FairyFair Alice in Wonderland gezichtsverzorging

In een eerder artikel heb ik je al kort kennis laten maken met de nieuwe gezichtsverzorgingsproducten van FairyFair uit de Alice in Wonderland collectie: Eat Me White Clay Facial Cleanser en Curiouser & Curiouser Skin Toner. Inmiddels heb ik de producten een paar weken in gebruik en kan ik je dus meer vertellen over de werking ervan.

FairyFair Alice in Wonderland gezichtsverzorging

FairyFair Alice in Wonderland gezichtsverzorging: Eat Me White Clay Facial Cleanser

De Eat Me White Clay Facial Cleanser is een gezichtsreiniger op basis van (de naam zegt het al) witte klei, die de huid reinigt van onzuiverheden, een ontgiftende werking heeft, maar ook de huid voedt. De reiniger is geschikt voor alle huidtypes en is hypoallergeen (bevat geen parfum).

Je gebruikt de Facial Cleanser als volgt: masseer 1 of 2 pompjes over je gezicht en neem dit vervolgens af met een vochtig washandje of doekje. Ik gebruik hier altijd de gezichtsdoekjes van H&M voor.

FairyFair Alice in Wonderland gezichtsverzorging

FairyFair Alice in Wonderland gezichtsverzorging: Eat Me White Clay facial cleanser, ingrediënten en werking

De facial cleanser bevat veel hoogwaardige ingrediënten, waar je huid blij mee is: Aqua, Aloe barbadensis (Aloe Vera) leaf extract, Hamamelis virginiana (Witch Hazel) floral water, Glycerin, Helianthus annuus (Sunflower) seed oil, Stearic acid, Kaolin, Cetearyl alcohol & Coco glucoside, Phenoxyethanol & Ethylhexylglycerin, Sodium bicarbonate, Tocopherol (Vitamin E), Benzoin EO.

De cleanser heeft een dunne textuur, die zich heel makkelijk over mijn huid laat masseren, en ruikt heel subtiel; hij heeft een licht-frisse, natuurlijke geur.

In het begin gebruikte ik de facial cleanser zoals aangegeven (logisch). Ik verwijder eerst altijd mijn make-up met een speciaal daarvoor geschikt product en gebruik daarna een reinigend product, zoals deze cleanser. Hoewel de cleanser voor mijn gevoel prima reinigt, merkte ik dat dit voor mijn naar onzuiver neigende huid niet voldoende was, ik kreeg last van wat pukkeltjes. Toen besloot ik om de cleanser een minuutje te laten inwerken, zodat de witte klei nog beter haar werk kon doen. En dat werkte: mijn huid knapte al snel weer op en de pukkeltjes verdwenen. Ik besloot vervolgens nog een stapje verder te gaan en de cleanser daarnaast ook als een soort masker te gebruiken: twee keer per week laat ik de facial cleanser vijf minuten inwerken. Wauw! Mijn huid voelt daarna schoon, lekker glad en als nieuw. De Eat Me White Clay Facial Cleanser blijkt dus een multifunctioneel product, daar houd ik wel van!

FairyFair Alice in Wonderland gezichtsverzorging

FairyFair Alice in Wonderland gezichtsverzorging: Curiouser & Curiouser Skin Toner

De Curiouser & Curiouser Skin Toner uit dezelfde lijn is een verfrissende toner voor de normale tot droge huid. De toner bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten: Oranjebloesemwater, rozenwater,  lavendelwater, sinaasappel EO, mandarijn EO, munt EO, vitamine E. Hij heeft een frisse geur, waarbij ik de geur van oranjebloesem en munt vind overheersen. De geur is na het aanbrengen (met een wattenschijfje) overigens al snel verdwenen.

Ik gebruik de Curiouser & Curiouser Skin Toner na het reinigen van mijn gezicht, ik spray een paar keer op een wattenschijfje en dep daar mijn gezichtshuid mee. De toner verfrist mijn huid inderdaad lekker, en verwijdert eventuele laatste restjes van de facial cleanser. Toen ik een middag iets te veel zon had gehad, prikte de toner wel wat op mijn huid, voor een gevoelige huid is hij dan ook niet echt geschikt, denk ik. De skin toner heeft een licht verzorgende werking op mijn huid, en maakt deze niet trekkerig. Kortom: een erg fijne gezichtstoner!

De FairyFair Alice in Wonderland gezichtsverzorging producten zijn te koop in de webshop van FairyFair: de Eat Me White Clay Facial Cleanser kost € 14,95 voor 100 ml, en de Curiouser & Curiouser Skin Toner kost € 6,95 voor 100 ml.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van de FairyFair Alice in Wonderland collectie? Dan heb ik slecht én goed nieuws voor je:

FairyFair is gesloten van 13 september t/m 28 september. Bestel je in deze periode? Dan krijg je 20% korting op je bestelling! Vanaf 28 september zullen de bestellingen in volgorde van binnenkomst afgehandeld worden. 

Gebruik kortingscode: FF20oftw13

 

1 Comment on FairyFair Alice in Wonderland gezichtsverzorging

  1. Wendy
    18 september 2013 at 22:09 (9 jaren ago)

    Klinkt goed. Ik zal zeker een kijkje nemen 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.