Even bijpraten: Hoe is het nu met mij?

Inmiddels is het ongeveer (de exacte datum weet ik niet, en wil ik ook niet weten, omdat die dag dan zo beladen wordt ieder jaar) een jaar geleden dat mijn wereld ondersteboven werd gehaald (voor wie mij nog niet zo lang volgt: de dag waarop mijn huwelijk na ruim 25 jaar in duigen viel). Tijd om jullie weer een beetje bij te praten, al krijgen jullie tussen de regels door natuurlijk al het nodig mee van mijn wel en wee 😉

Iemand verzekerde me vorig jaar rond deze tijd, toen ik mezelf net weer bijeen geraapt had en net aan het werk was: “Over een jaar ben je weer gelukkig, let maar op!”. Ik moet haar helaas teleurstellen, ik ben nog niet gelukkig, nog lang niet zou ik bijna zeggen. En eerlijk? Ik weet ook niet of ik ooit weer oprecht, onbezonnen gelukkig kan zijn. Maar goed, dat is toekomst en kan niemand zeggen.

Natuurlijk zijn er best weer momentjes en kleine dingen waarvan ik kan genieten. Het feit dat het ’s avonds langer licht is, ik samen met Benthe het laatste rondje in het licht kan lopen en meestal ook naar bed ga voor het echt donker is, dragen hier zeker aan bij, hierdoor kan ik de dingen gewoon een stuk beter aan. En het zonnetje, wat regelmatig erg zijn best doet. Ik merk wel dat op donkere, regenachtige dagen ik nog erg hard moet knokken om de gewone dagelijkse dingen te doen, alles kost me dan echt veel meer moeite. Laten we dus maar hopen dat het een mooie zomer wordt 😉

Ik heb ook mijn eerste vakantie ‘alleen’ achter de rug, jullie hebben natuurlijk kunnen meekijken in de plogs en de vele foto’s. En hoewel ik trots ben dat ik dat gedaan heb, en het ook fijn en goed was om er even tussenuit te zijn, waren er ook momenten dat ik het liefst mijn spullen pakte en met piepende banden naar huis reed. Dat begon al op de dag van vertrek, ik vond het moeilijk om alles alleen in te pakken, met in mijn achterhoofd dat dit mijn allereerste vakantie alleen werd, samen met Benthe. Maar ja, ik had Benthe nu eenmaal een weekje strand met haar vriendjes beloofd, dus opgeven was geen optie 🙂

Wat ik nog steeds enorm moeilijk vind, is het niet kunnen delen van leuke, maar ook vervelende dingen. Ik heb een paar vervelende weken op het werk achter de rug, en ik miste toen echt het even van me af praten ’s avonds. Maar ook de leuke dingen hier op Beautyspots: leuke samenwerkingen, de prachtige producten die ik soms opgestuurd krijg, het feit dat ik steeds meer trouwe lezeressen heb: gewoon, alles wat je normaal gesproken zo als vanzelfsprekend met je partner deelt, maar nu bij niemand kwijt kunt. Ook de verantwoording voor letterlijk alles valt me nog zwaar, en kost me heel veel energie. ’s Avonds rond een uur of 9 ben ik echt doodop, dus meestal lig ik voor half 10 in bed, of het nu doordeweeks of weekend is. Als er zoiets als bijvoorbeeld afgelopen week een afspraak bij de Hypotheker bij komt, vreet dat mijn laatste beetje energie compleet op, en kun je me echt opvegen als ik thuis kom. Maar ook dat soort dingen zullen vast wel een keer gaan wennen, toch?

Eigenlijk gaat het best oké, zolang alles loopt zoals het moet lopen, ik op tijd naar bed kan en ik me redelijk aan mijn planning kan houden. Ik eet best goed, vind ik zelf (volgens mij gezonder dan voorheen), het huis is schoon, op Beautyspots verschijnt iedere dag een nieuw artikel en Benthe krijgt alle aandacht en beweging die haar gespikkelde hartje begeert. Ik weet tot dusver alle ballen in de lucht te houden. Soms met wat meer moeite dan de andere keer, maar het lukt me. Het voelt als een puzzel van 10.000 stukjes, die vorig jaar compleet overhoop gehaald is, waarvan ik nu de randen en een stuk van het binnenwerk weer op zijn plek gelegd heb. Maar er zijn nog veel gaten, en sommige stukjes lijken wel op hun plek te liggen, maar doen dat toch nét niet. En net als bij het leggen van zo’n mega grote puzzel, kan ik opeens heel erg blij zijn als dat ene stukje, waar ik al een hele tijd naar zat te turen, opeens toch op zijn plek ligt.

