Essence I Love Nude Eyeshadow

Een paar weken geleden liet ik jullie een eerste indruk van een paar nieuwe producten van Essence zien, waaronder de Essence I Love Nude Eyeshadow, waarvan ik drie kleuren kocht. Vandaag vertel ik je meer over de kwaliteit, textuur en houdbaarheid van deze mooie budget oogschaduws.

Essence I Love Nude Eyeshadow

Essence I Love Nude Eyeshadow

Essence I Love Nude Eyeshadow is verkrijgbaar in totaal zes kleuren, ik kocht er drie van: 03 Crème Brulée, 02 Cake Pop en 06 Coffee Bean (van links boven met de klok mee naar beneden). Ik vind de namen leuk!

Essence I Love Nude Eyeshadow

Essence I Love Nude Eyeshadow heeft een zijdezachte finish en een heel fijne, zachte textuur. Bij het aanbrengen geven de kleuren wel een beetje fall-out, maar als je je oogschaduwkast even aftikt voor je de oogschaduw aanbrengt, is dit probleem al snel verholpen.

Essence I Love Nude Eyeshadow

03 Crème Brulée is een warme, beige kleur met een heel mooie, subtiele glans. Hij kan eigenlijk zowel als highlighter als als basiskleur over het ooglid gebruikt worden. Ik vind het een kleur die door zijn veelzijdigheid een echt basisproduct op een make-up tafel is.

Essence I Love Nude Eyeshadow

02 Cake Pop is een prachtige lichtroze kleur die echt als highlighter bedoeld is. Lichtroze in je binnenste ooghoek maakt het wit van je ogen witter en verfrist daardoor je blik.

Essence I Love Nude Eyeshadow

06 Coffee Bean is een donkerbruine kleur (de donkerste uit deze collectie) met een prachtige satijnglans. Op het Dr. Hauschka event waar ik in november bij was, vertelde Karim Sattar dat je bij overhangende oogleden zoals ik heb, het beste een donkere kleur in de buitenste ooghoek kunt aanbrengen, en deze naar boven toe uitblendt. Hierdoor breng je op een kunstmatige manier diepte aan, en valt je ooglid meer naar binnen (als je begrijpt wat ik bedoel). Coffee Bean is hier uitstekend geschikt voor.

Essence I Love Nude Eyeshadow

Zoals ik vorige keer al vertelde, is de pigmentatie van alle drie de kleuren uitstekend, en de textuur is heerlijk zacht. Ook de houdbaarheid is uitstekend, eigenlijk beter dan ik tot dusver van Essence gewend was. Ik vind deze kleuren Essence I Love Nude Eyeshadow echt aanraders, en ga binnenkort kijken voor de andere drie kleuren!

Essence I Love Nude Eyeshadow

Essence I Love Nude Eyeshadow

Voor bovenstaande look bracht ik Cake Pop aan in de binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauw, Crème Brulée over het gehele bewegend ooglid en Coffee Bean in de buitenste ooghoek, waarna ik alle kleuren nog een keer extra met elkaar geblend heb om het natuurlijke effect te versterken. Het resultaat is een look die niet te opvallend is, en daardoor eigenlijk geschikt voor iedere dag. I Love Nude!

Essence I Love Nude Eyeshadow

Tot nu toe plaatste ik nooit look-foto’s met bril op, omdat ik de weerspiegeling in mijn glazen niet mooi vind (en ik het niet voor elkaar krijg om het eruit te krijgen). Maar gisterochtend besloot ik om voortaan gewoon ook een foto met bril te plaatsen, dit is tenslotte wie ik ben en hoe ik eruit zie. Tot ik een truc heb gevonden om de weerspiegeling uit mijn glazen te houden bij het fotograferen, moeten jullie daar maar een beetje doorheen/omheen kijken, hihihi!

De Essence I Love Nude Eyeshadows kosten € 2,59 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Heb jij de Essence I Love Nude Eyeshadows al gezien? Spreken deze kleuren jou aan, of kies je liever voor een wat opvallender look?

8 Comments on Essence I Love Nude Eyeshadow

 1. Wojis
  9 maart 2015 at 20:59 (7 jaren ago)

  Prachtig, ook met bril op, prima te doen als je ene oog geen weerspiegeling heeft, dan kan je de look met bril ook goed genoeg zien. Vind de kleuren mooi, vind de pigmentatie indrukwekkend en ze staan heel goed bij je huidskleur. Ben benieuwd naar die andere drie, kan niet wachten.

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  9 maart 2015 at 20:09 (7 jaren ago)

  Oeps ik ben al véél te lang niet bij Kruidvat geweest, wel beter voor mijn portemonee haha. Maar deze producten zien er goed uit zeg. Ik draag bijna nooit nude, maar dit vind ik heel mooi nude!

  Beantwoorden
 3. Mireille
  9 maart 2015 at 18:00 (7 jaren ago)

  Mooie look zeg. En prachtige zachte tinten

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  9 maart 2015 at 16:01 (7 jaren ago)

  Ze zijn erg mooi en de namen zijn zeer uitnodigend, maar mijn voorkeur ligt toch meer bij blauw en groentinten.

  Beantwoorden
 5. Sonja
  9 maart 2015 at 14:26 (7 jaren ago)

  Mooi. Zelf hou ik van meer sprekende kleuren, zoals de coffee bean. Een lichte is wel fijn voor op je bewegend ooglid.

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  9 maart 2015 at 14:12 (7 jaren ago)

  Het staat heel subtiel en mooi.
  Ik waag me niet meer aan nude oogschaduws wan er is op mijn ogen niets te zien.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.