Essence superheroes trend edition – swatches en review

Je hebt ze vast al gespot bij het Kruidvat of Trekpleister: de producten van de essence superheroes trend edition. Ze lagen al vroeg in het schap dit keer: eind december zag ik de eerste berichten al voorbij komen op Twitter en Facebook. Ik kocht op Oudjaarsdag drie lakjes en de nail polish remover en laat ze in dit artikel aan je zien.

essence superheroes

essence superheroes: mijn keuze

Deze producten gingen mee in mijn winkelmandje: de nail polish remover, 02 The Incredible, 06 The Awesome en 04 Super, Man! De overige lakjes vond ik niet echt mooi, en heb ik dus in het schap laten staan.

essence superheroes The Incredible

essence superheroes The Incredible

essence superheroes 02 The Incredible is een blauwgroen lakje met de bekende “zand-finish”. Maar daarnaast heeft hij ook heel fijne glitters, waardoor het effect nog spectaculairder wordt. Ik vind hem prachtig!

essence superheroes The Incredible

essence superheroes The Incredible

essence superheroes The Incredible

Vind je het zand-effect te ruw aanvoelen, dan kun je natuurlijk een topcoat over de nagellak aanbrengen, ik heb dat op bovenstaande foto’s gedaan. Alleen de nagel van mijn ringvinger is zonder topcoat. Je ziet dat de kleur met topcoat iets intenser wordt.

essence superheroes The Awesome

essence superheroes The Awesome

essence superheroes 06 The Awesome is een paars-roze nagellak met een doorzichtige finish, die flakes in verschillende maten en kleuren bevat. Deze brengt niet zo fijn aan, hij heeft een soort gel-achtige textuur. Zeker als ik het tweede laagje te snel aanbreng, gaat de lak opstropen.

essence superheroes The Awesome

essence superheroes The Awesome

essence superheroes The Awesome

Op de foto’s draag ik twee laagjes van The Awesome. Vooral op de laatste foto kun je op mijn middelvinger zien hoe de lak opstroopt. Op mijn ringvinger draag ik één laagje Lilac is my Style uit de essence snow jam collectie van vorig jaar. Als ik The Awesome over een gewone nagellak aanbreng, gaat dat overigens veel makkelijker en heb ik geen last van opstropende lak of flakes. En ik vind hem over een kleurtje sowieso mooier.

essence superheroes Super, Man!

essence superheroes Super, Man!

essence superheroes 04 Super, Man! is een zilveren glitterlak met holografische glittertjes, die afhankelijk van het licht alle kleuren van de regenboog krijgen. Jammer dat de feestdagen al voorbij zijn, want ik vind dit echt een lakje voor bijvoorbeeld Oud & Nieuw. Maar gelukkig is dat alweer over 51 weken en een paar dagen, en een lakje als dit misstaat nooit in je nagellak-stash, vind ik.

essence superheroes Super, Man!

essence superheroes Super, Man!

essence superheroes Super, Man!

Klein minpuntje van Super, Man! zijn de heel fijne glittertjes, die bij het verwijderen van de lak in je nagelriemen kruipen. Maar ja, voor zo’n lakje moet je wat overhebben, toch?

essence superheroes nail polish remover

essence superheroes nail polish remover

Deze nail polish remover met innovatieve geltextuur belooft zelfs de meest hardnekkige glitternagellak in een handomdraai te verwijderen zonder restjes achter te laten. Hier was ik erg benieuwd naar, want ik zie altijd op tegen het moment dat ik mijn glitternagellak moet verwijderen.

essence superheroes nail polish remover

essence superheroes nail polish remover

Ik heb de nail polish remover zowel met de essence superheroes nagellakjes getest, als met mijn meest slecht verwijderbare glitternagellak: MAC Sparks on Screen. En: het verwijderen gaat inderdaad vele malen makkelijker, met licht wrijven wordt de glitternagellak al verwijderd. De nail polish remover heeft voor mij wel twee minpuntjes: de glitters die erin zitten, hadden ze van mij achterwege mogen laten, want die kruipen onder mijn nagelriemen. En het is jammer dat er aceton in zit, dit droogt je nagels namelijk extreem uit. Ik zal deze remover dan ook alleen gebruiken voor het verwijderen van glitternagellak, voor mijn gewone nagellak gebruik ik mijn reguliere remover zonder aceton.

De essence superheroes trend edition is op dit moment te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Zowel de nagellakjes als de nail polish remover kosten € 1,99. Wil je weten wat er nog meer te koop is in deze collectie, check dan even dit persbericht.

Heb jij de superheroes al gezien? Heb je er al iets van gekocht, of ga je dat nog doen?

8 Comments on Essence superheroes trend edition – swatches en review

 1. Roos
  9 januari 2014 at 13:22 (8 jaren ago)

  Ik heb de remover ook gekocht en getest en ben er ook zeer tevreden over betreft het verwijderen van glitter nagellak! Scheelt een hoop geweld en geboen πŸ™‚

  Beantwoorden
 2. Vera
  7 januari 2014 at 11:02 (9 jaren ago)

  Ja duh.. Natas! De remover werk zo goed juist omdΓ t er aceton in zit! πŸ˜‰

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik de collecties van Essence het laatste jaar enorm vind tegenvallen, ik kan me ook niet herinneren dat ik iets heb gekocht. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het blauwe lakje uit deze collectie wèl erg mooi vind.

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 januari 2014 at 11:23 (9 jaren ago)

   Niet helemaal πŸ˜‰ Ik vind hem namelijk beter werken dan een gewone remover met aceton, die ik ook geprobeerd heb voor het verwijderen van glitternagellak.

   Beantwoorden
 3. Dana
  6 januari 2014 at 23:46 (9 jaren ago)

  Ik heb ze ook gekocht! Heb alleen de oil en de liquid gold niet, ik vond ze niet helemaal mijn ding. Jammer dat er glitters in die remover zit, ben je eindelijk verlost van je hardnekkige glitters heb je die weer erbij -.-‘

  Beantwoorden
 4. Lisanne
  6 januari 2014 at 23:44 (9 jaren ago)

  Mijn Kruidvat had deze een paar dagen terug nog niet, morgen maar eens kijken! Ik hoop dat ze de nagellakremover, het zilveren en het blauwe lakje nog hebben πŸ™‚

  Beantwoorden
 5. Talitha
  6 januari 2014 at 22:47 (9 jaren ago)

  Mooie collectie vind ik dit, leuk dat je er een review over hebt geschreven. The Incredible en The Awesome heb ik ook en daarbij heb ik ook nog het thermo effect lakje (ik weet de naam zo even niet).
  Ik had The Awesome over de thermo effect lak aangebracht en dat vond ik een erg leuk effect.

  Beantwoorden
 6. Deb
  6 januari 2014 at 21:16 (9 jaren ago)

  Mooie lakjes! Toevallig heb ik vandaag ook de remover gekocht en ik ben super benieuwd!

  Beantwoorden
 7. Miranda Aerts
  6 januari 2014 at 21:14 (9 jaren ago)

  Mooie lakjes!
  Je zou denken dat Essence alles al in huis had aan nagellak, maar dit zijn toch net weer andere kleur(effecten) of structuren.
  Zeker voor zo’n prijs een hele mooie aanwinst!
  Ik heb er nog geen gekocht, maar ga binnenkort zeker een kijkje nemen…

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.