Eve Taylor Age Resist lijn

Ik vertelde jullie onlangs al over het prachtige huidverzorgingsmerk Eve Taylor. Ik heb de afgelopen tijd nog meer producten van dit merk getest, uit de Eve Taylor Age Resist lijn. En ik kan alvast verklappen: hierover ben ik net zo enthousiast! Natuurlijk deel ik ook deze producten met jullie, wellicht doe je inspiratie op!

Eve Taylor Age Resist

Eve Taylor Age Resist lijn

De Eve Taylor Age Resist lijn is behoorlijk uitgebreid. Zo zitten er verschillende gezichtscrèmes, een masker, een crème voor de hals, en maar liefst zes serums in. Logisch, want niet iedere oudere huid is natuurlijk hetzelfde. Je kunt kiezen uit een hydraterend serum, een verstevigend serum, een voedend serum of bijvoorbeeld een serum wat verhelderend werkt.

De Eve Taylor Age Resist Skincare Collection Kit bevat vier producten uit de Age Resist lijn: de Dynamic Resurfacing Cleanser, de Dynamic Hydrating Toner, het Line Minimising Serum en de Moisturising Day Cream met SPF 30. Het zijn travelsize formaten, waar je echt wel een aantal weken mee vooruit kunt. Een mooie manier om de producten te leren kennen!

Eve Taylor Age Resist

Ik gebruik de producten nu al een week of 5 à 6, lang genoeg om een goed beeld te hebben van de werking.

Eve Taylor Age Resist

Age Resist Dynamic Resurfacing Cleanser

Een zeer actieve reiniger om de ouder wordende huid grondig te reinigen en op te peppen. Een melkzuurcomplex exfolieert en vernieuwt het huidoppervlak en beschermt tegen de zichtbare tekenen van veroudering, waardoor de huid fris, zacht en stralend blijft.

Ik houd van reinigers die meteen (mild) exfoliëren door middel van melkzuur! Ze maken mijn huid zo ontzettend mooi glad en zacht, en geven haar een gezonde glow.

Ook de overige ingrediënten van de Cleanser zien er prachtig en indrukwekkend uit. Heel veel natuurlijke oliën en planten- en fruit extracten. Ik word er blij van!

Eve Taylor Age Resist

De Cleanser heeft een melkachtige textuur, die licht opschuimt zodra hij in aanraking komt met water. Het is een zacht, crèmig schuim wat comfortabel aanvoelt op mijn gezicht. Let op: een reiniger als deze, met melkzuur erin, kan licht tintelen danwel prikken op de huid. Dit is heel normaal, en kan absoluut geen kwaad voor de huid. De geur van de Cleanser is bloemig-kruidig. Alle producten van Eve Taylor bevatten natuurlijke essentiële oliën die het gebruik tot een heerlijke beleving maken.

Ik gebruik de Cleanser meestal ’s ochtends, onder de douche. Ik vind hem erg fijn in gebruik, en mijn huid wordt er comfortabel schoon van, zonder trekkerig aan te voelen. Bij dagelijks gebruik wordt mijn huid gladder en zachter, dankzij de licht exfoliërende werking. Ik vind het een topper!

Eve Taylor Age Resist

Age Resist Dynamic Hydrating Toner

Een dynamische toner om de vochtarme huid intensief te hydrateren en te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Deze anti-verouderingsformule zit boordevol hyaluronzuur voor een superieure hydratatie, terwijl Co-Enzyme Q10 oxidatieve stress bestrijdt.

Ik gebruik altijd een toner, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Een toner gebruik je na het reinigen van je huid en vóór het aanbrengen van je gezichtscrème. Het zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt én je gezichtscrème beter opgenomen wordt door je huid.

De belangrijkste ingrediënten van de toner zijn Hyaluronzuur, een huideigen stof die in staat is om tot wel 1000x zijn eigen gewicht aan vocht aan zich te binden. Co-Enzyme Q10 bestrijdt oxidatieve stress en werkt tegen huidveroudering. Verder zie ik Toverhazelaarextract, wat helpt de huid glad te maken en rimpels te vervagen. Aloë Vera extract en komkommer extract hebben een kalmerende en hydraterende werking op de huid.

Gebruik en werking

Je sprayt de toner rechtstreeks op de huid, je hebt dus geen wattenschijfje nodig. Ik vind deze travelsize variant echter niet zo fijn sprayen, de nevel is nogal ongelijkmatig. Daarom gebruik ik wel een (wasbaar) wattenschijfje om de toner aan te brengen. Waarschijnlijk sprayt de fullsize versie wel gewoon goed.

Ik merk echt verschil bij gebruik van deze toner, mijn huid voelt beter gehydrateerd en komt de zomer echt beter door. Op warme dagen kun je overigens gerust wat vaker sprayen, om je huid lekker op te frissen en extra hydratatie te geven.

Eve Taylor Age Resist

Age Resist Line Minimising Serum

Een zijdezacht serum die de verschijning van fijne lijntjes en rimpels vervaagt. Ginseng en postelein helpen bij het gladstrijken van de huid, verzachten van fijne lijntjes en rimpels en ontspannen de gebieden waar rimpels ontstaan.

