Etos Puur Natuur Duindoorn Gember douchecrème en bodymilk

Sinds twee maanden heeft Etos een geheel nieuwe lijn in het schap staan: Etos Puur Natuur. De producten uit deze lijn bevatten geen parabenen, siliconen of kunstmatige geur- en kleurstoffen. Bovendien is het assortiment volledig NaTrue gecertificeerd, wat garant staat voor hoogwaardige natuurlijke kwaliteit. De verzorgingsproducten zijn verkrijgbaar vanaf € 2,99 en dat maakt dat natuurlijke verzorging vanaf nu ook op budget-niveau verkrijgbaar is, een hele mooie stap vind ik. Ik ging naar huis met Etos Puur Natuur Duindoorn Gember douchecrème en bodymilk, en vertel je er in dit artikel graag wat meer over.

Etos Puur Natuur Duindoorn Gember

Etos Puur Natuur Duindoorn Gember

Etos Puur Natuur Duindoorn Gember: verfrissend en verzorgend

De Etos Puur Natuur Duindoorn Gember douchecrème en bodymilk bevatten biologische gember- en duindoornextact, die de producten een verfrissende, opwekkende geur geven. Heerlijk dus om de dag mee te beginnen, of alvast een beetje weg te dromen richting het voorjaar. De biologsche shea butter in de bodymilk zorgt ervoor dat de (droge) huid intensief gehydrateerd wordt.

Etos Puur Natuur Duindoorn Gember

De douchecrème en bodymilk zitten in exact dezelfde tubes, met een inhoud van 200 ml. Alleen aan de tegengestelde kleurstelling kun je de producten van elkaar onderscheiden, even opletten dus!

Etos Puur Natuur Duindoorn Gember douchecrème

Etos Puur Natuur Duindoorn Gember douchecrème: de ingrediënten

Een mooie ingrediëntenlijst voor deze douchecrème: zonnebloem olie staat op de tweede plaats en zorgt voor een intensieve verzorging van de huid. Verder zoals genoemd duindoorn- en gember extract, die de douchecrème onder andere zijn kenmerkende geur geven. Vitamine E zorgt voor extra verzorging van de huid.

Etos Puur Natuur Duindoorn Gember douchecrème

Etos Puur Natuur Duindoorn Gember douchecrème

Etos Puur Natuur Duindoorn Gember douchecrème schuimt nauwelijks onder de douche. Dit is niet erg, want hij is zó zacht dat hij letterlijk over mijn huid glijdt en dus ondanks het uitblijven van schuim niet stroef voelt. Ik vind het een erg fijn product wat mijn huid reinigt, maar tegelijk zacht maakt en niet uitdroogt.

Etos Puur Natuur Duindoorn Gember bodymilk

Etos Puur Natuur Duindoorn Gember bodymilk: ingrediënten

Ook de Etos Puur Natuur Duindoorn Gember bodymilk heeft een mooie ingrediëntenlijst. Zonnebloem olie en shea butter staan bovenin de lijst, en vormen dus een belangrijk aandeel. Verder zie je jojoba-olie, duindoorn- en gember extract en extract van Iers mos, wat een bijzonder heilzame werking op de huid heeft vanwege de aanwezigheid van beta caroteen en vitamine B1, die beiden anti-oxidanten bevatten. Deze bodymilk is geschikt voor de droge huid.

Etos Puur Natuur Duindoorn Gember bodymilk

Etos Puur Natuur Duindoorn Gember bodymilk is extreem zuinig in gebruik. Hij is vrij dun en smeert daardoor makkelijk uit. Er blijft echter wel een laagje achter op mijn huid, wat maar heel moeilijk intrekt. Ik vermoed dat mijn huid simpelweg niet droog genoeg is voor dit product. Het maakt dat ik hem vaak op de plank laat staan, omdat ik ’s ochtends gewoon niet de tijd heb om mijn bodymilk te laten intrekken. En dat is toch jammer, want verder is het een erg fijn product, zowel qua textuur, geur en ingrediënten. Ik denk dat áls de winter nog komt dit jaar en mijn huid wat droger wordt, ik hem een tweede kans geef.

Je vindt de Etos Puur Natuur producten in het Hand & Body schap, de douchecrème kost € 4,99 en de bodymilk kost € 6,49.

Heb jij deze nieuwe Etos producten al gespot of misschien ook al geprobeerd? Wat vind je er van?

2 Comments on Etos Puur Natuur Duindoorn Gember douchecrème en bodymilk

 1. Miranda Aerts
  17 januari 2014 at 20:32 (8 jaren ago)

  De nieuwe lijn is een mooie toevoeging aan de producten van het eigen merk.
  Qua uitstraling van het product zou ik zelf nooit een afbeelding van gember op de verpakking zetten, maar dat is persoonlijk.
  Ik zou de handzeep en handcreme met citroengras en limoen wel eens willen proberen; deze producten spreken me zowel qua geur als kleur wel aan.

  Beantwoorden
 2. Jori
  17 januari 2014 at 13:31 (8 jaren ago)

  Ik ken de nieuwe producten nog niet maar ga zeker een kijkje nemen….. De douchecreme spreekt mij erg aan….

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.