Ik denk dat ik voor dit moment misschien ook niet meer moet willen wensen, en gewoon eens moet proberen om af en toe een beetje trots op mezelf te zijn. Wie weet komt het dan met de rest ook nog wel een keer goed 😉

29 Comments on Even bijpraten: Hoe is het nu met mij?

 1. Ranoe
  1 juni 2016 at 10:16 (6 jaren ago)

  Goed verwoord allemaal. Wat is nou één jaar na 25 jaar samen? Natuurlijk heeft dat tijd nodig. Gelukkig gaat het al een beetje beter met je!

  Beantwoorden
 2. Yvonne
  20 mei 2016 at 11:59 (6 jaren ago)

  Het is goed dat je jouw gevoelens in ieder geval van je afschrijft, probeer er verder geen tijd aan te hangen ieder mens is anders.

  Beantwoorden
 3. Danielle
  20 mei 2016 at 08:52 (6 jaren ago)

  Je mag trots op jezelf zijn.
  Het is niet makkelijk om 25 jaar samen in eens weg te doen als een paar oude schoenen waar je al nieuwe voor in de plaats hebt.
  Daar is tijd kracht en moed voor nodig. Een jaar klinkt lang maar is peanuts….. Langzaam aan vooruit kijken… En dan alleen naar die dingen waarop je invloed hebt. Daar waar je geen invloed op hebt is een kwestie van loslaten. Makkelijk gezegd…. Klopt maar ze zijn de investering niey waard.
  Jij komt er wel..
  Succes

  Beantwoorden
 4. Bianca
  20 mei 2016 at 07:46 (6 jaren ago)

  Het een plekje geven kan nog een tijd duren, maar je bent zeker op de goede weg al voelt dat misschien soms niet zo. Ik had gisteren het artikel al gelezen, maar kwam niet helemaal lekker uit mijn woorden met een reactie plaatsen. Ik vind je een topper en Benthe is een lieverd die jou gelukkig steunt, en ook de vrienden om je heen. Vind het echt knap dat je “alleen” op vakantie bent gegaan, ondanks dat je er misschien een beetje er tegenop zag. Ik heb veel bewondering voor je! <3 xxx

  Beantwoorden
 5. ingrid
  20 mei 2016 at 00:37 (6 jaren ago)

  Een jaar later misschien weer een beetje vooruit kunnen kijken is denk ik beter gezegd. En volgens mij doe je dat heel goed, dat had je waarschijnlijk ook niet verwacht een jaar geleden. De vraag is ook, wat is gelukkig zijn? Soms is tevreden al genoeg. Doe rustig aan.

  Beantwoorden
 6. Titia
  19 mei 2016 at 23:54 (6 jaren ago)

  Je bent een kanjer! De manier waarop je het afgelopen jaar op de been bent gebleven verdient respect en daar mag je best heel trots op zijn.
  Dikke knuffel voor jou en Benthe.

  Beantwoorden
 7. Angela
  19 mei 2016 at 23:43 (6 jaren ago)

  Zie de kracht in jezelf! Je mag er helemaal zijn! Je doet het zo ontzettend goed!! Kijk niet te ver vooruit maar naar waar je vandaan komt! Ruimte voor verdriet mag er altijd zijn, gun jezelf dat ook. Maar gun jezelf ook te zien wat je al hebt bereikt! Je mag trots op jezelf zijn lieve Natasja!

  Beantwoorden
 8. Marieke
  19 mei 2016 at 22:59 (6 jaren ago)

  Ik kan erg me erg goed voorstellen dat het tijd kost om dit te verwerken. Maar ik bewonder je doorzettingsvermogen en discipline, ik vind het echt bijzonder knap hoe je het allemaal doet!

  Beantwoorden
 9. Marije
  19 mei 2016 at 22:58 (6 jaren ago)

  Dikke knnuffel voor jou, eindbaas!

  Beantwoorden
 10. Renée
  19 mei 2016 at 21:47 (6 jaren ago)

  Ik bewonder je enorm. Fijn dat je je persoonlijke leven met ons wilt delen. Hopelijk heeft het je wat opgelucht.
  Ik vind het knap hoe je zo positief in het leven staat. Je bent een echte doorzetter.
  Voor hetzelfde geld kwam je in een depressie terecht en zat je futloos te kniezen op de bank.
  Nee, jij komt er wel!!!

