Essence Love Letters – swatches en winactie

Sinds deze week ligt ook hier de Essence Love Letters limited edition in het schap, ik was er erg benieuwd naar. Ik kocht het eyeshadow palette, de twee eye pencils en twee nagellakjes. Ik maakte van alle producten foto’s en swatches voor jullie, en heb een leuke winactie aan het eind van het artikel!

Essence Love Letters

Essence Love Letters: een lieve/liefde collectie

Ik vind de kleurtjes van de Essence Love Letters collectie heel lief en zacht, ze passen uitstekend bij de tijd van het jaar, waarin we allemaal reikhalzend uitkijken naar het voorjaar. De pastelkleurige oogschaduws gaan we dit voorjaar bij meer merken terugzien, durf jij pastel op je ogen te dragen?

Essence Love Letters

Essence Love Letters

Essence Love Letters: de nagellakjes

Er zijn totaal vijf nagellakjes in deze collectie, waarvan eentje ook geschikt is om stempel-patronen mee te maken op je nagels. Ik kocht de kleuren 01 Rosy in Love en 03 Grey-Headed Lovebird (I love those names!)

Essence Love Letters Rosy in Love
(zonder flits)

Essence Love Letters Rosy in Love
(met flits)

Essence Love Letters Rosy in Love

01 Rosy in Love is een prachtig, naar oudroze neigend lakje. Het is een mooi nude-achtig kleurtje voor als je eens wat minder opvallende nagels wilt of kunt dragen. Op de foto’s draag ik twee laagjes Rosy in Love met daaroverheen een laagje INM Out the Door. Het lakje is een klein beetje stroperig, het is aan te raden om niet te lang te wachten tussen het aanbrengen van de twee laagjes. Mijn topcoat herstelt eventuele kleine streepjes die tijdens het lakken ontstaan, dat vind ik één van de bijkomstige voordelen van een goede topcoat.

Essence Love Letters Grey-Headed Lovebird
(zonder flits)

Essence Love Letters Grey-Headed Lovebird
(met flits)

Essence Love Letters Grey-Headed Lovebird

03 Essence Love Letters Grey-Headed Lovebird is een taupe-kleurig lakje met een mooie crème finish. Ook deze kleur is niet te opvallend, en daardoor bij veel gelegenheden draagbaar.

De nagellakjes hebben een vrij breed, stevig kwastje, waardoor het lakken makkelijk en snel gaat. De combinatie van het stevige kwastje en het hoge, smalle flesje zorgen er echter wel voor dat het risico op omvallen van het flesje groot is als je het kwastje afstrijkt, even opletten dus! Ik had een paar Oeps-momentjes tijdens het lakken, ik spreek uit ervaring πŸ˜‰ De nagellakjes kosten €1,89 per stuk.

Essence Love Letters

Essence Love Letters

Essence Love Letters

Essence Love Letters

Essence Love Letters eye pencils

In deze collectie zitten twee mooie eye pencils in de kleuren 01 Inkheart en 02 Grey-Headed Lovebird. Beiden zijn mooie basic kleuren, die bij veel verschillende ooglooks passen. Ik besloot dan ook om allebei de kleuren te kopen, voor de prijs hoef je het niet te laten (€ 1,59).

Essence Love Letters

Essence Love Letters

Essence Love Letters Eyeshadow Palette

De topper uit deze collectie vind ik het Eyeshadow Palette 01 Ever Thine, Ever Mine, Ever Ours. Op de persfoto’s vond ik het er al veelbelovend uitzien, en het heeft me in het echt niet teleurgesteld.

Essence Love Letters

Essence Love Letters

Het palette bevat twee wat donkerdere kleuren en vier pastelkleurige highlighters. Op het palette staat aangegeven hoe je de kleuren kunt gebruiken, maar uiteraard kun je hierbij ook je eigen creativiteit gebruiken.

Essence Love Letters
(zonder flits)

Essence Love Letters
(met flits)

De pigmentatie van de oogschaduws is prima, en boven verwachting. De oogschaduws zijn zacht, maar wel een beetje korrelig, let daar dus even op bij het aanbrengen. Voor € 3,89 is dit een oogschaduwpalette van prima kwaliteit, met kleuren die net even anders zijn dan wat ik in mijn make-up lade heb liggen.

Essence Love Letters

Essence Love Letters: winactie

Omdat ik het zo’n leuke, lente-achtige collectie vind, besloot ik om er een kleine winactie mee te doen en kocht een extra eyeshadow palette en een jumbo sheer stick in de kleur 01 Rosy in Love voor één van jullie. Om kans te maken op dit setje, hoef je alleen maar een reactie achter te laten onder dit artikel, met daarin een antwoord op de vraag: Vier jij Valentijnsdag, en zo ja: op welke manier? Meedoen kan tot en met zondag 9 februari, maandag 10 februari zal ik de winnaar bekendmaken, zodat je het pakketje nog vΓ³Γ³r Valentijnsdag in huis hebt. Succes!

20 Comments on Essence Love Letters – swatches en winactie

 1. Kayleigh
  9 februari 2014 at 19:00 (8 jaren ago)

  Ja! ik vier het gezellig samen met mijn vriendinnen met veel eten ;p

  Beantwoorden
 2. Rebecca van Egmond
  9 februari 2014 at 10:38 (8 jaren ago)

  Wat een lovely actie !!! Ik word helemaal happy van die zachte kleurtjes !
  Wij vieren Valentijn wel !! En dit wordt een speciale want dit is de eerste Valentijn met ons zoontje ! Hij is nu 5 maanden ! We doen aan een kaart, cadeautje en lekker uiteten ! We maken er een heerlijke dag van ! En ja we houden heel het jaar van elkaar, het is commercieel en we love it !!

