie look en feel te geven, en dat is uitstekend gelukt!

Essence How to Make Make-up boxen

Essence How to Make Make-up boxen

In alle Essence How to Make Make-up Boxen vind je (achter het spiegeltje, in het deksel) twee kaartjes waar je stap-voor-stap voorbeeld-looks vindt.

Essence How to Make Make-up boxen

Essence How to Make Make-up boxen

De Essence How to Make Nude Eyes Make-up Box heeft één donkerbruine kleur, één taupe kleur, twee middenbruine kleuren, een peach kleur en een beige kleur oogschaduw. Ik vind ze mooi!

Essence How to Make Make-up boxen

Essence How to Make Make-up boxen

Op de eerste kleur na, zijn alle kleuren uit dit palette uitstekend gepigmenteerd, en voelen lekker zacht en creamy bij het aanbrengen. De lichtste kleur is wat poederiger. Dit palette vind ik het mooiste van de drie, maar ik ben dan ook een groot fan van nude oogschaduwpalettes (mocht dat nog niet opgevallen zijn).

Essence How to Make Make-up boxen

Essence How to Make Make-up boxen

Essence How to Make Your Face Wow Make-up Box

De Essence How to Make Your Face Wow Make-up Box bevat een bronzer, een highlighter en twee blushes. Het ziet er aan de buitenkant prachtig uit, met roze en witte stippen. Echt zo’n palette wat je op je make-up tafel wil hebben, puur voor het uiterlijk (ik wel in ieder geval).

Essence How to Make Make-up boxen

Essence How to Make Make-up boxen

De blushes in het palette zijn heel fel, vooral de roze is erg uhm… roze. Dat vind ik wel een beetje jammer, naar mijn idee hadden ze in dit palette beter twee kleuren kunnen stoppen die wat neutraler zijn, zodat iedereen ze kan hebben. De bronzer en de highlighter zijn wat dat betreft beter gekozen, die ogen gewoon prima qua kleur. In het palette vind je twee kaartjes met voorbeeld-look, eentje voor blonde types en eentje voor brunettes.

Essence How to Make Make-up boxen

Essence How to Make Make-up boxen

De pigmentatie van alle vier de producten is prima, wat in het geval van de blushes betekent dat je ze echt heel voorzichtig moet aanbrengen.

Met de palettes maakte ik onderstaande looks. Voor de eerste look gebruikte ik het How to Make Smokey Eyes palette, samen met de bronzer, highlighter en roze blush uit het laatste palette. Voor de tweede look gebruikte ik het How to Make Nude Eyes palette, samen met de bronzer, highlighter en de abrikooskleurige blush. In beide gevallen heb ik de blush een beetje gemengd met de bronzer, om de felheid een beetje uit de kleur te halen. Ik heb de foto’s op verschillende tijdstippen gemaakt, waardoor de belichting in beide gevallen anders is.

Essence How to Make Make-up boxen

Essence How to Make Make-up boxen

(beetje bleek, niet helemaal fit)

Ik vind de Essence How to Make Make-up Boxen enorm leuk, en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding hebben. Mijn favoriet is de How to Make Nude Eyes Make-up Box, maar dat is vooral omdat die kleuren mij meer liggen. De Boxen zijn verkrijgbaar bij de vestigingen van het Kruidvat met een extra groot Essence schap, maar mijn ervaring is dat ze daar vaak uitverkocht zijn. Gelukkig zijn ze in de webshop van het Kruidvat ook verkrijgbaar, er is ook een How to Make Bright Eyes Make-up Box en een How to Make Brows Wow Make-Up Box verkrijgbaar. Alle varianten kosten € 5,99.

Ken jij de Essence How to Make Make-up Boxen al?

6 Comments on Essence How to Make Make-up boxen

 1. Miss Sentinelli
  10 november 2014 at 22:33 (8 jaren ago)

  Super leuke en handige how to boxen. Ik vind de Nude Eyes Make-up Box wel mooi!

  Beantwoorden
 2. Cindy
  10 november 2014 at 20:26 (8 jaren ago)

  Ik vind het leuke boxen, en de pigmentatie valt me zeker niet tegen. Toch heb ik ze laten liggen, maar dat is alleen omdat ik al zoveel heb 😉

  Beantwoorden
 3. Bianca
  10 november 2014 at 18:51 (8 jaren ago)

  De boxen zien er al zo schattig uit en vind de kwaliteit echt heel erg mee vallen, mooie looks heb je ermee gemaakt x

  Beantwoorden
 4. Agneta
  10 november 2014 at 16:22 (8 jaren ago)

  Wat een prachtige boxen! Ik zal eens in de gaten houden of ik ze ergens zie.

  Beantwoorden
 5. Annette
  10 november 2014 at 15:29 (8 jaren ago)

  Leuke boxen zijn het. Mooi look heb je ook gemaakt.

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  10 november 2014 at 15:14 (8 jaren ago)

  Wat een mooie look had je gemaakt met de prachtige kleuren eye shadows en blush!
  Leuk dat het goed glanst 😉
  Daar hou ik van.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.