Eve Lom Cleanser voor het gezicht

Jullie hebben mij er vast al een paar keer enthousiast over horen praten: de Eve Lom Cleanser waarmee ik dankzij de Lookfantastic box (van augustus 2015, om precies te zijn) kennis maakte. Vandaag is het tijd om jullie te vertellen waarom ik zo enthousiast ben over dit product!

Eve Lom Cleanser

Eve Lom Cleanser

Regenerate your skin with the Eve Lom Cleanser, a multi-award-winning, multi-purpose skin cleanser, suitable for all skin types, that decongests, softens and leaves a highly receptive base for your beauty products to work with.

This exfoliating cleanser includes a unique blend of ingredients which each activate individual cleansing properties. Clove Oil’s antiseptic properties encourage clear skin, Eucalyptus Oil drains away toxins, Hops Oil tones, and Egyptian Chamomile and Cocoa Butter soften and soothe the skin. Without drying the skin, this Cleanser removes even the most stubborn waterproof make-up.

Waar ik een paar jaar geleden nog vooral van de schuimende gezichtsreinigers was, gebruik ik tegenwoordig steeds vaker reinigers op oliebasis. Waar ik voorheen altijd bang was dat dit soort reinigers mijn huid te vet zouden maken, kan ik nu alleen maar concluderen dat ze mijn huid ontzettend goed doen, naast het feit dat ze haar uitstekend schoonmaken.

Eve Lom Cleanser

In het potje ziet Eve Lom Cleanser er uit als een soort harde boter. Het bevat de volgende ingrediënten:

Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Peg-30 Lanolin, Cetearyl Alcohol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Aluminum Stearate, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Peg-75 Lanolin, Phenoxyethanol, Eugenia Caryophyllus (Clove) Leaf Oil, Humulus Lupulus (Hops) Oil, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, BHT.

Het is dus op basis van mineralie olie en lanoline, verderop in de lijst staan een aantal natuurlijke oliën en boters, met antiseptische, reinigende, verzorgende en verzachtende eigenschappen.

Eve Lom Cleanser

Zodra Eve Lom Cleanser in aanraking komt met mijn huid, beginnen de boters en oliën al te smelten. Voor je de cleanser op je gezicht aanbrengt, masseer je deze eerst tussen je handen, waardoor een olie-achtige textuur ontstaat:

Eve Lom Cleanser

Je masseert dit vervolgens lekker over je huid, wat een heerlijk ontspannen en luxe gevoel geeft. Het is hierbij niet nodig om eerst je make-up te verwijderen, Eve Lom Cleanser verwijdert make-up en reinigt de huid tegelijkertijd. Persoonlijk vind het het wel het prettigst om de make-up van mijn ogen wel eerst te verwijderen, omdat ik niet zo van het vette gevoel van de cleanser bij mijn ogen houd.

Na het inmasseren pak ik een gezichtsdoekje (‘officieel’ moet dit met een Muslin Cloth, maar ik pak gewoon een doekje van H&M wat ik altijd gebruik voor het reinigen van mijn gezicht) en maak dit nat met warm water. Dit doekje leg ik voor een paar seconden op mijn gezicht, hierdoor openen de poriën van mijn huid en neemt zo de oliën uit de cleanser beter op. Dan verwijder ik de cleanser, spoel het doekje een keer uit en herhaal voorstaande. Het resultaat is een schone huid die heerlijk zacht en verzorgd aanvoelt.

Eve Lom Cleanser voelt aan als een luxe manier van reinigen, en daar is de prijs ook wel naar: een potje van 100 ml (waar je overigens wel heel lang mee doet, het product is erg zuinig in gebruik) kost € 73,95. Het merk is verkrijgbaar via de webshop van Lookfantastic, hier kun je niet alleen de Beautybox bestellen die ik jullie iedere maand laat zien, maar de losse producten zijn hier ook verkrijgbaar. Spreekt het product je aan, maar vind je het wel erg duur (ik ook hoor)? Kijk dan eens naar Ultrabland van Lush, dit is een soortgelijk product, maar dan vele malen goedkoper.

8 Comments on Eve Lom Cleanser voor het gezicht

 1. jeapiebel
  8 februari 2016 at 18:22 (6 jaren ago)

  Een schone huid dat heerlijk zacht en verzorgd aanvoelt. Het lijkt me een heerlijk product. Het ziet er ook goed uit.

  Beantwoorden
 2. Annette
  5 februari 2016 at 18:43 (6 jaren ago)

  Klinkt heerlijk maar zo’n bedrag geef ik liever aan een fijne creme uit dan aan een reiniger 😉

  Beantwoorden
 3. Marinke
  5 februari 2016 at 17:37 (6 jaren ago)

  Heb deze nu ook sinds een paar weken in gebruik. Vind het ook heel fijn (al is de geur wel even wennen) maar ik zou het nooit kopen voor dit geld. Wat je al zegt, er zijn genoeg andere cleansers die ook fijn zijn voor een stuk betere prijs. Gelukkig zat deze ook in de look fantastic calender dus ik heb voorlopig genoeg voorraad 🙂

  Beantwoorden
 4. Manon
  5 februari 2016 at 14:57 (6 jaren ago)

  Oei €73 dat is wel veel!

  Beantwoorden
 5. Mariska
  5 februari 2016 at 09:44 (6 jaren ago)

  Wat een prijskaartje, da’s even slikken. Klinkt wel heel erg goed!

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  5 februari 2016 at 09:27 (6 jaren ago)

  Hooooly moly wat een prijs! Ik vind verzorging belangrijk en ik betaal daar nu al meer voor dan eerst, maar die prijs, uhm sorry!

  Beantwoorden
 7. Cindy
  5 februari 2016 at 07:07 (6 jaren ago)

  Was er ook erg benieuwd naar. Helaas niet geschikt voor mijn huidtype, kreeg er grote onderhuidse ontstekingen van.

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  5 februari 2016 at 06:41 (6 jaren ago)

  Dat is een fijne review!
  Dit merk ken ik niet.
  Het ziet er goed uit.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.