Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera

Een paar weken geleden kreeg ik van mijn zus een tube van haar vaste gezichtsreinigingsproduct in mijn handen gedrukt om uit te proberen: Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera, voor de droge en gevoelige huid. Hoewel zij een iets ander type huid heeft dan ik (mijn huid is wat onregelmatiger en zit tussen normaal en vet in) heb ik hem uiteraard wel getest de afgelopen weken. En… ik ben aangenaam verrast!

Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera

Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera: de looks

Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera zit in een witte tube met lichtpaarse accenten. Het geheel ziet er eenvoudig uit, maar heeft een zachte, pure uitstraling. De tube heeft een inhoud van 150 ml, je doet dus lekker lang met de reinigingscrème.

Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera

Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera

Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera reinigt je huid op milde wijze en verwijdert effectief make-up, vuil en onzuiverheden. Aloë vera, shea butter en calendula kalmeren je huid en zorgen tegelijkertijd voor een fris gevoel. Je gebruikt deze reinigingscrème op een vochtig gezicht: masseer de crème zacht in en verwijder het daarna met een vochtig wattenschijfje (of nat gezichtsdoekje) met water. Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera is niet geschikt voor gebruik op en rond je ogen.

Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera

Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera: ingrediënten

Ik licht even de meest opvallende ingrediënten uit de lijst. Isopropyl palmitate: een stof die uit palmolie wordt gehaald, en er voor zorgt dat je huid glad en glanzend wordt. Je treft het vaak in hydraterende crèmes aan. Het is een veilig ingrediënt, het kan echter wel je poriën verstoppen. Hoewel mijn huid daar vrij gevoelig voor is, had ik er bij deze reiniger geen last van. Ik denk zelf dat dit komt omdat je dit product direct weer van je huid spoelt, en de stof dus niet achterblijft op je huid. Paraffinum liquidum: ook wel minerale olie genoemd. Minerale olie is een bijproduct wat onstaat bij de destillatie van aardolie. Het wordt in cosmetische producten gebruikt vanwege de beschermende laag die het over de huid legt, en de huid zo beschermt tegen invloeden van buitenaf. Werkzame stoffen in een product kunnen zo beter hun werk doen, en het zorgt ervoor dat vocht in de huid blijft, en ze dus niet uitdroogt. Ook hiervoor geldt dat sommige huidtypes slecht reageren op het afsluitende laagje, ook dit is een kwestie van uitproberen en ervaring.

Allantoïne: komt in de natuur in tarwekiemen en smeerwortel voor en is populair in de cosmetische en farmaceutische industrie. Allantoïne zou ervoor zorgen dat beschadigd weefsel wordt aangezet tot het vormen van nieuw weefsel en het zou de celdeling stimuleren.

Daarnaast bevat Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera dus verzorgende ingrediënten als shea butter, aloë vera en calendula, die de huid verzachten en kalmeren.

Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera

Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera

Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera: gebruik en werking

Zoals ik hierboven al aangaf, breng je Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera aan op een vochtig gezicht en masseert het dan zachtjes over/in je huid. Ik gebruik de reinigingscrème sinds een week in combinatie met mijn VisaPure, en dat bevalt prima. Hoewel ik in het begin wel even de schuimende werking miste die ik normaal altijd bij gezichtsreinigingsproducten heb, reinigt dit product mijn huid prima. Mijn huid voelt niet trekkerig na het reinigen, maar voelt zacht, schoon en fris. Ik was een beetje bang dat deze reiniger zou zorgen voor meer pukkeltjes in mijn gezicht, maar dat bleek gelukkig niet het geval, integendeel. Na een paar weken is mijn huid rustig en zo goed als vrij van onzuiverheden. Kortom: een uitstekende gezichtsreiniger, zelfs voor mijn huid!

Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera kost slechts € 2,99 voor 150 ml, je kunt de producten van Etos heel makkelijk bestellen via de bezorgservice van Albert Heijn, samen met je wekelijkse boodschappen.

3 Comments on Etos verzachtende reinigingscrème met aloë vera

 1. jaaah
  20 maart 2015 at 23:57 (7 jaren ago)

  hey ik heb je review gelezen en ben het dus ook gaan halen. Ik ben diep teleurgesteld mijn huid voelt als aangebrande kip 🙁

  Beantwoorden
  • Natasja
   21 maart 2015 at 08:34 (7 jaren ago)

   Oh, wat jammer dat je huid er zo slecht op reageert. Misschien ben je allergisch voor één van de ingrediënten?

   Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  30 november 2013 at 13:02 (9 jaren ago)

  Fijn om te horen dat hij bij jou ook goed bevallen is! Ik vond het destijds echt een geweldige ontdekking tussen alle reinigingsproducten voor de gevoelige huid en gebruik hem het hele jaar door.

  Hij is regelmatig in de aanbieding bij Etos, maar voor zo’n fijn product is het ook voor de standaardprijs zeker meer dan zijn geld waard!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.