Exclusieve doucheproducten bij Lush Kalverstraat

Door Mariska – Dat Lush onlangs een vernieuwing van het douche-assortiment heeft gehad, kan jullie haast niet ontgaan zijn. Natasja vertelde al uitgebreid over Beautiful, de fruitige nieuwe douchegel die zo bij haar in de smaak viel. Overigens vind ik deze ook echt heerlijk en zeker het uitproberen waard! Daarnaast is het assortiment nu de wintermaanden eraan komen, wat uitgebreid met de Lord of Misrule shower scream, de overbekende Snowfairy shower gel en drie jellies: Nightwing, Santa’s Belly en Snowman Jelly. Al deze producten vind je ook in de Nederlandse webshop en ze zijn te koop bij alle Lush winkels. Wat misschien minder bekend is is dat er naast al dit lekkers ook een paar producten zijn die alleen bij Lush Kalverstraat in Amsterdam worden verkocht. Ik had deze producten stiekem al meegenomen toen ik eerder dit jaar in de winkel op Oxford Street was en ik wil jullie hier graag wat meer over vertellen. Deze producten worden dus jammer genoeg niet verkocht in de online winkel of de andere Nederlandse winkels maar wel via de Engelse webshop en dus de winkel in de Kalverstraat.

Lush Kalverstraat

Exclusieve Jellies bij Lush Kalverstraat

Laat ik beginnen met de producten die eigenlijk meteen mijn favorieten werden: de twee exclusieve jellies, 93.000 Miles en Needles and Pine. Deze twee zijn dus exclusief te koop bij de Lush Kalverstraat, de andere winkels hebben wel allemaal de heerlijke frisse Refresher jelly, met de frisheid van heel veel citroenen, gekregen.

Lush Kalverstraat

Hoewel ik aardig wat jellies in mijn kast heb staan gebruikte ik ze niet zoveel maar daar is met deze twee glibberige vriendjes verandering in gekomen. In prachtig groen en rood staan ze op mijn plank maar mogen ze nu ook regelmatig mee in de douche. Wat ten eerste opvalt bij beide is dat ze een stuk steviger van structuur zijn dan bijvoorbeeld de ‘Whoosh’ Jelly. Deze blijven dus netjes aan één stuk waardoor ik ze heel makkelijk in gebruik vind. Ikzelf gebruik ze bij voorkeur op een puff. Ik maak de puff dan goed nat onder de douche, haal de jelly uit het potje en haal hem een paar keer goed langs de puff tot ik het voldoende schuim vind. De jelly gaat dan meteen terug in het potje en ik gebruik het product van de puff. Sommige mensen breken liever stukjes af en anderen halen de hele jelly langs hun natte lijf maar ik vind dit het minst ingewikkeld onder de douche.

Lush Kalverstraat

Lush Kalverstraat

Ik vind beide qua geur eigenlijk enorm geschikt voor het najaar en de winter. Needles and Pine is van de twee qua geur echt mijn onbetwiste favoriet en misschien op dit moment zelfs wel mijn lievelings Lush-geur bij al mijn doucheproducten. De geur kan ik eigenlijk alleen maar beschrijven als ‘boswandeling’. En dan niet het drankje met fluoriscerende eend op de voorkant maar echt alsof je in een bos wandelt met prachtige hoge dennenbomen en eens héél diep adem haalt. Ikzelf ben opgegroeid in een bosrijke omgeving en woon nu midden in de polder dus helaas kan ik niet meer zo vaak naar een écht bos als vroeger. Deze jelly brengt voor mij die geur terug in mijn badkamer en ik geniet er dan ook met volle teugen van. Misschien dat ik deze met de kerst ga combineren met de Santa Belly Jelly voor de ultieme kerstgeur; appel, dennen en wat kruiden 😉

Lush Kalverstraat

Lush Kalverstraat

93.000 Miles is de jelly die ik nu vaak na het sporten pak. De geur is bij heel wat Lushies al erg bekend en dat is die van de Wiccy Magic Muscles massagebar. Deze massagebar helpt spierpijn te voorkomen en verminderen en eigenlijk doet deze jelly hetzelfde. Heerlijk verwarmend dankzij de bloedsomloop bevorderende kaneel en toch ook verfrissend dankzij eucalyptus en munt. Wat helemaal verwennerij is voor je spieren is de jelly koud te bewaren en dan mee te nemen onder de douche. De koude jelly tegen je oververhitte spieren na het sporten helpen de spieren goed te ontspannen waardoor je minder snel spierpijnen ervaart.

Lush Kalverstraat

Exclusieve showergels bij Lush Kalverstraat

Zoals aangegeven is het douche-assortiment bij alle Lush winkels behoorlijk uitgebreid met nieuwe geuren. Naast de eerder genoemde Beautiful douchegel is ook de immer populaire geur van The Comforter nu in een showercream te verkijgen en is ook de tropische Yuzu and Cocoa landelijk op alle planken verschenden. De Kalverstraat moest echter nog wat extra ruimte vrij maken voor nog twee douchegels; Don’t Rain on My Parade en Wash that Man Right Out of My Hair. Don’t Rain on my Parade is al eens besproken door Natasja (klik hier voor het artikel).

Lush Kalverstraat

Wash That Man Right Out of My Hair is een heerlijke dikke douchegel met een prachtige rood-oranje kleur. Eén van de eerste ingrediënten die het product zijn geur geven is de infusie van lavendel, jasmijn en roos en je zou dan ook een bloemige douchegel verwachten. Maar naast deze ingrediënten zit er bijvoorbeeld ook vijg en guave sap in die de geur enerzijds verdieping en anderzijds ook een frisse noot geven. Sandelhout maakt de geur net iets zwaarder en ylang-ylang zorgt dat het zijn vrouwelijkheid behoudt. De geur is dus op zijn minst complex te noemen en ik zou het zelf beschrijven als een warme, vrouwelijke geur. Deze geur is overigens niet v olledig onbekend in Lush-land, degenen die Lush al een tijdje kennen zullen de geur kennen als ‘Cocktail’. Deze geur vond ik als parfum eigenlijk altijd net iets te overheersend maar ik ben heel blij dat het nu als douchegel te koop is want ik vind de Cocktail geur in douchegel echt perfect werken.

Hoewel deze doucheproducten dus niet zo makkelijk te verkrijgen zijn als de andere nieuwe aanwinsten in het assortiment wilde ik ze heel graag met jullie delen. Mochten jullie binnenkort dus eens in Amsterdam zijn ga dan zeker eens langs op de Kalverstraat want naast deze besproken producten zijn er daar zelfs nog meer exclusieve producten die het proberen zeker waard zijn!

3 Comments on Exclusieve doucheproducten bij Lush Kalverstraat

 1. Miranda Aerts
  7 oktober 2015 at 08:44 (7 jaren ago)

  Die zien er heel smakelijk uit!

  Beantwoorden
 2. Feinette
  6 oktober 2015 at 22:09 (7 jaren ago)

  Producten van Lush zijn fijn! Leuk verhaal…

  Beantwoorden
 3. Manon
  5 oktober 2015 at 16:01 (7 jaren ago)

  Die jellies zien er leuk uit!!!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.