Etos Journey of Beauty Marula Oil & Baobab

Een paar weken geleden ontdekte ik bij Etos een (voor mij) nieuwe lijn lichaamsverzorging, de Etos Journey of Beauty lijn. Deze bestaat uit verschillende geuren, waaruit het nog best lastig kiezen was. Ik koos voor de warme zoete geur van Marula Oil & Baobab en nam hiervan de Shower Cream & Body Oil mee om te proberen. En oh, wat zijn de producten lekker! Te lekker om niet met jullie te delen, dus bij deze 🙂

Etos Journey of Beauty

Etos Journey of Beauty: Marula Oil & Baobab

Etos reist voor jou de hele wereld over om inspiratie op te doen voor unieke en hoogwaardige ingrediënten speciaal voor jouw huid. Ga met ons mee op wereldreis en raak geïnspireerd door het warme en kleurrijke Afrika.

Er zijn in totaal vier verschillende lijnen in de Etos of Journey of Beauty collectie. Gedeeltelijk uit mijn hoofd gezegd zijn dat: Manuca Honey & Beeswax, Guava & Pineapple, Marula Oil & Baobab en een lijn met rijst en groene thee, maar die laatste weet ik niet meer helemaal zeker. Voor de wintermaanden koos ik de heerlijke warm-zoete geur van Marula Oil & Baobab. In deze geur was overigens ook nog een Shower Foam verkrijgbaar, maar vanwege mijn overvolle mandje met doucheproducten heb ik alleen de Shower Cream meegenomen 🙂

Etos Journey of BeautyMarula Oil & Baobab Shower Cream

Een Shower Cream is zachter voor je huid dan een Shower Gel, omdat deze meestal meer verzorgende ingrediënten bevat. Zeker in de wintermaanden wil mijn huid nog weleens wat kriebelig aanvoelen door de grote temperatuursverschillen, en is ze gevoeliger voor uitdrogen. Een verzorgend product voor onder de douche is dan van harte welkom.

Etos Journey of BeautyDe Shower Cream blijkt geen SLS of SLES te bevatten, en dat is natuurlijk al een groot pluspunt. Het veel mildere en niet huid-irriterende Sodium Coco-Sulfate zorgt ervoor dat de Shower Cream goed schuimt. Parfum staat vervolgens vrij hoog op de ingrediëntenlijst. Dit geeft het product haar heerlijke geur, maar is voor een erg gevoelige huid minder geschikt. Baobab en Marula olie staan ongeveer halverwege de ingrediëntenlijst, voldoende om nog daadwerkelijk iets te doen voor je huid.

Baobab olie heeft een hydraterende werking en verbetert de elasticiteit van de huid. Het wordt snel opgenomen door de huid, draagt bij aan de regeneratie van de huidcellen en is rijk aan essentiële vetzuren. Welke een belangrijke rol spelen bij het behoud van een gezonde huid.

Marula olie werkt verzachtend en hydraterend op de huid, en is daarnaast bijzonder rijk aan anti-oxidanten. Het helpt de huid bij het opbouwen van collageen en verbetert de elasticiteit van de huid. Ook beschermt het de huid tegen tekenen van ouderdom, zoals fijne lijntjes en rimpels. Ook Marula olie wordt snel door de huid opgenomen en kan tot in de diepere huidlagen doordringen. Een bijzonder mooi duo dus!

Etos Journey of BeautyDe Shower Cream heeft een handige klikdop, die ook met natte handen heel makkelijk te openen is.

Etos Journey of BeautyTextuur en werking

De Etos Journey of Beauty Shower Cream heeft een zachte textuur. Hij schuimt prima onder de douche, maar blijft heel zacht aanvoelen op mijn huid. De heerlijke warme zoete geur zorgt samen met het zachte schuim voor een luxe verwenmomentje, aan het begin van alweer een drukke dag. De Shower Cream droogt mijn huid niet uit, ook na het afdrogen voelt mijn huid zacht en niet trekkerig.

Etos Journey of BeautyMarula Oil & Baobab Body Oil

Ondanks het feit dat de Shower Cream mijn huid niet uitdroogt, gebruik ik wel altijd een verzorgend product na het douchen. Om mijn huid extra verzorging te geven, maar ook omdat ik het ritueel an sich gewoon fijn en ontspannend vind. De Body Oil uit dezelfde Etos Journey of Beauty lijn past daar natuurlijk perfect bij!