  Beantwoorden
 11. Mieke
  19 mei 2016 at 19:27 (6 jaren ago)

  Dikke knuffel. Je doet het geweldig. En het is niet gek dat je nog niet gelukkig bent. Je hele leven is ineengezakt vorig jaar, dat hakt er enorm in. Dapper mens ben je, ik gun je geluk! Xxx

  Beantwoorden
 12. Cindy
  19 mei 2016 at 18:49 (6 jaren ago)

  Je bent zo te lezen wel op de goede weg, het zal tijd nodig hebben. En is niet binnen een jaar verwerkt. Ben zelf wel heel gelukkig alleen, maar wat ik als enigste mis is idd iemand om je ei even bij kwijt te kunnen. Aangezien ik meerdere malen tegen een burn out aan heb gezeten de laatste jaren hou ik in moeilijke tijden een dagboekje bij, kan op papier, maar ook online. Op papier werkt voor mij het beste. Even van je “afschrijven” dan ben je het kwijt. En nee, helaas krijg je hierbij geen reactie. Maar toch kan dit helpen. Je komt er wel, probeer je op de positieve dingen te blijven richten. En leg vooral de lat niet veels te hoog. Weet niet in hoeverre je afhankelijk ben van bv inkomsten van je blog, maar een keer een dag geen blogpost is ook geen ramp. Heb het al vaker gezegd, maar menig fulltime blogger kan een voorbeeld aan jou nemen qua frequentie/kwaliteit/inhoud van je blog. Big hug voor jou! (en natuurlijk voor Benthe ook)

  Beantwoorden
 13. sabrina
  19 mei 2016 at 17:13 (6 jaren ago)

  Pfoe dat is niet zo snel achter de rug. Zolang je eerlijk blijft naar jezelf en niet te hoge eisen stelt, komt het vast goed. Hoe dan ook en wanneer dan ook!

  Beantwoorden
 14. Miranda Aerts
  19 mei 2016 at 15:15 (6 jaren ago)

  Je hebt meer dan je best gedaan om te zijn waar je nu bent, je mag trots zijn op jezelf.
  En alle stukjes van jouw puzzel die ik voor je in kan vullen, doe ik met liefde en plezier. Wat het ook mag zijn ♡

  Beantwoorden
 15. Lucienne
  19 mei 2016 at 14:14 (6 jaren ago)

  Je mag trots op jezelf zijn. Jezelf eens een schouderklopje geven. Wat je allemaal al bereikt hebt. Het heeft zijn tijd nodig. Ik spreek uit ervaring. ook na 25 jaar kwam ik er ineens alleen voor de staan. De tijd heelt alle wonden. en je gaat het een plaatsje geven, maar dwingen kun je het niet. Wens je heel veel kracht geluk en sterkte toe. xx

  Beantwoorden
 16. Forever38.com (Vera)
  19 mei 2016 at 13:40 (6 jaren ago)

  Voor wat het waard is : ik vind je een topper. Je doet het maar wel even allemaal, en moet je kijken hoe ver je al bent gekomen. 25 jaar is niet niks hoor. Je kunt trots zijn op jezelf ! Dikke knuffel voor jou

  Beantwoorden
 17. Debbie
  19 mei 2016 at 12:53 (6 jaren ago)

  Ik vind dat jij al heel veel voor elkaar krijgt hoor. Iedere dag een artikel online en ook nog zelf je huishouden doen, plus een hond (en een full-time baan!)
  Dat lukt mij niet en ik heb wel een partner. Die vergelijking met die puzzel vind ik trouwens erg mooi!

  Beantwoorden
 18. Marion
  19 mei 2016 at 11:27 (6 jaren ago)

  Ach nee, na 25 jaar binnen een jaar weer gelukkig zijn? Wie weet kunnen sommigen het wel, maar het is ook helemaal oké als je er nog 10 jaar over doet en wat je zegt; wellicht word je wel nooit meer helemaal de oude. Zelfs dat is niet erg. Je mist je oude leven en vooral het delen met. Ik kan me dat heel goed voorstellen. Benthe is een schat, maar ze praat helaas niet terug. Ik vind dat je heel erg trots op jezelf kan (en misschien wel moet) zijn. Geef jezelf de tijd en zorg goed voor jezelf. Dat is het enige wat je kan doen. Wat de toekomst brenge moge… X

  Beantwoorden
 19. Mariëlle
  19 mei 2016 at 10:09 (6 jaren ago)

  Hou vol, je bent op de goede weg.
  En je kan inderdaad trots zijn op jezelf.

  Beantwoorden
 20. Agneta
  19 mei 2016 at 10:07 (6 jaren ago)

  Wat een herkenbaar stuk en alle gevoelens die erbij komen kijken. Zelfs nu, terwijl ik een nieuwe relatie heb, vind ik het nog wel eens moeilijk om dat vertrouwde gevoel los te laten. Wat je zegt als het even niet goed of lekker loopt dat je dan idd even een persoon mist die dat begrijpt. Alles heelt in tijd, zet er vooral geen druk op bij jezelf. Op gegeven moment kun je vanzelf zeggen, ja ik heb het een plekje kunnen geven en vind de rust. Leuke dingen blijven doen en idd genieten van de kleine dingen. Blijf vooral aan jezelf denken, want jij bent het belangrijkste.

