essence voorjaar 2020 verzamel-review

Sinds een paar weken zijn er weer een heleboel nieuwe producten aan het vaste assortiment van essence toegevoegd. Ik liet je de nieuwe essence voorjaar 2020 producten in deze video al kort zien. Inmiddels heb ik een aantal van de producten uitgebreid kunnen testen, vandaag deel ik er weer vier met je!

essence voorjaar 2020

essence voorjaar 2020

Vandaag laat ik je vier producten uit de essence voorjaar 2020 collectie zien. Alle items in dit artikel zijn onderdeel van de vaste collectie van essence. Zoals ik al vaker zei, vind ik de kwaliteit en uitstraling van essence het afgelopen jaar à 1,5 jaar echt flink verbeterd. Het heeft ook een meer volwassen uitstraling gekregen vind ik. En natuurlijk nog steeds voor een heel betaalbare prijs!

essence voorjaar 2020Bye Bye Panda Eyes! mascara (€ 3,59)

Dramatisch volume zonder vlekken! De olievrije- en vegan formule van de BYE BYE PANDA EYES! mascara geeft je wimpers niet alleen een zwart kleur, het wikkelt zich ook om de kleinste haartjes als een zachte film – voor een perfecte look, elke dag weer. Nog meer goed nieuws: klontert niet, breekt niet af en is gemakkelijk te verwijderen met warm water, zonder het gebruik van make-up remover!

Naar de Bye Bye Panda Eyes! mascara was ik denk ik wel het meest nieuwsgierig. Ik houd van betaalbare, goede mascara’s, en ik was dan ook heel benieuwd hoe deze zou zijn.

De formule is smudge-proof, long-lasting, olievrij én vegan! Hij is niet waterproof, maar eigenlijk gebruik ik nooit waterproof mascara. Hij is zelfs te verwijderen zonder make-up remover, met alleen water. Een flinke regenbui overleeft hij overigens met gemak, kan ik uit ervaring vertellen.

Het borsteltje werkt erg prettig, ik houd hier van. De mascara brengt fijn en makkelijk aan, zonder te klonteren. Ik breng mijn mascara altijd in twee laagjes aan, zo ook bij deze. Het effect is erg mooi, op een natuurlijke manier. Geen dramatic wimpers, maar gewoon meer volume en lengte. Het resultaat zie je hieronder op de foto:

essence voorjaar 2020Het verwijderen van de mascara gaat inderdaad heel makkelijk, al gebruik ik wel altijd amandelolie om mijn make-up te verwijderen. Zoals ik hierboven al vertelde, overleeft de mascara een flinke regenbui met gemak, en blijft gedurende de hele dag prima op zijn plaats. Het is gewoon een hele fijne mascara, deze ga ik zeker vaker kopen.

essence voorjaar 202024ever Ink Liner (€ 2,89)

Intense, diepzwarte looks in slechts één lijn – dit is mogelijk dankzij de 24ever ink liner. Het intense zwart omlijst het oog met een zijden matte finish en blijft tot wel 24 uur lang zitten. Dankzij de accurate, stabiele punt en de vorm voor een goede grip kan de eyeliner makkelijk langs de wimperlijn worden geleid.

Een eyeliner is niet iets wat ik dagelijks draag in mijn make-up look. Al moet ik bekennen dat als ik het dan gebruik, ik mijn look wel vele malen mooier vind. En eigenlijk kost het ‘s ochtends maar amper meer tijd, dus misschien moet ik het gewoon weer vaker gaan doen.

De 24ever Ink Liner heeft een super fijne punt waarmee het heel makkelijk is om een rechte lijn te zetten. De kleur is prachtig intens zwart, zoals je op de foto hieronder kunt zien. Ook de eyeliner blijft prima op zijn plaats, ook in diezelfde regenbui 😉 Ik vind het een aanrader!

essence voorjaar 2020 essence voorjaar 2020Stay 8h Matte Liquid Lipstick (€ 2,99)

Je kunt vertrouwen op de STAY 8h MATTE liquid lipstick, want de ultralange duurzaamheid van tot wel acht uur is bewezen in onafhankelijke tests. De lipsticks zijn gemakkelijk aan te brengen met de ergonomische applicator. De negen verleidelijke en draagbare kleuren voorzien de lippen van een extreem matte finish. En de textuur is zo licht dat je het bijna niet voelt zitten.
Verkrijgbaar in de kleuren: 01 Hello Sunrise!, 02 Duck Face, 03 Down To Earth, 04 Mad About You, 05 Date Proof, 06 To Be Fair, 07 Let’s Chill, 08 I Dare You, 09 Bite Me If You Can.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik erg heb moeten wennen aan het fenomeen Liquid Lipstick. Ik weet niet goed waarom, maar het voelde altijd een beetje vreemd aan op mijn lippen. Een textuur die verandert van vloeibaar in ‘droog’, en dat binnen een hele korte tijd. Inmiddels heb ik ermee leren werken, en zie ik de voordelen van het makkelijke aanbrengen in combinatie met de lange houdbaarheid.