  Beantwoorden
 3. Meyke
  9 februari 2014 at 10:21 (8 jaren ago)

  Ik vier geen Valentijn, al heb ik mijn lief wel eens een kaartje gestuurd namens de kat(!) en kreeg ik rozen. Van de katten.. πŸ™‚

  Beantwoorden
 4. Marianne
  9 februari 2014 at 10:11 (8 jaren ago)

  Ik vind het een leuke winactie en doe graag mee . Vier geen valentijnsdag omdat ik single ben .

  Beantwoorden
 5. loubna
  8 februari 2014 at 21:51 (8 jaren ago)

  Hele leuke spullen! Ik doe graag mee”) ik vier het niet omdat ik geen valentijn heb helaas XD

  x

  Beantwoorden
 6. Miranda Aerts
  7 februari 2014 at 07:32 (8 jaren ago)

  Het palette vind ik heel mooi. Normaal hou ik meer van koele kleuren oogschaduw, maar deze tinten ogen heel fris.
  Ik ben ook wel benieuwd naar de houdbaarheid van de eye pencil.
  Wij vieren Valentijnsdag niet uitbundig, maar een leuk kaartje voor man Γ©n kind en iets lekkers horen er voor mij wel bij.

  Beantwoorden
 7. Dana
  6 februari 2014 at 22:14 (8 jaren ago)

  Ik stond vandaag voor het schap, ik heb alleen maar de highlighter meegenomen, de rest vond ik niet erg denderend. Ik doe lekker niks met valentijnsdag want ik ben happy single! Wieeeehooe!

  Beantwoorden
 8. Ling
  6 februari 2014 at 21:53 (8 jaren ago)

  Toen we verkering hadden, vierden we het wel maar nu niet meer. Mijn man vindt het onzin, helaas…

  Beantwoorden
 9. jori
  6 februari 2014 at 17:17 (8 jaren ago)

  Wat een mooie nieuwe producten voor het voorjaar…
  Ik doe al jaaaaaaren niet meer aan Valentijnsdag…. πŸ˜‰

  Beantwoorden
 10. Marike
  6 februari 2014 at 16:36 (8 jaren ago)

  Leuke winactie!
  Ja, ik vier Valentijnsdag; Met een bak Ben&Jerry’s ;d
  Nee, ik vier Valentijnsdag dus niet πŸ˜‰

  Beantwoorden
 11. Marisca
  6 februari 2014 at 15:58 (8 jaren ago)

  Oh wat een leuke kleurtjes!! Helemaal geweldig dus ik doe graag mee.

  Ik vier Valentijnsdag niet echt… mijn vriend krijgt wel een kaartje en ik vast ook eentje van hem, maar voor de rest heeft Valentijn voor mij geen echte betekenis. Ik vind het leuker om elkaar met Kerst te verwennen met leuke cadeautjes of gewoon een keer spontaan.

  Beantwoorden
 12. Kim
  6 februari 2014 at 15:57 (8 jaren ago)

  Leuke winactie! πŸ™‚

  Wij vieren ook geen Valentijnsdag. We zijn de 19de wel 9,5 jaar samen dus dat is onze speciale dag in februari. πŸ˜€

  Liefs,

  Kim

  Beantwoorden
 13. Danielle
  6 februari 2014 at 15:50 (8 jaren ago)

  Ik vind t zo grappig dat je echt alles uitprobeert… Budget tot exclusief!!
  Groetjes Danielle

  Beantwoorden
  • Natasja
   6 februari 2014 at 19:17 (8 jaren ago)

   Hihihi, ik gebruik ook echt producten van budget tot exclusief, voor mij hangt kwaliteit niet van een bepaald merk af πŸ˜‰ En ik heb evengoed tegenvallers onder de duurdere merken als bij de budget-merken.

   Beantwoorden
 14. Esmeralda L
  6 februari 2014 at 15:25 (8 jaren ago)

  Oh leuke winactie, ik doe graag mee.

  Ik vier geen Valentijn. Ik heb wel mijn vriend een doos snoepjes gegeven, omdat hij die lekker vind, maar ze zijn nu al op en het is nog niet eens valentijn.

  Beantwoorden
 15. natasja kroneman
  6 februari 2014 at 13:47 (8 jaren ago)

  super leuke aktie, op valentijnsdag gaan wij altijd gezellig uit eten, verder geen kadootje maar gewoon even extra gezellig samen eten…XX

  Beantwoorden
 16. Rachel
  6 februari 2014 at 12:51 (8 jaren ago)

  Mooi oogpallette! Daar zal ik eens voor gaan kijken in de winkel. De nagellak vind ik niet zo bijzonder eigenlijk.

  Ik vier dit jaar Valentijnsdag in Londen! Normaal ben ik er ook niet zo van, maar nu vind ik het wel leuk.

  Beantwoorden
 17. Nicole
  6 februari 2014 at 12:06 (8 jaren ago)

  Leuk!!
  Ik doe graag mee.

  Antwoord op je vraag is : Nee,wij doen niets aan valentijnsdag.

  Beantwoorden
  • Natasja
   10 februari 2014 at 18:42 (8 jaren ago)

   Gefeliciteerd Nicole, jij wint het leuke Essence Love Letters setje! Stuur je mij even je adresgegevens via info@beautyspots.nl dan komt het setje zo snel mogelijk jouw kant op!

   Beantwoorden
   • Nicole
    11 februari 2014 at 07:41 (8 jaren ago)

    Whoeiii….leuk!!! #happy

    Mail komt eraan. πŸ™‚

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.