  Liefs Agneta

  Beantwoorden
 21. Astrid
  19 mei 2016 at 10:03 (6 jaren ago)

  Wat vervelend om te lezen dat je nog niet gelukkig bent, maar dat lijkt me ook niet meer dan logisch. Ik vind dat je altijd heel sterk en positief overkomt en ik vind het knap dat je zo doorgaat en je probeert bezig te houden met de dingen die je wél energie geven. Het is ook fijn dat je zo’n mooi en lief hondenvriendje hebt. Gelukkig kun je ook van haar genieten. Veel sterkte met het rouwproces en ik blijf je zeker volgen! XXX

  Beantwoorden
 22. jacquelien
  19 mei 2016 at 09:50 (6 jaren ago)

  ik vind het heel knap dat je al zover bent gekomen het is niet iets wat je zomaar achter je kan laten.
  je gaat door samen met benthe en ik zie jullie vaak genieten op de foto’s.
  het is lastig te zeggen wanneer je zo iets achter je kan laten maar doorgaan is het belangrijkste voor jou en Benthe.

  Beantwoorden
 23. Mariëlle
  19 mei 2016 at 09:47 (6 jaren ago)

  Wat goed dat het wel oké gaat, maar wat jammer dat je (nog) niet gelukkig bent, hoewel dat ook echt wel begrijpelijk is hoor! Het is niet niks en het zal nog meer tijd nodig hebben. Gelukkig kun je wel genieten van de kleine dingen en dat is ook ZO belangrijk!

  Beantwoorden
 24. Ansuya Lalay
  19 mei 2016 at 09:13 (6 jaren ago)

  lieve schat, wat je ondergaat is heel normaal. Er is sowieso geen tijdsbestek wanneer en hoe je een verbroken relatie moet verwerken.
  Maar het is wel zo, het is nu een jaar later, een jaar dat je alleen bent. Aangewezen op jezelf. Alles wat je hebt gedeeld kan je nu niet meer delen. Logisch (maar onthoud dat delen een gewenning was van meer dan 25 jaar)
  Zorgen dat je energie in balans krijgt is best wel pittig. Maar er zijn heel veel cursussen (mindfullness) waarmee je op weg geholpen kan worden. En echt stukje bij stukje gaat het gewoon beter.
  En gun het jezelf om gelukkig te zijn. En ook al zijn het bep. momenten van 1 dag of iets wat je triggert om gelukkig te zijn. Geniet van dat moment. Zorg dat je het jezelf gunt <3

  Beantwoorden
 25. Natascha
  19 mei 2016 at 08:51 (6 jaren ago)

  Ik hoop zo dat je niet zo hard voor je zelf bent! Het is écht heel ok om er soms even door heen te zitten, lekker op tijd naar bed te gaan en er geen puf voor te hebben. Wees lief voor je zelf 🙂 Volgens mij ben jij namelijk zo’n enorm krachtige vrouw! Misschien besef je dat zelf nog niet (altijd) helemaal?

  Beantwoorden
 26. carolien tigchelaar
  19 mei 2016 at 08:37 (6 jaren ago)

  je bent zooooo dapper , ws zie je dat zelf nog niet genoeg , maar ik vind het super hoe je alles doet , je mag echt trots zijn op jezelf hoor , geef jezelf maar eens een goede schouderklop !!!!!

  Beantwoorden
 27. Roos
  19 mei 2016 at 07:54 (6 jaren ago)

  Mag ik zeggend dat ik vind dat je het ongelooflijk goed doet? Ik heb je leren kennen als een lieve leuke en spontane mooie vrouw die enorm krachtig is. Ook al voelt dat misschien niet zo, ik vind dat je dat bent.

  Aan een break up hangt geen tijdsmeter en een jaar is erg kort na 25 jaar samen te zijn geweest.

  Ik hoop echt dat je jezelf terug vind en je weer happy gaat voelen. En dat als je je weer happy voelt, je een fijne liefde tegen mag komen die je waardeert zoals het hoort. Daar moet je nu nog niet aan denken, i know. Ik wens het je wel toe 🙂 x

  Beantwoorden
 28. Mireille Mommers
  19 mei 2016 at 07:25 (6 jaren ago)

  Aan het verwerken van zoiets kun je geen tijd hangen. Ik vind dat je het super doet. Jij bent de allerbeste hondenmama die ik ken en dan pimp je zo maar in je uppie je hele slaapkamer op dat vind ik knap. Ik hoop dat jouw puzzel langzaam weer in elkaar past. Tot straks xxx

  Beantwoorden
 29. chucky1012
  19 mei 2016 at 06:27 (6 jaren ago)

  Ja, gossie ik weet het….
  Volg je blog etc. al geruime tijd.
  Leef met jullie mee (jou en Benthe).
  Je kan het en petje af voor je.
  Het is ook erg moeilijk en zwaar.
  Ik begrijp je volkomen.
  Goed dat je erover hier een artikel over geschreven hebt.

  Liefs en good luck….. Xx

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.