essence voorjaar 2018

Sinds een paar weken is het schap van essence weer helemaal up-to-date volgens de laatste trends. Met de essence voorjaar 2018 collectie verlang je meteen naar de zomer, er zitten echt hele mooie producten tussen! Ik ontving onlangs een prachtig pakketje met een selectie van de nieuwe essence producten, waarvan ik er vandaag een aantal aan je laat zien.

essence voorjaar 2018

essence voorjaar 2018

Trendy, unieke en kwalitatieve producten met een hoog must-­have gehalte,  dat is waar essence voor staat! Vanaf half februari 2018 brengt essence met de nieuwe  lente/zomer collectie nieuwe prachtige highlights gebaseerd op de belangrijkste trends op de beautymarkt. Naast grote paletten gaat essence dit seizoen voor iriserende effecten en  professionele tools.

essence voorjaar 2018my shell is my castle eyeshadow box

Het product wat als eerste opviel in de essence voorjaar 2018 update, is de ‘my shell is my castle’ eyeshadow box. Kleuren die ik normaal gesproken niet zo snel gebruik, maar voor de komende zomer vind ik ze prachtig! Er zijn naast deze variant nog drie palettes verkrijgbaar, waar ik zeker even een kijkje bij ga nemen.

essence voorjaar 2018Het palette bevat tien verschillende ‘mermaid’-kleuren met verschillende finishes. Van mat tot parelmoerglans, en een paar heerlijke shimmery kleuren. Ik vind de vorm van het palette sowieso al ontzettend leuk bedacht, en ook de kleurkeuze is origineel. Essence belooft dat de oogschaduws hooggepigmenteerd en langhoudend zijn, tijd om te swatchen!

essence voorjaar 2018 essence voorjaar 2018 essence voorjaar 2018Over het algemeen is de pigmentatie van de oogschaduws dik in orde. Het valt mij op dat de kwaliteit van essence oogschaduws de afgelopen paar jaar sterk is verbeterd, chapeau daarvoor! De matte kleuren zijn iets minder qua pigmentatie, maar dat is eigenlijk bij ieder make-up merk zo. Met een goede oogschaduwprimer eronder houden de oogschaduws het met gemak de hele dag vol.

Het my shell is my castle oogschaduws palette kost € 3,99.

essence voorjaar 2018glow like a mermaid highlighter

Nog een prachtig product uit de essence voorjaar 2018 update is de glow like a mermaid highlighter. De highlighter heeft het patroon van een zeemeerminnenstaart, en bevat zes stralende pastelkleuren. Je zou de kleuren zelfs afzonderlijk kunnen gebruiken als oogschaduw, maar dan moet je wel een fijne kwast gebruiken.

essence voorjaar 2018Ik vind het echt heel leuk bedacht, en was natuurlijk erg benieuwd naar wat voor kleur highlighter hier uit zou komen. Ik heb de kleuren niet afzonderlijk geswatcht, en heb ze ook verderop in de make-up look niet apart toegepast.

essence voorjaar 2018Het resultaat is een koele highlighter tint, die echter wel zacht oogt. Veel koele highlighters staan mij niet, maar deze staat juist erg mooi. En zeker straks, als het zonnetje mijn gezicht wat meer kleur gegeven heeft, denk ik dat ze prachtig staat ♥

De glow like a mermaid highlighter kost € 3,59.

essence voorjaar 2018draw the line instant colour lipliner

De kleuren van deze nieuwe lipliners in het assortiment van essence zijn afgestemd op de ultra last instant colour lipsticks. De dop is voorzien van een geïntegreerde puntenslijper, waardoor je altijd een mooi fijn lijntje kunt zetten.

essence voorjaar 2018De lipliner heeft een hele prettige creamy textuur, waardoor hij prettig aanbrengt. De houdbaarheid is prima, ik vind het een hele mooie toevoeging aan het toch al uitgebreide assortiment lipproducten van essence. De swatch zie je een klein stukje verderop in het artikel.

