Essence Me & My Ice Cream: foto’s, reviews en swatches

Ruim een week nadat ik de eerste berichten “Ja, hij is er!” op Facebook en Twitter voorbij had zien komen, was dan gisteren de LE collectie van Essence Me & My Ice Cream ook eindelijk in het pittoreske Dinteloord gearriveerd. Ik was vorige week zo’n beetje iedere dag langs het Kruidvat geweest, steeds tevergeefs. Ik ging gisteren eigenlijk voor iets anders, maar toen zag ik opeens vanuit mijn ooghoek dat het schap waar de LE collectie altijd staat, veranderd was, dus trok ik een sprintje. Ik was nog net op tijd om het laatste exemplaar shimmer pearls in mijn mandje te leggen, kijk snel verder voor wat ik nog meer kocht.

Essence Me & My Ice Cream

Hier zie je wat ik allemaal kocht van deze LE collectie. Naast de shimmer pearls was ik ook ontzettend benieuwd naar de cream blush, en de baked eyeshadows, waarvan ik er twee kocht. Verder nam ik nog een lip balm en een pakje hand wipes mee, altijd handig voor in mijn tas!

Essence Me & My Ice Cream

Het paradepaardje uit de Essence Me & My Ice Cream LE collectie waren voor mij toch wel de shimmer pearls, ze zien er natuurlijk ongelooflijk schattig uit. Helaas bleken ze weinig shimmer af te geven, eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de highlighter uit de LE collectie van Catrice, Candy Shock. Jammer dat ik er toch weer ingetrapt ben, volgens mij leer ik het nooit… Maar goed, ik blijf het een leuk product vinden “voor de heb”, en voor de € 3,39 die ze kosten, valt de financiële schade gelukkig mee.

Essence Me & My Ice Cream

Als tweede op mijn lijstje van deze Essence LE collectie stond de cream blush. Ik vind het een prachtige kleur! Helaas viel ook deze tegen bij het swatchen, de pigmentatie is niet al te best. Het voordeel hiervan is dan misschien weer wel, dat je de kleur kunt opbouwen, zodat hij niet van je wangen knalt. De cream blush kost € 2,89 dus ook in dit geval geen zware strop.

Essence Me & My Ice Cream

Links zie je de shimmer pearls (als je ze tenminste ziet), rechts de cream blush.

Essence Me & My Ice Cream

Dan de baked eyeshadows. Links 01 Cone Head, rechts 02 Icylicious. Ik vind ze er in het doosje prachtig uitzien, en gelukkig hebben deze oogschaduws mij niet teleurgesteld. Ze voelen ontzettend zacht, zijn lekker crèmig bij het opbrengen, hebben weinig tot geen fall-out en een uitstekende pigmentatie.

Essence Me & My Ice Cream

Ook hier: links 01 Cone Head, rechts 02 Icylicious. Zoals je ziet, zijn het lichte kleuren, en daardoor uitstekend geschikt als highlighter in je ooglook. Hier heb ik absoluut geen spijt van! De bakey eyeshadows kosten € 2,89.

Essence Me & My Ice Cream

De lip balm kocht ik in de kleur 02 Icylicious. Deze ruikt naar vanille-ijs, maar geeft geen kleur af. Hij maakt mijn lippen zacht en soepel, en plakt niet. De lip balms kosten € 1,99.

De hand wipes kosten € 1,39 voor 15 stuks en ruiken fris-zoet. De nagellakjes uit deze LE collectie heb ik laten staan, omdat ik ze te veel vond lijken op de lakjes uit de Catrice LE collectie Candy Shock. Ook de nagelstickers heb ik niet gekocht, mijn ervaring met de nagelstickers van Essence is namelijk niet zo goed.

Je vindt de LE collectie van Essence Me & My Ice Cream tijdelijk (tot de voorraad strekt) bij het Kruidvat en Trekpleister. Als je iets uit deze collectie wil kopen, wacht dan niet te lang, want bepaalde items gaan erg hard.

Heb jij al iets uit deze LE collectie gekocht, of ga je dat nog doen? Of sla je deze over?

7 Comments on Essence Me & My Ice Cream: foto’s, reviews en swatches

 1. Kim
  12 augustus 2013 at 15:19 (9 jaren ago)

  De kleuren zijn me wat te licht en lieflijk, dat staat niet op mijn bleke huidje. Jammer van die shimmer pearls.. ze zien er zo leuk uit. Ik heb van die parels van Yves Rocher, waren vrij duur, iets van 12 euro en die doen eigenlijk ook niet wat ze zouden moeten doen.. jammer!

  Beantwoorden
 2. Lisanne
  8 augustus 2013 at 22:48 (9 jaren ago)

  Vind die lipbalms zo lekker ruiken, mijn zus heeft ook die 02 Icylicious gekocht. Ik kon de Shimmer pearls niet laten staan, wel jammer dat ze tegenvallen idd!

  Beantwoorden
 3. Robin
  8 augustus 2013 at 13:28 (9 jaren ago)

  Het ziet er schattig uit, toch kocht ik alleen de wipes omdat ik die dingen vaak gebruik.

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  7 augustus 2013 at 21:07 (9 jaren ago)

  Ik heb de collectie vandaag bewonderd bij Kruidvat, maar heb niets gekocht. Ik hou namelijk meer van wat heldere kleuren oogschaduw en nagellak en heb liever dat de huid van mijn gezicht mat blijft. Ik wil zo’n oplichtende poeder nog wel eens op mijn armen, benen of de bovenkant van mijn voeten gebruiken; daar gaat je huid mooi van oplichten (zeker als je mooi bruin bent) 8-).

  Beantwoorden
 5. Krista
  7 augustus 2013 at 18:08 (9 jaren ago)

  Ik vind de shimmer pearls juist geweldig! De rest heb ik niet geprobeerd, vond ik niet interessant 😉

  Beantwoorden
 6. Kelly
  7 augustus 2013 at 16:06 (9 jaren ago)

  Ben niet zo enthousiast over deze collectie, jammer!

  Beantwoorden
 7. Nicole
  7 augustus 2013 at 09:01 (9 jaren ago)

  Heb de lip balm gekocht waar ik zeer tevreden over ben.
  Ook de shimmer pearls MOEST ik hebben (hahaha) en vielen ook tegen helaas.
  Ze ruiken wel lekker 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.