essence winter dreamin’ trend edition

De prachtige essence winter dreamin’ trend edition is vanaf medio december verkrijgbaar. De collectie is geïnspireerd op koude winterse dagen, met prachtige pasteltinten, lieve sneeuwvlokdessins en Noorse patroontjes. Ik laat in dit artikel de twee toppers uit de collectie aan je zien!

essence winter dreaminessence winter dreamin’ trend edition

Hoewel ik de make-up kerstcollecties die momenteel verkrijgbaar zijn, prachtig vind, vind ik de collecties die daarna komen, vaak net zo mooi. Na de glitter and glamour van Kerst zie je in januari vaak mooie, rustige pasteltinten in de make-up. En dat geldt ook voor de essence winter dreamin’ collectie. Heel draagbare kleuren, die je gezicht een mooie glow geven alsof je net een paar uur door de sneeuw hebt gewandeld.

essence winter dreaminessence winter dreamin’ eyeshadow palette

Het mooiste product uit de essence winter dreamin’ collectie vind ik wel dit mooie eyeshadow palette. essence brengt niet vaak van dit soort grote palettes uit, ik denk dan ook dat het een echt collector’s item wordt!

essence winter dreaminAlleen de naam is al leuk: warm blankets & hot chocolate ♥

essence winter dreamin

Twaalf hooggepigmenteerde nude kleuren met matte, metallic en glinsterende effecten in een extra mooie verpakking. Er zit een oogschaduwkwast bij die het aanbrengen en blenden makkelijk maakt.

Op zich is een nudekleurig oogschaduwpalette natuurlijk niet nieuw. Maar volgens mij is het wel voor het eerst dat essence een dergelijk palette met 12 kleuren uitbrengt. En uiteraard voor een heel betaalbare prijs. Hieronder heb ik de kleuren geswatcht, van links naar rechts:

essence winter dreamin essence winter dreamin essence winter dreaminDe vier lichtste kleuren vallen een beetje weg tegen mijn huid, maar verder vind ik de swatches er erg goed uitzien. Qua pigmentatie zijn de oogschaduws van essence altijd een beetje wisselend. Het eyeshadow palette uit de essence winter dreamin’ collectie ziet er echter prima uit! Ook de houdbaarheid is uitstekend, mits ik er een oogschaduwprimer onder gebruik. Ik vind het fijn dat er behalve de nude kleuren ook wat intensere kleuren in het palette zitten, om je ooglook wat meer power te geven. Of zelfs om een complete smoky eye mee te maken, eigenlijk kun je met dit palette alle kanten op.

Het essence winter dreamin’  eyeshadow palette kost € 7,99.

essence winter dreaminessence winter dreamin’ 2 in 1 highlighter & blush powder

Deze highlighter en blush komen in een innovatieve duoverpakking en creëren een frisse teint alsof je net een wandeling hebt gemaakt door de sneeuw.

essence winter dreamina december to remember ♥

essence winter dreaminIn het doosje vind je, heel slim, een blush én een highlighter. Ik vroeg me even af hoe dit dan precies in elkaar zat, maar het doosje blijkt een dubbele bodem te hebben:

essence winter dreaminHandig gedaan, en zo op het eerste gezicht matchen de kleuren prachtig met elkaar. De blush lijkt in het doosje een beetje aan de donkere kant, maar het resultaat is wel heel mooi en natuurlijk:

essence winter dreaminZowel de blush als de highlighter is prachtig. Ik vind het heel draagbare kleuren die bovendien met veel huidtinten matchen, denk ik. Ik draag vooral de blush momenteel iedere dag, de highlighter alleen als ik een wat uitgebreidere make-up look draag.

Het 2 in 1 highlighting & blush powder kost € 3,59.

Winter dreamin’: the look

Natuurlijk heb ik met de producten uit de essence winter dreamin’ collectie ook een look gemaakt.

essence winter dreaminVoor de ooglook heb ik behalve de oogschaduw uit de essence winter dreamin’ trend edition ook een mascara en eyeliner van essence gebruikt. Ik heb vier verschillende kleuren uit het palette gebruikt, waarbij ik in de buitenste ooghoek de grijsblauwe kleur heb gebruikt. Het is een lekker draagbare look, door wat meer donkere kleuren te gebruiken kun je hem heel makkelijk veranderen in een echte Kerstlook.

essence winter dreamin En dit is de complete look geworden, inclusief de blush en highlighter, en een klassiek rode lipstick. Het is een look die ik zowel voor mijn werk, als voor gelegenheden zoals bijvoorbeeld Kerst, graag draag. Je kunt natuurlijk eventueel ook de eyeliner weglaten, en kiezen voor een wat neutralere lipstick, dan wordt de look wat ingetogener. Het is maar net waar jij je het prettigst bij voelt 🙂

De essence winter dreamin’ trend edition is verkrijgbaar vanaf medio december tot eind januari, bij Kruidvat en Trekpleister. Het is een Limited Edition collectie, en dus verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on essence winter dreamin’ trend edition

 1. Miranda
  23 november 2017 at 08:07 (1 jaar ago)

  Wow, wat een mooie producten van essence!
  Het palette is echt leuk, mooie verpakking en vitaal de vier rechtse kleuren spreken mij aan 🙂

  Beantwoorden
  • Miranda
   23 november 2017 at 08:07 (1 jaar ago)

   Vooral…

   Beantwoorden
 2. Hennie
  23 november 2017 at 06:54 (1 jaar ago)

  Ik vind de blush/highlighter er erg goed en draagbaar uitzien. Zoiets heb je nooit teveel in je voorraad denk ik. En wat een vriendelijke prijsjes weer.

  Beantwoorden
 3. Neeltje
  22 november 2017 at 10:41 (1 jaar ago)

  Oh wat een leuk oogschaduwpalet. Ik heb net afgelopen week besloten dat mijn oogschaduw paletten te oud zijn en dringend vervangen moeten worden. Ik ga op zoek naar dit palet. Past helemaal bij mij. Wat voor een oogschaduwprimer gebruik jij?

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  22 november 2017 at 09:16 (1 jaar ago)

  Wat een schattige collectie weer! Het is lang geleden dat ik wat van een Essence LE kocht haha!

  Beantwoorden
 5. bychristiana
  22 november 2017 at 07:37 (1 jaar ago)

  Super mooi! Ik blijf me toch echt verbazen over de mooie verpakkingen en de echt goede kleuren van Essence;-)

  Beantwoorden
 6. marije
  22 november 2017 at 06:09 (1 jaar ago)

  Wauw, dat pallet ziet er goed uit zeg. Leuk cadeau ook voor de feestdagen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.