Face & Body Lounge: schoonheidssalon met een missie!

Schoonheidssalons: je hebt ze in vele soorten en maten. Iedereen die met goed gevolg de opleiding afrondt, kan in principe een eigen salon openen. Maar het vergt een portie passie en gedrevenheid voor het vak om een schoonheidssalon tot een succes te maken. Het zijn precies die eigenschappen die ervoor zorgen dat Sheila van Limpt al bijna 14 jaar de trotse eigenaresse is van Face & Body Lounge in Hoofddorp, en nu zelfs genomineerd is voor de Beauty Award 2015.

Face & Body Lounge

Face & Body Lounge – Instituut voor huidverjonging

Sinds de oprichting van Face & Body Lounge in 2001 volgde Sheila diverse opleidingen, waaronder een opleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten. In een tijd waarin huidverzorging actueler is dan ooit, maar ook aan steeds veranderende invloeden onderhevig is, zijn opleidingen voor een schoonheidsspecialiste noodzakelijk om de klanten de meest actuele adviezen en behandelingen te kunnen geven. Door het volgen van deze opleidingen slaagt Face & Body Lounge er in om, zoals ze het zelf noemen “de ruimte tussen gewone schoonheidsverzorging en de stap naar een arts of kliniek in te vullen”. Je kunt bij deze uiterst professionele salon terecht voor een ‘gewone’ gezichtsbehandeling, maar ook met huidproblemen als acné of rosacea ben je bij Sheila aan het juiste adres.

Face & Body Lounge

Beauty: meer dan de buitenkant

Bij Face & Body Lounge kijkt men bij de behandeling niet alleen naar de buitenkant. Uiteraard beschikt Sheila over goede verzorgingsproducten en behandelmethoden om de huid er op een natuurlijke manier jonger en stralender uit te laten zien, maar haar visie is dat echte schoonheid een combinatie van de binnen- en buitenkant is. Naast een goede huidverzorging dragen goede voeding en innerlijke rust hier evengoed hun steentje aan bij, en kijkt ze hierbij dus naar het geheel. Haar specialiteit is, zoals ze zelf zegt: natuurlijke huidverjonging.

Sheila’s visie vind je ook terug in de merken die in de salon gebruikt worden. Het merk Pascaud gaat uit van de zogenaamde Beauty Triangel, drie aspecten van huidverzorging die steeds in combinatie met elkaar staan: Outside In Beauty (schoonheid van buiten naar binnen), Inside Out Beauty (schoonheid van binnen naar buiten) en Zen Beauty (schoonheid van inzicht).

Face & Body Lounge

Ook het minerale make-up merk Youngblood past helemaal binnen de visie van de salon. De producten bestaan uit 100% zuivere, natuurlijke mineralen en zijn eenvoudig aan te brengen. Minerale make-up geeft een prachtige uitstraling met een natuurlijke glans. Youngblood heeft zowel losse als compacte en vloeibare producten in het assortiment, die uiteraard met elkaar gecombineerd kunnen worden, afhankelijk van het gewenste resultaat. Een workshop visagie met dit prachtige merk is al te boeken vanaf 20 euro per persoon (vanaf 6 personen).

De website van Face & Body Lounge is enorm uitgebreid en past helemaal bij deze tijd, waarin je als consument graag goed voorbereid van huis gaat. Via een eenvoudig zoekmenu vind je uitgebreide informatie over alle mogelijke behandelingen met daar meteen de prijs bij vermeld. Ik vind het zelf altijd erg prettig als ik van tevoren goed geïnformeerd ben over wat me te wachten staat. Bij Face & Body Lounge kun je dit dus al thuis op je gemak doorlezen. Tevens weet je meteen of de behandeling geschikt is voor jouw huidtype. Wil je meer informatie over een bepaalde behandeling, dan kun je het contactformulier invullen, of natuurlijk even telefonisch contact opnemen met de salon.

Face & Body Lounge

Voor drukke vrouwen zoals ik, waarbij het vaak nét even niet uitkomt om telefonisch een afspraak te maken en je het aan het eind van de dag dan uiteindelijk vergeten bent: het is mogelijk om online een afspraak te maken bij Face & Body Lounge. Bij alle behandelingen zie je direct welke dagen en welke tijdstippen nog vrij zijn, en met een paar klikken staat je afspraak in de agenda van Sheila. Bovendien is er een handige afspraken-app voor iPhone en Android, zodat je je afspraak kunt maken terwijl je op de bus wacht, in de trein zit, in het restaurant op je vriendinnen zit te wachten of de tijd zit te doden bij de zwemles van je kind.

Beauty Award 2015

Je ziet: Face & Body Lounge is een schoonheidssalon van deze tijd. Het is dan ook niet voor niets dat Sheila van Limpt één van de 3 genomineerden is voor de Beauty Award 2015 in de categorie Schoonheidsspecialist van het Jaar voor de regio Midden. Morgen, 19 januari, volgt nog een persoonlijk interview met de vakjury, degene die uiteindelijk het beste scoort op alle punten mag op 2 maart a.s. de felbegeerde award in ontvangst nemen.

Naast een onafhankelijke jury van professionals uit de beautybranche op het gebied van PR, marketing, organisatie, commercie en vaktechniek, heb ook jij een stem in te brengen. Via de website van Beauty Award kun jij mede bepalen welke van de in totaal 22 schoonheidsspecialisten in aanmerking komt voor de publieksprijs. Onder alle stemmers worden 2 gratis kaarten voor de spectaculaire Beauty Award uitreiking op 2 maart 2015 in Studio21 in Hilversum verloot.

Face & Body Lounge

Ik wens Sheila heel veel succes voor de komende laatste (belangrijke) ronde van de Beauty Awards 2015, ik hoop dat zij op 2 maart de welverdiende Award in ontvangst mag nemen!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Face and Body Lounge

2 Comments on Face & Body Lounge: schoonheidssalon met een missie!

 1. Sonja
  18 januari 2015 at 09:16 (7 jaren ago)

  Mijn vriendin had een salon. Helaas mee gestopt. Zoek nog steeds een nieuwe. Maar vind de stap moeilijk, raar he? Denk vertrouwen…
  Succes Sheila!

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  18 januari 2015 at 07:24 (7 jaren ago)

  Goed artikel!
  Het lijkt me fijn als men het druk heeft even zo een ontspannen moment te hebben voor jezelf om een beautybehandeling te laten doen.
  Heb ook meteen mijn stem uitgebracht.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.