De volgorde van de producten klopt niet helemaal met het gebruik, want dit serum gebruik je vóór de toner. Sorry voor de verwarring 😉 Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig problemen heb met de rimpels die ik heb. Gelukkig heb ik er ook niet zo veel, vind ik zelf. Maar uiteraard heb ik het product wel getest!

De belangrijkste ingrediënten van het serum zijn Cyclopentasiloxaan, dit verzacht fijne lijntjes en beschermt de huid tegen uitdroging. Aminoboterzuur is ook weer een lichaamseigen stof, dit helpt de spieren ontspannen. Ginseng-wortel en postelein zorgen voor een soort botox-effect. Ze remmen de stroom van ionen in de huid, waardoor zenuwactiviteit wordt geminimaliseerd. Dit leidt tot minder spierspanning.

Het serum heeft een gelachtige textuur, die licht aanvoelt op mijn huid. Je brengt het serum lokaal aan, dus niet over je hele gezicht. Alleen op de plaatsen waar je rimpels wilt verminderen. Bij mij is dat, als ik dan toch moet kiezen, mijn voorhoofd. Hier zitten een paar wat diepere rimpels.

Je brengt het serum dus aan op je gereinigde huid, voor de toner en gezichtscrème. Hoewel ik de meeste serums ’s avonds aanbreng, gebruik ik deze ’s ochtends. Ik merk echter nauwelijks dat ik een extra laagje heb aangebracht, de textuur is echt heel licht en luchtig.

Het serum heeft zowel een direct effect als (bij regelmatig gebruik) een effect op de langere termijn. Ik zie inderdaad direct een vermindering van de diepere rimpels op mijn voorhoofd, en bij langer gebruik zie ik dat mijn huid meer ontspannen is. En daardoor ook gladder oogt.

Eve Taylor Age Resist

Age Resist Moisturising Day Cream with SPF 30

Een voedende en hydraterende crème met essentiële oliën van rozenhout en galbanum die de huid en de barrièrefunctie versterken, waardoor de tekenen van veroudering worden geminimaliseerd.

Tot slot mijn favoriete product van de set, de Eve Taylor Age Resist Moisturising Day Cream with SPF 30. Om de doodeenvoudige reden dat dit de beste, fijnste, grotendeels natuurlijke dagcrème is met een hoge SPF die ik ooit geprobeerd heb in mijn carrière als beautyblogger.

Ook hier weer een indrukwekkend ingrediëntenlijstje. Veel natuurlijke oliën, plantenextracten en essentiële oliën waar mijn huid spontaan een vreugdedansje van doet.

Ceramide 3 helpt vocht vast te houden in de opperhuid en helpt zo de barrièrefunctie te herstellen en de huid sterker te maken. Avocado-olie is rijk aan anti-oxidant vitaminen A, D en E, voedt de huid intensief en beschermt tegen vrije radicalen. En essentiële oliën van Lavendel, Rozenhout, Rozemarijn, Scharlei, Geranium, Galbanum en Patchouli helpen de huid te versterken. Alleen dat rijtje essentiële oliën al! ♥

De Moisturiser zit in een handige en hygiënische pompflacon die perfect werkt. Hierdoor neem je hem ook makkelijk mee in je handtas of strandtas, om tussendoor eventueel een keer extra te smeren. Zorg er uiteraard wel voor dat je hem uit de zon houdt.

Eve Taylor Age Resist

Textuur en werking

De Moisturiser heeft een vrij romige, volle textuur. Bij het eerste gebruik schrok ik een beetje van de textuur, omdat het tenslotte om een crème voor overdag gaat. Maar waar hij bij het aanbrengen nog een beetje glim achterlaat op mijn gezicht, is daar later en gedurende de dag niets meer van te zien. De geur is ook hier weer heerlijk: fris-kruidig. Zo anders dan de meeste gezichtscrèmes met een hoge SPF!

Ook het intens witte van de crème laat geen sporen na na het aanbrengen.

Ik heb de Moisturiser al een behoorlijk aantal zomerse dagen gebruikt, ook op de dagen dat ik de Vierdaagse liep. Waarbij ik 5 tot 6 uur met mijn gezicht vol in de zon liep, soms ook nog vergezeld van een lekker windje. Perfecte factoren om snel te verbranden. Maar mijn huid heeft deze dagen uitstekend doorstaan, ik ben niet 1 keer verbrand. Wel lekker verkleurd, maar ook geen trekkerig of droog gevoel aan het eind van de dag.

Dit zou zomaar eens mijn vaste gezichtscrème voor de zomermaanden kunnen worden!

Conclusie

Wat ben ik blij dat ik het merk Eve Taylor afgelopen maanden heb mogen leren kennen! Een prachtig merk met producten met een uitstekende werking, voorzien van heerlijke geuren. Ik vind de producten ontzettend fijn in gebruik, en ze doen zoveel voor mijn huid. Het serum waar ik eerder al over schreef, en de Moisturiser uit deze review zijn absoluut blijvers op mijn badkamer!

Meer informatie over de producten van Eve Taylor vind je op de Nederlandse website. De producten zijn verkrijgbaar in de officiële en exclusieve webshop van Eve Taylor: klik. De Eve Taylor Age Resist Skincare Collection Kit kost € 74,50. Alle producten uit de Age Resist lijn zijn ook los verkrijgbaar, je vindt ze via deze link. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.