essence you better work! gym-proof make-up

In de nieuwe collectie van essence zit een make-up lijn die belooft volledig gym-proof te zijn. Nu zag ik het niet zo zitten om speciaal voor de essence you better work! lijn de sportschool in te gaan, maar ik kon natuurlijk wel testen hoe de producten zich houden op wat warmere dagen. Dat heb ik dus gedaan, vandaag vertel ik hoe ze uit de test gekomen zijn.

essence you better work!essence you better work!

De essence you better work! lijn bestaat in totaal uit zes producten. Naast de producten die ik je vandaag laat zien, zijn er nog een fixing powder en een camouflage concealer palette verkrijgbaar.

you better work! tinted day cream

De getinte, licht voedende verzorging met matterend effect creëert een natuurlijke ‘no make-up look’ en een egale huid. Ook fijn: het UV-filter beschermt de huid tijdens outdoor activiteiten tegen UV-straling. Adviesprijs € 3,89

De tinted day cream is verkrijgbaar in twee kleuren: 10 light en 20 medium. Ik ontving de kleur 010, en die lijkt me voor mijn huidteint prima.

essence you better work!Op de achterkant van de tube staan de ingrediënten vermeld, ik zie daarin geen gekke dingen. De meeste van dit soort producten (foundation, getinte dagcrème etc.) bevatten altijd iets van siliconen, dat is om de huid direct egaler en gladder te maken. De producten van tegenwoordig zijn van een veel betere kwaliteit dan zo’n tien jaar geleden. Toen voelde je die siliconen echt op je huid liggen, maar dat is tegenwoordig gelukkig niet meer het geval (meestal). Ook hier voel ik er niets van op mijn huid. De tinted day cream heeft een SPF, maar ik kan helaas nergens vinden welke factor.

essence you better work! De tinted day cream heeft een vrij dunne textuur en een ietwat gelige ondertoon. Hij laat zich goed verdelen met mijn handen, dat vind ik altijd het makkelijkst werken met een product als dit. Hieronder laat ik het effect op mijn huid zien:

essence you better work!Op deze foto draag ik nog geen make-up. Zoals altijd heb ik hier en daar wat rode vlekjes en iets meer onzuiverheden dan normaal. Mijn huid glimt van zichzelf altijd wel wat, dat zie je vooral op mijn neus en wangen.

Hier heb ik één laagje van de tinted day cream aangebracht. Waar ik al een beetje bang voor was: de kleur is voor mijn huid iets te gelig en maakt haar wat grauw. Van het matterende effect merk ik niet zoveel, en de dekking vind ik onvoldoende. Ik heb daarom nog een laagje aangebracht, dat zie je hieronder:

essence you better work!Hier draag ik dus twee laagjes, ik heb de getinte dagcrème nog niet afgepoederd. Dat is wel echt nodig, want zoals je ziet glimt mijn huid nog behoorlijk. Al met al ben ik niet zo te spreken over het eerste product uit de essence you better work! lijn, jammer!

you better work! eye primer

De perfecte partner voor je volgende sportsessie! Door de primer onder de oogschaduw aan te brengen, gaat deze niet vlekken en blijft de hele dag goed zitten. De lichte textuur is waterproof, dus heavy workouts hebben geen effect op jouw perfecte look! Adviesprijs € 2,89

Als ik oogschaduw gebruik in mijn make-up look, breng ik daar altijd een eye primer onder aan. Dat zorgt er voor dat je oogschaduw veel langer blijft zitten, echt! Nu denk ik niet dat er veel mensen oogschaduw naar de sportschool dragen. Maar mocht dat wel het geval zijn: deze zorgt ervoor dat je oogschaduw je hele workout op zijn plek blijft zitten 🙂

essence you better work!De meeste oogschaduwprimers bevatten ook siliconen. De textuur zorgt ervoor dat je oogschaduw zich beter laat aanbrengen, beter hecht en daardoor ook langer en beter blijft zitten.

