Essence trend edition Snow Jam

Toen ik hoorde van de nieuwe Snow Jam trend edition van Essence, dacht ik meteen: Yes! Die ga ik dan mooi op wintersport swatchen en fotograferen, hoe cool is dat? De collectie lag echter al eerder dan ik verwachtte in het schap van Kruidvat, en ik wilde jullie niet nog een paar weken laten wachten. Kijk je mee naar wat ik allemaal gescoord heb?

Essence Snow Jam

Ik heb gekocht: beide lipbalms, de handcrème, drie van de vier lakjes en één jumbo duo eyepencil. De oogschaduws heb ik laten liggen, ik kan maar niet wennen aan het opbrengen van een creamy oogschaduw uit zo’n potje. Ook de witte nagellak heb ik laten staan, ik krijg daarbij spontaan visioenen van Tipp-ex op mijn nagels…

Essence Snow Jam

De lakjes, van links naar rechts: 02 Lilac is my Style, 01 Goofy Blue, 03 Life is a Freeride. Ik ben erg blij met de nieuwe looks van de Essence lakjes, vooral met het nieuwe, bredere kwastje, wat veel wegheeft van die van Catrice, en een stuk fijner lakt dan de oude kwastjes. De lakjes kosten € 1,69 per stuk.

Essence Snow Jam

Lilac is my Style: Ik vind de kleur meer paars dan lila, desalniettemin een erg leuk en vrolijk kleurtje. De goudkleurige shimmertjes geven het een mooie finishing touch.

Essence Snow Jam

Goofy Blue: de kleur van een heldere, wolkeloze lucht boven de besneeuwde bergtoppen. Met kleine zilveren glittertjes, welke de lak een soort van frosted finish geven. Hiermee ga je zeker knallen op de piste!

Essence Snow Jam

Life is a Freeride: een mooi petrolkleurtje, ook weer met een (heel subtiel) zilveren shimmer er in, prachtig!. Wat mij betreft een echte winterkleur!

Essence Cool Jam

Dan de Lip Balms. Echt eyecatchers in het schap, dus ik heb ze beide gekocht. Komt altijd van pas, over een paar weken in de sneeuw, toch? Ik was een beetje teleurgesteld dat de Lip Balms a) weinig tot geen kleur afgeven, dus had ik het bij eentje kunnen laten (ik kon de swatch niet eens op de foto krijgen, zo weinig kleur hebben ze op je lippen). Belangrijker is dat er b) geen SPF in zit, dat is wat mij betreft toch wel een beetje een misser van Essence voor een lipbalm in een wintersportcollectie. Let hier dus op als je deze Lip Balm meeneemt op wintersport: altijd nog een extra laagje eroverheen mét SPF! De Lip Balms smeren lekker uit op je lippen en hebben een lichte, zoete smaak/geur. De Lip Balms kosten € 1,59 per stuk.

Essence Snow Jam

Van de twee Jumbo duo eyepencils nam ik er eentje mee: 02 Petrol Snow-Queen. Aan de ene kant een mooie petrol-kleur, aan de andere kant zilver, voor mij twee kleuren die altijd van pas komen.

Essence Snow Jam

Zoals je ziet, geven beide kanten een mooie intense kleur. Over de houdbaarheid kan ik (nog) niets zeggen, ik heb ze nog niet gebruikt in mijn make-up, omdat ik nog steeds ziek ben. Het Jumbo duo eyepencil kost € 1,99.

Essence Snow Jam

Naast make-up vind je in deze trend edition ook een 24h hand protection balm. De handbalsem bevat shea butter en kokosolie, deze verzorgen en beschermen droge en ruwe handen.

Essence Snow Jam

De balsem is vrij dun van textuur, en trekt daardoor snel in (voor mij een groot pluspunt voor een handcrème). Hij ruikt vrij neutraal, ook weer een zacht zoete geur. Of de balsem voldoende beschermt in de kou, ga ik komende wintersport testen. De handcrème kost € 1,99.

Deze collectie gaat zeker mee op wintersport over een paar weken, ik denk dat ik dan nog wel een paar leuke foto’s voor jullie maak in de sneeuw.

Heb jij al iets gekocht van deze trend edition? Of zijn het jouw kleuren niet?

6 Comments on Essence trend edition Snow Jam

 1. Kim
  9 januari 2013 at 19:26 (9 jaren ago)

  Ik houd wel van paars, maar dan iets dieper paars denk ik. 🙂 Ik heb eigenlijk niets van Essence bedenk ik me nu. Ja, ooit 1 lakje gekocht maar die vond ik niet fijn.

  Beantwoorden
 2. Talitha
  5 januari 2013 at 11:08 (9 jaren ago)

  Ik ben niet echt weg van deze collectie. De Goofy Blue nagellak vind ik wel mooi, maar de rest spreekt me niet zo aan. Wel leuk idee trouwens dat er een handcrème in deze collectie zit!

  Beantwoorden
 3. jori
  5 januari 2013 at 09:06 (9 jaren ago)

  Ow heb deze gisteren ook gezien bij het Kruidvat en die laatste blauwe vind ik wel erg mooi…..straks toch maar even terug !!

  Beantwoorden
  • Natasja
   5 januari 2013 at 09:58 (9 jaren ago)

   Ja, hij is mooi he? 🙂

   Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Essence trend edition Snow Jam

 1. […] zien hoe de lak opstroopt. Op mijn ringvinger draag ik één laagje Lilac is my Style uit de essence snow jam collectie van vorig jaar. Als ik The Awesome over een gewone nagellak aanbreng, gaat dat overigens veel […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.