essence the NUDE edition eyeshadow palette

Tussen de nieuwe producten die dit voorjaar aan het assortiment van essence werden toegevoegd, zitten twee hele mooie oogschaduwpalettes. Palettes die je misschien niet direct opvallen omdat ze niet persรฉ heel vernieuwend zijn. Maar ze zijn wรฉl heel veelzijdig en van een uitstekende kwaliteit, voor een hele fijne prijs. Ik laat vandaag essence the NUDE edition eyeshadow palette aan je zien, รฉรฉn van de varianten.

essence the NUDE edition

essence the NUDE edition eyeashadow palette

De nieuwe essence oogschaduwpaletten en hun onweerstaanbare matte en glinsterende tinten zijn echte sterren: de perfect op elkaar afgestemde tinten van de nude en rose editie zijn ideaal voor de meest diverse dag- en avondlooks. De negen poederkleuren passen bij elke huidskleur, behouden langdurig hun kleur, zijn super zacht en hoog gepigmenteerd.

Eerlijk is eerlijk: een oogschaduwpalette met nude tinten is niet heel vernieuwend meer. En eigenlijk geldt hetzelfde voor een palette met roze tinten. Maar tegelijkertijd zijn het wel kleuren die gewoon altijd kunnen, heel draagbaar zijn en daardoor ook heel gewild zijn. En ik heb altijd wel plaats voor nog een nude oogschaduwpalette hoor ๐Ÿ™‚

Wat ik echt ontzettend goed vind van essence, is het feit dat ze op hun producten altijd een keurige ingrediรซntenlijst plaatsen.

Ik heb de variant 10 Pretty In Nude ontvangen, er is ook een variant 20 Lovely In Rose. Dat is het the ROSE edition palette.

essence the NUDE edition

De oogschaduwkleuren

essence the NUDE edition eyeshadow palette bevat negen kleuren, allemaal in nude tinten. Van heel licht beige tot koper en goud, en een mooie intense donkerbruine kleur. Zoals bij de meeste oogschaduwpalettes bevat het palette zowel matte als glinsterende kleuren. Van mij persoonlijk zou het gerust uit alleen glinsterende kleuren mogen bestaan, ik houd daar nu eenmaal van. Ook al beweren sommige ‘experts’ dat vrouwen boven de 40 beter geen glinsterende oogschaduw kunnen gebruiken. Maar jullie begrijpen vast dat ik me van dat soort adviezen niet zoveel aantrek ๐Ÿ˜‰

essence the NUDE edition

Ik was natuurlijk erg benieuwd naar de pigmentatie van de oogschaduws. Tot een paar jaar geleden waren de oogschaduws van essence kwalitatief niet zo goed, maar daar is op een gegeven moment verandering in gekomen. Eigenlijk heb ik sindsdien nooit meer een oogschaduw van dit merk gehad die tegenviel. Ook de pigmentatie van het essende the NUDE edition palette is dik in orde. De swatches hierboven en onder zijn gemaakt met รฉรฉn veeg, op een droge huid. Ik gebruik wel altijd een oogschaduwprimer onder mijn oogschaduws, om de houdbaarheid te verbeteren. Maar die heb ik bij het swatchen niet gebruikt.

essence the NUDE edition

Ook de donkerdere kleuren hebben een prachtige pigmentatie, waarbij vooral de twee linker kleuren mijn hart hebben gestolen ♥ De oogschaduws geven nauwelijks fallout, behalve de donkerbruine kleur. Maar mijn ervaring is dat matte donkerbruine kleuren dat eigenlijk altijd hebben.

De houdbaarheid is prima: na een dag (thuis) werken zitten de kleuren nog goed op hun plek. Enige uitzondering daarop is wanneer het wat warmer is, dan gaan de kleuren aan het einde van dag wat ‘zweten’. Maar dat doe ik ook in dat geval ๐Ÿ˜‰

essence the NUDE edition

De look

Natuurlijk maakte ik met essence the NUDE edition ook een look. Een look die voor zowel overdag als ’s avonds heel mooi is. Al zou ik hem voor ’s avonds misschien net iets zwaarder aanzetten. Voor deze look gebruik ik in de binnenste ooghoeken en op het wenkbrauwbot een lichte highlighter (die met glans), op het gehele bewegend ooglid een medium bruine kleur (de derde kleur van rechts uit het palette) en in de buitenste ooghoek de donkerbruine kleur. Door in de buitenste ooghoek een donkere kleur aan te brengen, creรซer je daar schaduw. En dat zorgt er weer voor dat overhangende oogleden minder lijken.

Het essence the NUDE edition eyeshadow palette kost slechts โ‚ฌ 3,99. Mijn tip? Voor dat geld zou ik the ROSE edition meteen ook kopen ๐Ÿ™‚ Meer informatie over de producten van essence en de trend editions vind je op de Nederlandse website. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on essence the NUDE edition eyeshadow palette

 1. Miranda Aerts
  27 mei 2020 at 15:36 (2 jaren ago)

  Mooi hoor! ๐Ÿ™‚
  Ik ga kijken of ze ook een variant met wat meer grijs tinten hebben.
  Negen tinten grijs het liefst, haha ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  27 mei 2020 at 08:27 (2 jaren ago)

  Wat een mooi pallet met fijne, draagbare kleuren! Ik heb toevallig dit weekend een nagellakje van Essence gekocht, ook nog eens met 50% korting, dus ik betaalde er nog geen euro voor haha;-)

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.