Face of the Day: 100% natuurlijk

Een tijdje geleden liet ik jullie in een shoplog de natuurlijke make-up producten zien die ik gekocht had bij SoloBioMooi. Onlangs kreeg ik nog een mascara en oogpotlood opgestuurd, zodat ik een 100% natuurlijke Face of the Day kon maken. Vandaag laat ik jullie het resultaat zien.

FOTD met Benecos en Lavera

Dit zijn de producten die ik voor mijn 100% natuurlijke look gebruikte. De Lavera BeautyBalm zagen jullie al eerder in een review voorbij komen, van de overige producten zal ik hieronder een korte review geven.

FOTD met Benecos en Lavera

De Benecos Loose Mineral Powder is een fijne mineraalpoeder met een zachte textuur die zorgt voor een egale teint. Zoals je ziet, is de poeder een beetje korrelig van structuur, maar hier merk ik bij het opbrengen niets van. De minerale poeder laat zich makkelijk en streeploos verdelen over mijn gezicht, en matteert mijn huid licht. Gedurende de dag gaat mijn gezicht echter nogal glimmen, en moet ik het echt even bijwerken. Hier heb ik bij andere gezichtspoeders minder last van, omdat deze talk bevatten, wat vet en talg absorbeert, maar wat echter ook je poriรซn kan verstoppen. Het is dus even wennen, dat ik halverwege de dag mijn gezicht moet bijpoederen, maar de voordelen wegen voor mij in dit geval zwaarder dan dit ene nadeel.

FOTD met Benecos en Lavera

De Benecos Natural multi-effect Mascara bevat biologische oliรซn welke je wimpers verzorgen. Deze mascara geeft niet echt veel volume of lengte, maar is uitermate geschikt voor wie op zoek is naar een mascara die de wimpers een klein beetje extra geeft, met een natuurlijke uitstraling. Deze mascara is niet waterproof, maar laat zich daardoor wel heel makkelijk verwijderen aan het eind van de dag.

FOTD met Benecos en Lavera

FOTD met Benecos en Lavera

Het Benecos eyeliner oogpotlood (hier in zwart) is een heel zacht oogpotlood, wat zelfs geschikt is voor de meest gevoelige ogen en voor contactlensdraagsters. De pigmentatie is prima, de houdbaarheid helaas iets minder: aan het eind van mijn werkdag is bijna alle oogpotlood verdwenen.

De Lavera Beautiful Lips lipstick (hier in de kleur Rosewood) heeft alleen maar natuurlijke ingrediรซnten als: extracten van rozen en kaasjeskruid, carnaubapalmwas, olie van jojoba, amandel, olijf en kokosnoot en geselecteerde vitaminen- en mineralencomplexen. De Beautiful Lips collectie bevat een aantal verschillende, uiteenlopende kleuren. De lipstick heeft een prima houdbaarheid, pas halverwege de dag hoef ik mijn lippen bij te kleuren.

FOTD met Benecos en Lavera

FOTD met Benecos en Lavera

FOTD met Benecos en Lavera

Hierboven zie je de swatches van de Benecos Compact Blush (links, in de kleur Mallow Rose) en het Benecos Oogschaduw Quatro. De pigmentatie van beiden is prima, alleen is de houdbaarheid van de bruine oogschaduw (tweede van rechts) niet erg best: na twee uur is er niets meer van deze kleur op mijn ooglid terug te vinden. Hij gaat niet creasen, hij is gewoon helemaal weg. Ik heb het zonder oogschaduwbasis geprobeerd, en met (verschillende merken) oogschaduwbasis, maar niets helpt, hij blijft gewoon niet zitten. Dus heb ik mijn look met de overige drie kleuren gemaakt, welke wel prima blijven zitten gedurende een hele dag.

FOTD met Benecos en Lavera

Dit is mijn Face of the Day, 100% natuurlijk dus. Het is een vrij neutrale make-up, ik draag deze dan ook vaak op werkdagen. Zoals je ziet, geeft de minerale poeder geen 100% mat effect, maar geeft hij mijn gezicht een mooie glow.

Op de bruine oogschaduw uit het Oogschaduw Quatro na, ben ik erg tevreden over deze natuurlijke make-up producten. De houdbaarheid van de minerale poeder en het oogpotlood mogen dan wat minder zijn dan ik gewend ben van niet-natuurlijke make-up, maar daarentegen heb je wel volledig natuurlijke make-up op je gezicht.

Al deze producten zijn te koop in de webshop van SoloBioMooi. En: nog gedurende de hele maand juni krijg je 25% korting op alle producten van Benecos. Dat is dus leuk shoppen!

Gebruik jij weleens (of altijd) natuurlijke make-up?

2 Comments on Face of the Day: 100% natuurlijk

  1. Vera
    18 juni 2013 at 08:00 (9 jaren ago)

    Huh.. Wat raar dat die bruine oogschaduw helemaal verdwijnt?

    Ik vind het uiteindelijk wel een mooie look geworden. Ik let er niet specifiek op of make-up natuurlijk is, maar wanneer de kwaliteit goed is dan is het wel mooi meegenomen.

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Face of the Day: 100% natuurlijk

  1. […] Benecos Natural Blush, Lavera BeautyBalm, Benecos Natural Kajal en Benecos Nail Care Pen, beschikbaar gesteld door SoloBioMooi […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.