Facetrex Natural Facelifting en Collafill Drink

Een maand of twee geleden ontving ik een heel interessant en mooi perspakketje. Met daarin gezichtsverzorging, en ook nog eens een heel nieuw merk! Daar maak je mij wel heel blij mee hoor! Het bleek te gaan om Facetrex, een unieke combinatie van twee producten die elkaar intensief versterken. Enerzijds de Facetrex Natural Facelifting gezichtscrème, ondersteund door Collafill Drink, wat je huid van binnenuit een boost geeft. Ik ben de producten meteen gaan testen en heb ze inmiddels lang genoeg in gebruik om jullie er meer over te vertellen!

Facetrex Natural Facelifting

Facetrex Natural Facelifting

Facetrex® Natural Facelifting is een krachtige anti-ageing dag- en nachtcrème in één. Deze rijke crème bevat het wetenschappelijk ontwikkelde Botaline Composition op basis van de werkstof RonaCare® Ectoin. Dit is de meest krachtige, plaatselijk aan te brengen rimpelontspanner die momenteel beschikbaar is. Het zorgt ervoor dat de huidspieren zich kunnen ontspannen, waardoor rimpels en fijne lijntjes verminderen en de huid egaal en glad wordt. In synergie met hoogwaardige peptiden bevordert deze geavanceerde werkstof de huideigen collageenproductie. Het collageentekort in de fibroblasten van de huid wordt gecompenseerd en de stevigheid en elasticiteit van de huid wordt verbeterd, waardoor diepe rimpels zichtbaar verminderen. Dit alles dus zónder pijnlijke injecties!

Het ingrediëntenlijstje, maar ook de beloftes van Facetrex Natural Facelifting zijn behoorlijk indrukwekkend. Er staan natuurlijk wat wetenschappelijke termen tussen die mij zo op het eerste gezicht niet zoveel zeggen, maar ik had meteen al stiekem naar de ingrediënten gespiekt, en daar zag ik veel moois tussen staan.

Facetrex Natural Facelifting

Facetrex Natural Facelifting is een dag- en nachtcrème in één, ik weet dat dat veel dames aanspreekt. Geen ‘gedoe’ met tig potjes op de badkamer, maar gewoon één pot crème. De uitstraling vind ik persoonlijk niet zo geweldig, het doet mij vooral aan Sell TV denken. En eigenlijk vind ik het niet in lijn met de samenstelling van het product, het komt een beetje goedkoop over. Maar daar moet je in dit geval echt doorheen kijken!

Facetrex Natural Facelifting

Ingrediënten

Zoals ik hier boven al aangaf, vind ik de ingrediëntenlijst er echt heel erg goed uitzien. Ik zie heel veel natuurlijke oliën en boters, ook hoog bovenin de ingrediëntenlijst: vitamine E, sheabutter, aloë vera, zeewierextract, groene thee, rozemarijn extract en natuurlijke oliën van teunisbloem, lavendel, avocado, kokos, rozenbottel, zonnebloem, jojoba en amandel. Hoog bovenin de lijst wil zeggen dat er een hoog gehalte van de werkzame stof aanwezig is in het product. En verder naar onderen wil zeggen dat er maar weinig van in zit, en de werkzaamheid dus ook minder zal zijn.

De ingrediënten in Facetrex® Natural Facelifting zijn van gecontroleerde biologische oorsprong, aangevuld met natuurlijke essentiële oliën.

De crème is vrij van synthetische of minerale oliën, parabenen, schadelijke hulpstoffen of toevoegingen en paraffineachtige stoffen. Voor mij is dit erg belangrijk, omdat mijn huid vrij snel reageert op minerale oliën of siliconen in gezichtsverzorging. Daar hoef ik met deze crème dus niet bang voor te zijn.

In de verpakking zit een klein spateltje bijgesloten, waarmee je de crème hygiënisch uit de pot kunt halen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd te lui ben om zo’n spateltje te gebruiken #oeps

Puntje van kritiek: het etiket op het deksel zat er werkelijk totaal scheef op geplakt. Slordig, het doet de toch al een beetje goedkope uitstraling van het product geen goed. En het is natuurlijk ook totaal niet nodig, het is een kleine moeite om een etiket recht op een potje te plakken.

Facetrex Natural Facelifting

Textuur, geur en werking

De textuur van de Facetrex Natural Facelifting is romig en rijk. Ik houd daar wel van, en mijn huid ook 😉 De crème heeft een lekkere, niet te overheersende geur die een tikje luxe aandoet. Dat maakt de verpakking voor mij dan weer een beetje goed.

Facetrex Natural Facelifting

Ook bij het aanbrengen en inmasseren voel ik goed de romige, volle textuur. ik was even bang dat hij voor overdag té vol zou zijn, maar dat is niet het geval. De crème trekt goed in, en laat een verzorgend, maar niet vet, laagje achter op mijn huid. Mijn huid voelt comfortabel en verzorgd aan, en blijft dat doen gedurende de dag en nacht.