Etos Journey of BeautyDe Body Oil bevat opvallend weinig ingrediënten, meestal is dat een goed teken. Zonnebloemolie is de belangrijkste olie, op de voet gevolgd door Baobab olie en Marula olie. Ook de Body Oil bevat parfum, als je huid erg gevoelig is, kan dat wellicht voor irritatie zorgen.

Etos Journey of BeautyDe Body Oil zit in een handige sprayflacon, die erg prettig en makkelijk in gebruik is.

Etos Journey of BeautyTextuur en werking

De Body Oil is een zogenaamde droge olie, wat betekent dat de textuur van de olie niet overdreven vet is. Hij laat zich heel makkelijk aanbrengen dankzij de sprayflacon, laat zich vervolgens goed over de huid verdelen en masseert erg fijn in. De olie trekt daarna lekker vlot in mijn huid, waardoor ze mijn strakke ochtendroutine geenszins in de weg staat. Mijn huid voelt lekker zacht en comfortabel, en blijft dat ook gedurende de dag voelen. Ook de Body Oil heeft de heerlijke, comfy warm-zoete geur zoals de Shower Cream.

Conclusie

Je begrijpt het vast al: ik ben groot fan van deze producten uit de Etos Journey of Beauty lijn. Leuk om zo onverwachts een mooi product te ontdekken, en dan ook nog eens voor een heel betaalbare prijs. De Shower Cream kost € 2,99 voor 250 ml en de Body Oil kost € 3,99 voor 150 ml. Ik kocht deze producten bij de plaatselijke Etos. De producten van het eigen merk van Etos zijn dierproefvrij.

13 Comments on Etos Journey of Beauty Marula Oil & Baobab

 1. Jeanelle
  21 januari 2018 at 18:00 (1 jaar ago)

  Heerlijke producten voor een mooie prijs!

  Beantwoorden
 2. Bianca
  19 januari 2018 at 13:56 (1 jaar ago)

  Dit klinkt echt heerlijk! Deze lijn ken ik nog helemaal niet, dus bedankt voor de tip 🙂 x

  Beantwoorden
 3. Aimee Moolenaar-Dols
  18 januari 2018 at 10:20 (1 jaar ago)

  Als ik weer eens in een stad kom waar de Etos ligt neem ik ze zeker eens mee. Hier alleen Kruidvat… (en mijn dochter werkt daar sinds 1 weekje ;-))
  Groetjes en liefs Aimee xx

  Beantwoorden
 4. Hennie
  18 januari 2018 at 06:24 (1 jaar ago)

  Ik zag deze gister ook liggen bij de Etos. Het is dat ik haast had anders was ik er zeker even bij gaan snuffelen!

  Beantwoorden
 5. Manon
  17 januari 2018 at 18:56 (1 jaar ago)

  IK had dit cadeau gegeven aan een vriendin van mij met kerst vond het er leuk uitzien!

  Beantwoorden
 6. Miranda
  17 januari 2018 at 13:45 (1 jaar ago)

  Etos heeft hele mooie producten van hun eigen merk. Ik heb veel Etos producten in gebruik, deze klinken ook heel goed 🙂

  Beantwoorden
 7. Jolanda
  17 januari 2018 at 10:14 (1 jaar ago)

  Oh deze kende ik ook nog niet, nu wil ik heb ook!! Klinkt heel fijn!

  Beantwoorden
 8. Loes
  17 januari 2018 at 09:42 (1 jaar ago)

  Dit klinkt als een fijne collectie! En dan voor zo’n prijsje, perfect! Ik ga zeker even kijken volgende keer dat ik in de Etos ben.

  Beantwoorden
 9. Cindy
  17 januari 2018 at 09:12 (1 jaar ago)

  Klinkt goed! Had het al zien staan, maar tot op heden niets gekocht (ook iets met overvolle lades…)
  Wellicht eens proberen.

  Beantwoorden
 10. Mariëlle
  17 januari 2018 at 09:07 (1 jaar ago)

  Ik vind het er alleen al super leuk uitzien! Klinkt goed 🙂

  Beantwoorden
 11. mireille
  17 januari 2018 at 08:32 (1 jaar ago)

  Ik ben dol op olie en vind het altijd leuk om eens wat anders dan mijn eigen merken te proberen.
  En omdat er sinds kort een Etos bij ons in het dorp zit zou dit zo maar eens in mijn winkelmandje kunnen verdwijnen.

  Beantwoorden
 12. Marije
  17 januari 2018 at 06:49 (1 jaar ago)

  Fijne lijn is dit! Hij is ook in mijn mandje verdwenen. Het heeft iets weg van Rituals.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.