Ik ontving de Stay 8H Matte Liquid Lipstick in de kleur 05 Date Proof. Een kleur waarvan ik me afvroeg of hij me niet bleek zou maken, maar dat is helemaal niet het geval. Het is juist een hele mooie kleur! En dat zegt iemand die normaal alleen fel rood of fel roze op haar lippen draagt 😉

essence voorjaar 2020Het aanbrengen van de liquid lipstick gaat super makkelijk en nauwkeurig dankzij de applicator. Zorg er wel voor dat je eventuele foutjes meteen corrigeert, want de lipstick droogt vrij snel op. En dan moet je echt boenen om foutjes te herstellen.

De pigmentatie is geweldig, zoals je op de foto hierboven al kon zien. De textuur is aangenaam, hij voelt niet droog aan op mijn lippen na het opdrogen. De houdbaarheid is niet zoals beloofd, hij houdt het bij mij geen acht uur vol. Tot aan de lunch gaat het prima, ondanks de vele bekers koffie, thee en water die ik dan al op heb. Maar na de lunch blijkt de lipstick vooral in het midden toch wel wat weg gesleten te zijn, en is even bijwerken wel zo mooi. Desondanks vind ik het een prettige lipstick, die ik zeker nog in meer kleuren wil proberen.

Witch Side Eyeshadow Palette (€ 9,89)

Wie zegt dat een heks iets slechts is? Wel, iedereen kan een goede of slechte kant kiezen met het nieuwe WITCH SIDE oogschaduwpalet met twee kleurcombinaties; een lichte en een donkere zijde. De 15 hoog gepigmenteerde matte- en glinsterende tinten en metallic ‘vlok’ nuances helpen bij het creëren van een draagbare of adembenemende, mystieke oogmake- up stijl. Ondeugend of lief – je hoeft niet maar één kant te kiezen!

Het Witch Side Eyeshadow Palette was voor mij het meest opvallende product uit de essence voorjaar 2020 collectie. Niet in de laatste plaats vanwege de prachtige verpakking natuurlijk. Als je het deksel beweegt, gaan de ogen op de afbeelding open en dicht:

essence voorjaar 2020 Het palette bevat 15 verschillende kleuren met diverse texturen. Ik vind het erg leuk dat essence eens voor andere kleuren gekozen heeft dan die je doorgaans ziet in oogschaduwpalettes. Dankzij de diversiteit aan kleuren kun je met dit palette veel kanten op!

essence voorjaar 2020Het meest opvallend zijn natuurlijk de kleuren met de glinsterende ‘vlokken’ erin. Deze kleuren hebben overigens een heel zachte textuur, bij het swatchen voor de foto’s had ik er al een deuk in geduwd #oeps.

Hieronder laat ik de swatches van alle kleuren zien:

essence voorjaar 2020 Alle swatches zijn gemaakt met één veeg. Zoals eigenlijk altijd het geval is, hebben de kleuren met een shimmer meer pigment dan de matte kleuren. Al vind ik de donkere matte kleuren juist super veel pigmentatie hebben. De kleuren met de glinstervlokjes hebben een wisselende pigmentatie: twee kleuren hebben meer glans dan kleur, maar de twee andere kleuren hebben dan weer wel een intense kleur.

Alle kleuren laten zich mooi aanbrengen en zijn goed op te bouwen qua kleur. De houdbaarheid is dik in orde: met een oogschaduwprimer eronder (die ik altijd gebruik onder oogschaduw) houden ze het met gemak een hele (werk)dag vol.

essence voorjaar 2020: de look

Hier zie je de look die ik met bovenstaande producten uit de essence voorjaar 2020 collectie maakte. Een look die ik inmiddels meerdere keren gemaakt heb. De lipstick en mascara gebruik ik beiden sowieso dagelijks, de oogschaduw en eyeliner iets minder regelmatig. Buiten de houdbaarheid van de liquid lipstick, ben ik super tevreden over de producten, ik vind het echt aanraders.

De producten uit dit artikel zijn onlangs toegevoegd aan het vaste assortiment van essence, en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on essence voorjaar 2020 verzamel-review

 1. Neeltje
  24 maart 2020 at 18:05 (1 jaar ago)

  Veelbelovende producten dus. Ondanks het thuiswerken, gebruik ik toch voor het beeldbellen make-up. Het is daarnaast goed voor je humeur om toch aandacht te schenken aan je looks!

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  24 maart 2020 at 10:24 (1 jaar ago)

  Ik lees heel uiteenlopende reviews over de mascara, nu weet ik het niet meer, haha;-)

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  24 maart 2020 at 10:12 (1 jaar ago)

  Wauw….
  Prachtige look
  Mooie goed gepigmenteerde teinten eyeshadow!

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.