Essence Paper Print Manicure: ‘geprinte’ nagels

Eén van de nieuwe najaarsproducten van Essence die vanaf september in de winkels liggen waar ik het meest benieuwd naar was, was de Essence Paper Print Manicure. Hiermee breng je, op een snelle en redelijk makkelijke manier, zogenaamde krantenknipsels op je nagels aan. Er zijn vier verschillende varianten, dus voor ieder zit er wel één of meerdere leuke prints tussen.

Essence Paper Print Manicure

Essence Paper Print Manicure

Essence Paper Print Manicure: wat heb je nodig?

Al wat je nodig hebt, is een flesje Essence Paper Print Manicure transfer solution, en een velletje paper print. Ieder velletje (doosje) paper print bevat zes verschillende dessins, je kunt dus lekker variëren. Ik kocht de varianten 01 Get the news en 03 love letters.

Essence Paper Print Manicure

Essence Paper Print Manicure

Essence Paper Print Manicure: hoe werkt het?

De Essence Paper Print Manicure werkt heel eenvoudig: eerst breng je twee laagjes lichte nagellak aan en laat die goed drogen (echt heel goed, anders plakt het papier al direct aan je nagel). Dan knip je kleine stukjes uit de paper print naar keuze, ongeveer ter grootte van je nagels (hoeft niet heel nauwkeurig), brengt de transfer solution op het eerste stukje aan (op de bedrukte kant) en legt dan die bedrukte kant op je nagel. Dit druk je aan met een wattenschijfje en houdt dit 15 seconden vast, waarna je het papier verwijdert.

Essence Paper Print Manicure

Ik gebruikte als basis de witte nagellak 032 Blanco van NYC. Na een half uur drogen begon ik met de Paper Print Manicure…

Essence Paper Print Manicure

Essence Paper Print Manicure

Essence Paper Print Manicure: mijn ervaring

Ik heb de Essence Paper Print Manicure de afgelopen weken een keer of vier geprobeerd. De ene keer zag ik niets op mijn nagels, de andere keer zat het papier muurvast aan mijn nagels geplakt… Eigenlijk was de poging van gisteren nog degene met het “beste” resultaat:

Essence Paper Print Manicure

Essence Paper Print Manicure

Misschien dat hier met een beetje bijwerken her en der, en een dikke laag topcoat eroverheen om de ruwe stukjes daar waar het papier wéér aan mijn nagels vastgeplakt zit, glad te maken, best nog iets van te maken valt. Maar ik was het na wéér een teleurstelling zo enorm beu dat ik het hele handeltje in de kliko gegooid heb. Het idee van de Essence Paper Print Manicure is heel leuk, maar de uitvoering blijkt helaas iets minder. Mij lukt het in ieder geval niet om het mooi op mijn nagels te krijgen.

Essence Paper Print Manicure is te koop bij Kruidvat en Trekpleister. De transfer solution kost € 1,89, de paper prints kosten € 1,39 per stuk.

Heb jij de Essence Paper Print Manicure al geprobeerd?

 

6 Comments on Essence Paper Print Manicure: ‘geprinte’ nagels

 1. Pandatje
  23 november 2013 at 07:19 (9 jaren ago)

  Ik heb het ook gekocht ga nu kijken of die het doet hooooooop het

  Beantwoorden
 2. margriet kuper
  9 oktober 2013 at 19:47 (9 jaren ago)

  je krijgt er nog meer op dan ik..bij was er helemaal niks te zien

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  9 oktober 2013 at 13:19 (9 jaren ago)

  Het ziet er in de verpakking wel heel leuk uit, jammer dat het dan niet werkt.
  Ik ga het niet eens proberen als het bij jou al niet lukt.

  Beantwoorden
 4. Huidverzorging Mireille
  9 oktober 2013 at 09:55 (9 jaren ago)

  Is ook wel heel goedkoop hè.
  Ik denk dan altijd beter iets duurder en dat het dan ook echt werkt.

  Beantwoorden
 5. Mandy
  9 oktober 2013 at 08:44 (9 jaren ago)

  Bij jou zit er nog best veel op;)

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.