Etos Skin smoothing Primer

Een paar weken geleden kocht ik bij Etos de Skin smoothing Primer, een product wat je over je dagcrème, en onder eventuele foundation of BB cream gebruikt. Volgens de tekst op het flesje geeft de primer je huid een zijdezacht gevoel, en vervaagt oneffenheden.

Etos skin smoothing primer

De Skin smoothing Primer zit in een stevig, transparant flesje met pompje, de inhoud is 13 ml. De primer bevat geen conserveringsmiddelen en parfum. Er zit wel vitamine E in. Wat er verder aan ingrediënten in zit, staat nergens vermeld. Wat mij betreft een minpuntje, ik vind dat producenten op ieder product zouden moeten vermelden wat de ingrediënten zijn, al was het alleen maar voor mensen met een gevoelige huid en/of een allergie. Ik ben zelf gezegend met een huid die eigenlijk overal tegen kan, maar ik ben bijvoorbeeld allergisch voor bepaalde smaakversterkers, en niets is voor mij zo vervelend als een product zonder ingrediëntenlijst, want dan moet ik het laten staan. Voor mensen met een gevoelige huid ligt dit natuurlijk precies hetzelfde.

Etos Skin smoothing primer

Het pompje werkt erg fijn en doseert nauwkeurig. Wel valt me op dat het slangetje niet tot de bodem reikt, dus helemaal leeg zul je het flesje waarschijnlijk niet kunnen maken. Maar goed, voor deze prijs neem ik dat voor lief.

De primer is inderdaad geurloos, wat ik aangenaam vind, aangezien mijn dagcrème en mijn foundation al een geurtje hebben, en je anders zo’n overload aan geuren krijgt.

Etos Skin smoothing Primer

De Skin smoothing primer smeert bijzonder prettig en snel uit, mijn huid is meteen heerlijk glad en egaal. Wel voel ik duidelijk de aanwezigheid van siliconen, vooral direct na het aanbrengen voel ik echt een laagje. Dit gevoel verdwijnt echter vrij snel, en na een minuut of 2 is mijn huid klaar voor de foundation. Oneffenheden in mijn gezicht worden niet zichtbaar vervaagd door de primer, het is naar mijn idee niet meer dan een transparant laagje wat er over mijn gezicht gelegd wordt. Het vervagen van oneffenheden laat ik wel aan mijn foundation over.

De primer geeft een mooie egale basis voor foundation of BB cream, wat het aanbrengen van de foundation veel makkelijker en fijner maakt. Ik vind ook dat mijn foundation mooier blijft gedurende de dag als ik deze primer gebruik. Ik heb hiervoor een aantal dagen afwisselend geen primer en deze Etos Skin smoothing primer onder mijn foundation gebruikt, en aan het eind van de dag het resultaat beoordeeld, en ik merkte duidelijk verschil.

De Etos Skin smoothing Primer kost slechts € 5,99, wat natuurlijk een koopje is voor een product met zo’n effect.

Gebruik jij altijd een primer onder je make-up?

8 Comments on Etos Skin smoothing Primer

 1. Jori
  23 mei 2013 at 13:07 (9 jaren ago)

  Ik heb hem nu een paar keer gebruikt,vindt hem erg fijn. De emulsie lost naar mijn zin iets te snel op…..je weet soms niet meer welk stukje je wel/niet gehad hebt…. Mn huid wordt er super zacht van…. Bedankt voor je revieuw en een goede koop voor mij 🙂

  Beantwoorden
 2. Beautyjuf
  10 april 2013 at 20:38 (9 jaren ago)

  Goede review 🙂 Ik ben nu wel erg nieuwsgierig geworden naar deze primer 🙂 Binnenkort eens een bezoekje brengen aan een Etos 🙂

  Beantwoorden
 3. Kim
  9 april 2013 at 13:35 (9 jaren ago)

  Ik gebruik een primer van Bare Minerals onder mijn minerale foundation. Heb ook ooit die van Catrice en L’orèal professional gehad en die voldoen ook.

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 april 2013 at 20:40 (9 jaren ago)

   Bare Minerals staat nog op mijn verlanglijstje, dat lijkt me een erg prettig merk.

   Beantwoorden
 4. Lenie
  9 april 2013 at 12:26 (9 jaren ago)

  Leuke review Natasja! Ik gebruik niet altijd primer als ik foundation of een poeder(foundation) op doe. Wel als het echt de hele dag goed moet blijven zitten. Momenteel gebruik ik de HD primer van MUFE. Die was wel duur, als ie op is ga ik wel voor een goedkopere versie, misschien wel die van de Etos. 😉

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 april 2013 at 20:40 (9 jaren ago)

   MUFE heb ik nog nooit iets van gehad, maar dat moet ook een fijn merk zijn, begrijp ik uit de verhalen. Maar voor dit geld kun je zeker eens een ander merk proberen 😉

   Beantwoorden
 5. Huidverzorging Mireille
  9 april 2013 at 08:32 (9 jaren ago)

  Het is verplicht om Inc lijst te vermelden op producten dus dat is echt vreemd. Zat er geen doosje om waar het op staat?

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 april 2013 at 20:39 (9 jaren ago)

   Nee, er zat geen doosje omheen, ik heb het flesje zonder verdere verpakking gekocht.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.