De eye primer van essence is neutraal van kleur, dat geldt voor de meeste oogschaduwprimers. Je hebt maar een klein beetje nodig, de hoeveelheid hierboven is voldoende voor mijn beide oogleden. Ik breng de primer aan, laat hem een minuutje drogen (in die tijd breng ik bijvoorbeeld de poeder aan op mijn gezicht) en breng dan mijn oogschaduw aan. De primer werkt uitstekend, hij zorgt ervoor dat mijn oogschaduw de hele dag prima blijft zitten. Deze vind ik wel een aanrader, het is de eerste budget oogschaduwprimer die ik écht goed vind werken!

essence you better work!you better work! mascara

Dankzij de speciale formule kan deze waterproof mascara zelfs de meest pittige workouts aan. De textuur is bestand tegen elke activiteit en is verkrijgbaar in twee varianten. De ene versie zorgt voor adembenemend lange wimpers terwijl de andere je verzekert van maximale volume en krul. Adviesprijs € 2,99

Budgetmerk mascara’s testen, het blijft leuk! Zo heb ik al verschillende pareltjes ontdekt en gedeeld hier op Beautyspots.

Deze mascara belooft maximale volume en krul aan mijn wimpers te geven. Er is ook een variant die langere wimpers belooft. Beide varianten zijn waterproof.

essence you better work!Het borsteltje is prettig in gebruik, al moest ik wel even wennen aan de gebogen vorm. Maar inmiddels ben ik er prima aan gewend, en gaat het aanbrengen als vanzelf. Omdat foto’s in dit geval meer zeggen dan woorden, hieronder de voor en na foto:

Mijn wimpers zijn kort en licht van kleur. Zonder mascara zie ik er moe en bleekjes uit. Mascara is dan ook iets wat ik iedere dag gebruik.

essence you better work!Ik vind het resultaat erg mooi! Mijn wimpers hebben meer volume, een mooie krul en zijn ook iets langer. En een mooi intens zwarte kleur! Ik gebruik de mascara sinds het eerste gebruik iedere dag, en dat zegt denk ik wel genoeg 🙂

you better work! fixing spray

De formule van de spray is speciaal ontwikkeld om de make-up tijdens sportieve activiteiten te fixeren. Het geeft een mat effect en voelt heerlijk fris aan op je gezicht. Adviesprijs € 2,99

Het laatste product uit de essence you better work! lijn wat ik heb getest is de fixing spray. Nu moet ik eerlijk bekennen dat een fixing spray niet iets is wat ik normaal gesproken gebruik, ik kan hem dus niet vergelijken met andere varianten.

Een fixing spray gebruik je over je totale make-up, als laatste stap. Hij zorgt ervoor dat je make-up mooier en natuurlijker oogt, en langer blijft zitten. Ook tijdens het sporten in dit geval 😉

De spray vernevelt prettig op mijn huid. Nadat de fixing spray is opgedroogd, zie ik inderdaad dat mijn make-up een ‘natural touch’ heeft gekregen. Ik heb echter niet het idee dat ze langer mooi blijft zitten, dat is dan wel een beetje jammer. Ik heb haar dan ook niet toegevoegd aan mijn dagelijkse make-up routine.

Conclusie

Ik ben dus gedeeltelijk enthousiast over de essence you better work! lijn. De mascara en eye primer heb ik toegevoegd aan mijn vaste make-up routine, die bevallen mij erg goed. De andere twee producten ben ik minder enthousiast over, maar bij de tinted day cream komt dat vooral door het feit dat het mijn kleur niet is.

Deze essence producten zijn onderdeel van het vaste assortiment en verkrijgbaar bij Kruidvat, Trekpleister en Etos. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on essence you better work! gym-proof make-up

 1. Miranda Aerts
  11 mei 2019 at 09:00 (10 maanden ago)

  Goede review, nu op naar de gym? 🙂

  Beantwoorden
 2. Caro
  10 mei 2019 at 11:39 (10 maanden ago)

  Ik heb zelf de mascara van deze lijn. Prima mascara en tijdens het sporten verander je hiermee niet in een panda… Helaas wel na het douchen en omdat je na het sporten ook moet douchen is het effect toch wat verloren… De oogschaduw-primer zal ik nog eens gaan proberen. De rest niet omdat ik verwacht dat na het douchen ook deze make-up af gaat spoelen…

  Beantwoorden
 3. Ingrid
  10 mei 2019 at 08:41 (10 maanden ago)

  Ik vond Essence al een kindermake-upmerk en deze items bevestigen dat nog meer. Zelfs mijn tienerdochters adviseer ik om hun geld beter te besteden.

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  10 mei 2019 at 06:50 (10 maanden ago)

  Prachtige producten om eindelijk eens mee make-up
  te gaan sporten….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.