Ik gebruik de crème inmiddels ruim een maand, iedere ochtend en avond. Mijn huid doet het er uitstekend op, ze voelt verzorgd, stevig en vol aan. Ik voel niet alleen dat mijn huid steviger is, ik zie het ook als ik in de spiegel kijk. Ik word er blij van!

Facetrex Natural Facelifting kost € 49,50 voor een pot van 50 ml. Dat is natuurlijk niet echt goedkoop, maar gezien de ingrediënten en de werking vind ik het het geld wel echt waard.

Facetrex Natural Facelifting

Facetrex Collafill Drink

Facetrex® CollaFill™ Drink sluit perfect aan op het gebruik van de Facetrex® Natural Facelifting door middel van het principe van schoonheid van binnenuit. Deze handig in te nemen sachets zijn ontwikkeld om de natuurlijke schoonheid, de gezondheid én de stevigheid van het bindweefsel en de hydratatie in de huid te optimaliseren én langdurig te behouden. Facetrex® CollaFill™ drink is samengesteld op basis van jarenlang onderzoek en bevat wetenschappelijk bewezen beauty claims.

De samenstelling van Facetrex® CollaFill™ Drink bevat natuurlijke VERISOL® Collageen Peptiden. Deze gepatenteerde vorm van collageen is heel goed opneembaar door het lichaam. Het is een hoogwaardige vorm van collageen die in de diepere huidlagen terechtkomt, om daar te werken als een krachtige ‘jeugdbooster’. De collageenpeptiden van VERISOL® vullen rimpels en fijne lijntjes op een doeltreffende wijze van binnenuit op en maken de huid stevig, glad en veerkrachtig.

Facetrex® CollaFill™ Drink bevat tevens Ester-C®, een heel krachtige antioxidant. Deze anti-ageing vitamine draagt eveneens bij aan de vorming van collageen en helpt bij dagelijkse inname van de Facetrex® CollaFill™ Drink mede om de huid te verstevigen en om de teint te verhelderen.

Werking

Facetrex Collafill Drink belooft naast een mooie stevigere huid, ook sterke nagels, en vol en gezond mooi haar. Slechts één sachet per dag is voldoende, het poeder kan worden opgelost in water of een vruchtendrank. Die laatste drink ik zelden, dus ik gebruik gewoon water.

De smaak van de Collafill Drink is prima te doen. Facetrex noemt het zelf aangenaam, maar dat kan ik niet echt zeggen. Ik vind het een beetje muf smaken, maar niet vies. Klein nadeel aan de Drink is het feit dat je het tussen de maaltijden door moet innemen. In het weekend lukt me dat meestal wel, maar op werkdagen vergeet ik het daardoor al snel in te nemen door de drukte. Ik vind supplementen die je bij de maaltijd in moet/kunt innemen veel makkelijker, dan denk ik er gewoon veel beter aan.

Daardoor heb ik de Collafill Drink niet echt consequent iedere dag ingenomen, ik heb hier en daar een dagje overgeslagen. Toch heb ik wel echt het idee dat de kuur (van 30 dagen) een ondersteunende boost geeft aan de gezichtscrème. Ook mijn haar lijkt voller en meer krul te krijgen. Over mijn nagels durf ik niets te zeggen, want ik heb de afgelopen maanden het nagelbijten in beperkte mate ‘herontdekt’.

Ik zie de Facetrex Collafill Drink echt als kuurtje, ik zou het bijvoorbeeld twee keer per jaar gebruiken. Bij de wisseling van de seizoenen, als je huid een extra boost heel goed kan gebruiken.

De Collafill Drink kost € 48,50 voor een verpakking met 30 sachets.

De producten van Facetrex zijn verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en via de website van Vedax. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Facetrex Natural Facelifting en Collafill Drink

 1. bychristiana
  21 december 2020 at 11:54 (2 jaren ago)

  Haha, ik moest wel lachen om wat je schreef: het is een kleine moeite om een etiket recht op een potje te plakken. Maar de ingrediëntenlijst ziet er inderdaad goed uit. En ach, in de badkamer heb ik alle mooie flesjes en potjes in het zicht staan, en de rest staat gewoon ‘verstopt’ in de la;-)

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  21 december 2020 at 08:01 (2 jaren ago)

  De uitstraling van de pot crème matcht niet echt met de prijs vind ik, maar zo te horen klopt de werking dan weer wel met de prijs.
  Fijn dat je hem hebt mogen reviewen, dat overtuigt lezers wellicht om het ook te gebruiken.

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  20 december 2020 at 06:17 (2 jaren ago)

  Klinkt erg goed….
  Eigenlijk heb ik er al zo lang mijn twijfels over dit soort producten….
  Jij hebt het doen laten verdwijnen zodat ik ik ga nadenken om het te kopen…

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.