Eve Taylor Exfoliating Mousse en Moisturising Body Butter

Ook in de zomermaanden is een goede huidverzorging natuurlijk belangrijk. Nu zit er bij mij niet veel verschil in mijn huidverzorging in de zomer of winter, maar ik houd ook gewoon van het ritueel. Eén van mijn favoriete me-time momenten is bijvoorbeeld een lekkere scrubbeurt onder de douche, op zondagochtend. En na het douchen gebruik ik altijd een verzorgend product voor mijn huid. Hoe warm, hoe koud, of hoe vroeg in de ochtend het ook is. Eve Taylor Exfoliating Mousse en Moisturising Body Butter passen perfect in mijn huidverzorgings- en me-time routine, en toveren mijn badkamer zelfs om in een heuse spa!

Eve Taylor Exfoliating Mousse

Eve Taylor Exfoliating Mousse en Moisturising Body Butter

Deze producten zijn onderdeel van de Eve Taylor Spa Therapy lijn: ‘ultieme luxe lichaamsverzorging voor een perfecte homespa ervaring’.

De Eve Taylor Spa Body ervaring is een aromatische reis voor je lichaam en geest door gebruik te maken van de beste ingredienten voor ultieme balans en wellbeing. Elke essentiële olie biedt meerdere therapeutische effecten. Enorm effectief in het detoxen en verwijderen van onzuiverheden en bijzonder relaxing en verkwikkend, verbetert je mood en zorgt voor algehele wellbeing.

Ik zeg het wel vaker: ik vind geuren in verzorgingsproducten minstens zo belangrijk als de uiteindelijke werking. De geur is voor mij echt een toevoeging aan het totaal plaatje. Nou, dat zit met deze producten wel goed, maar daarover zometeen meer!

Eve Taylor Exfoliating Mousse

Eve Taylor Exfoliating Mousse

Een luxe romige mousse exfoliant voor een zachte, gladde huid. Maanzaad en zeezout verwijderen dode huidcellen. Essentiële oliën van geranium, citroen en zwarte den verkwikken het lichaam en kalmeren de zintuigen.

Oh la la, toen ik zag dat de Exolianting Mousse essentieële oliën van geranium en citroen bevat, was ik al om. Ik vind geranium echt zó lekker ruiken: tegelijk verkwikkend en kalmerend.

Ingrediënten

Maanzaad zorgt in de Eve Taylor Exfoliating Mousse voor de scrubbende werking. Super fijn, want door de ronde vorm is maanzaad niet schurend op de huid. Zeezout zorgt ervoor dat een doffe, droge huid verdwijnt, en zwarte den stimuleert de bloedsomloop. Essentiële oliën zorgen voor een detoxende en verstevigende werking op de huid.

Eve Taylor Exfoliating Mousse

Textuur, geur en werking

Zo in de pot heeft de Eve Taylor Exfoliating Mousse niet zoveel weg van een mousse. Of nou ja, een heel stevige mousse misschien. Maar onder mousse versta ik een zachte, slagroomachtige textuur, en dit is echt wel een stevige textuur.

Eve Taylor Exfoliating Mousse

Eve Taylor Exfoliating Mousse heeft een heerlijke frisse, bloemige, aromatische geur. Het kruidig-bloemige van geranium, met een frisse ondertoon van citroen. Ik vind het een echt feelgood geur ♥

Zodra de Exfoliating Mousse in aanraking komt met water, verandert de stevige crème textuur in een zacht en romig schuim. Dáár is de mousse!

Het is een vrij subtiele scrub, van mij had hij wel iets pittiger mogen zijn. Maar ik weet tegelijkertijd ook, dat er nu mensen meelezen die denken: oh, dan is het voor mij de perfecte scrub! Ik houd nu eenmaal van pittige scrubs voor mijn lichaam 😉 Toch voelt mijn huid na gebruik lekker zacht en ‘als nieuw’ aan, de werking is dus prima!

Eve Taylor Exfoliating Mousse

Eve Taylor Moisturising Body Butter

Mijn zondagochtend me-time is natuurlijk niet compleet zonder een verzorgende crème of butter na het douchen. De Eve Taylor Moisturising Body Butter is daar uitermate geschikt voor. De Body Butter is met name geschikt voor de droge huid.

Deze rijke, romige body butter helpt bij het verkrijgen van stevigheid en elasticiteit. Duindoorn biedt huidversterkende vitmines. Sheaboter en olijfboter voeden de droge huid.

Ingrediënten

De Body Butter heeft een aantal fijne, verzorgende ingrediënten bovenaan het lijstje staan. Zoals Kokosboter, Shea butter en Olijfolie. Deze staan alle drie bekend om hun verzorgende, voedende werking, je ziet ze dan ook vaak in huidverzorgingsproducten. Duindoorn-extract bevat vitamines die de huid versterken. De Body Butter werkt diep voedend en hydraterend voor de (zeer) droge huid.

Eve Taylor Exfoliating Mousse

Textuur, geur en werking

Eve Taylor Moisturising Body Butter heeft een stevige, romige textuur, ik vind het een echte butter. De geur is lekker fris en een tikje bloemig, en niet te overheersend.

Eve Taylor Exfoliating Mousse

Zoals ik al aangaf, heeft de Body Butter een stevige textuur. Toch laat hij zich wel prima aanbrengen en over de huid verdelen, maar daarvoor heeft hij wel even wat massage nodig. Daardoor vind ik hem niet echt geschikt voor momenten dat je weinig tijd hebt. Maar des te meer voor de momenten dat je lekker even wat me-time wilt besteden. Ook voor warme zomerse dagen is hij voor mij niet zo geschikt, vanwege het verzorgende laagje wat hij achterlaat op mijn huid. En vanwege het feit dat ik het nu eenmaal heel snel warm heb 😉

Waar ik hem wel uitermate geschikt voor vind, is voor mijn onderbenen. Die zijn toch altijd wat droger, en krijgen een heerlijke voedende verzorging met deze Body Butter. Ze voelen meteen veel zachter en soepeler aan. Ook voor je knieën en ellebogen is het een fijne verzorger, en ik gebruik hem ook graag voor mijn droge handen. En straks als het weer wat kouder wordt, is mijn droge kriebelige wintervelletje er vast blij mee!

Verkrijgbaarheid

Je vindt de Eve Taylor Exfoliating Mousse en Moisturising Body Butter in de webshop van Attirance. Op de Nederlandse website van Eve Taylor vind je meer informatie over deze en andere productlijnen van dit mooie merk ♥ Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.