De draw the line! instant colour lipliner kost € 1,59 per stuk.

essence voorjaar 2018make me brow eyebrow powder

make me brow eyebrow powder is een geheel nieuw product in het assortiment van essence. Een soortgelijk product zag ik al bij andere merken voorbij komen. Met de speciale applicator breng je het poeder aan, en kun je meteen je wenkbrauwen stylen.

essence voorjaar 2018Over dit product ben ik niet zo te spreken. Sowieso lukt het me niet echt goed om mijn wenkbrauwen te stylen met de make me brow, en heb ik dus nog apart een wenkbrauwborsteltje nodig. Daarnaast doseert de applicator niet erg gelijkmatig, en valt er nogal wat poeder van de applicator bij het aanbrengen. Nee, ik geloof dat ik het voorlopig gewoon bij mijn oldskool wenkbrauwpotlood houd 😉

make me brow eyebrow powder is verkrijgbaar in de kleuren 01 brown en 02 blonde en kost € 2,59.

essence voorjaar 2018Hierboven zie je swatches van make me brow eyebrow powder in de kleur 02 brown, en de lipliner.

essence voorjaar 2018volume hero mascara power black

Deze nieuwe mascara in het assortiment belooft extra volume en ‘maxi-wimpers’.  De elastomeer borstel bedekt iedere wimper met een intens zwarte kleur.

essence voorjaar 2018Het borsteltje werkt prettig en brengt de mascara goed aan. Het resultaat is mooi, maar maxi-wimpers zie ik bij mezelf niet echt terug. Ik vind het wel gewoon een prima mascara voor iedere dag, en met € 2,99 is hij natuurlijk ook erg prettig geprijsd.

essence voorjaar 2018glow to go illuminating setting spray

Deze spray fixeert je make-up en geeft een stralend effect dankzij lichtreflecterende pigmenten. Het soft-focus effect egaliseert bovendien kleine oneffenheden van de huid.

essence voorjaar 2018Ik denk dat dit product voor jonge meiden erg leuk is, voor mezelf (als 40-plusser) vind ik het effect te shiny 😉 Daarnaast zit er geen fijne spraydop op de flacon, waardoor deze niet mooi vernevelt maar meer in vlekken op mijn gezicht sprayt. Dat kan natuurlijk net pech zijn dat ik een verkeerde flacon trof, maar alles bij elkaar zorgt het er wel voor dat ik het geen aanrader vind.

De illuminating setting spray kost € 3,39.

essence voorjaar 2018colour boost vinylicious liquid lipstick

Deze vloeibare lipsticks geven een ultra glanseffect op je lippen, de tegenhanger van de matte lipsticks zeg maar. Ze zitten verpakt in een leuke tube en zijn verkrijgbaar in tien kleuren, waarvan ik de kleur loliloli-pop ontving. Mooi rood, altijd goed!

essence voorjaar 2018Je brengt de lipstick aan met de handige applicator, en dat werkt prima.

essence voorjaar 2018De pigmentatie van de liquid lipstick valt wat tegen, zeker omdat de belofte ‘hooggepigmenteerd’ was. Ook is de lipstick zó vloeibaar dat hij al heel snel in de fijne lijntjes rond mijn lippen loopt. Hierdoor is het product wat minder geschikt voor ons 40-plussers. Maar gelukkig heeft essence meer dan genoeg mooie andere lipproducten in het assortiment 😉

De colour boost vinylicious liquid lipstick kost € 2,89 per stuk.

essence voorjaar 2018De look

Natuurlijk maakte ik met alle bovenstaande producten ook een make-up look. Waarbij mijn favorieten het oogschaduwpalette, de highlighter en de mascara zijn. Producten waarmee je een mooie draagbare look voor everyday kunt maken, maar straks in de zomer ook lekker kunt uitpakken. Heb jij de nieuwe producten van essence al gespot? Heb jij ook al favorieten?

De producten uit de essence voorjaar 2018 update zijn sinds een paar weken verkrijgbaar bij de bekende verkoopadressen. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

5 Comments on essence voorjaar 2018

 1. Miranda
  21 maart 2018 at 16:26 (10 maanden ago)

  Ik heb ze al live bewonderd in de winkel, echt heel leuk! Zo knap dat ze weer zo’n leuke limited edition hebben bedacht 🙂

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  21 maart 2018 at 08:18 (10 maanden ago)

  Wat een schattige collectie! Die mermaid kleurtjes zijn gaaf zeg!

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  21 maart 2018 at 08:01 (10 maanden ago)

  Ik zie een paar producten die ik erg leuk vind! Sowieso de highlighter; ik vind het effect van die ‘schubjes’ erin super schattig gedaan , maar het resultaat op je huid is ook mooi. Natuurlijk ben ik ook fan van de kleur van de rode lipstick. Ik vind de pigmentatie er op de foto eigenlijk heel goed uitzien hoor!

  Beantwoorden
 4. Marije
  21 maart 2018 at 06:29 (10 maanden ago)

  Wat een leuke producten weer!

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  21 maart 2018 at 06:17 (10 maanden ago)

  Zo een schitterende en zeer subtiele look!
  Prachtige producten voor mooie looks!
  De eyeshadowpalette gaat op mijn shoplist

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.