FairyFair eco soy wax melts met etherische oliën

Etherische oliën, ook wel aromatische, vluchtige of essentiële oliën genoemd, zijn vluchtige oliën die gewonnen zijn uit planten. Het woord etherisch komt van het Griekse aither. Letterlijk betekent aither lucht van de hemel. Met aither duidden de Grieken de onderste laag van de kosmos aan. Etherische oliën zijn net als ether vluchtig en sterk geurend.

Etherische oliën kunnen uit verschillende delen van een plant worden gewonnen, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, of het hout (van stam, takken of wortels). Soms bevatten verschillende delen van een plant verschillende etherische oliën.

FairyFair eco soy wax melts

Bepaalde soorten etherische olie zijn erg duur. Een voorbeeld hiervan is rozenolie, omdat er veel (speciaal voor de olie gekweekte) rozen nodig zijn om een klein beetje etherische olie te verkrijgen. Een goedkope olie is bijvoorbeeld sinaasappelolie, omdat sinaasappelschillen een afvalproduct van de sapindustrie zijn.

Er zijn honderden soorten etherische oliën, enkele bekende zijn: eucalyptus, lavendel, bergamot, rozemarijn, pepermunt, citroen en sinaasappel.

Etherische olie kan op verschillende manieren worden gebruikt: als smaakstof (bijvoorbeeld sinaasappelolie, pepermuntolie en kruidnagelolie), alternatief geneesmiddel (met name binnen de aromatherapie), conserveerolie, industriële grondstof en als geurstof (in cosmetica, schoonmaak- en wasmiddelen, massageolie en luchtverfrissers). Een geurstof voor gebruik in cosmetica bestaat gemiddeld voor 30% uit etherische olie. Daarnaast wordt etherische olie vaak onvermengd of vermengd gebruikt als te verdampen geurstof in een aromabrander.
(bron: Wikipedia)

FairyFair eco soy wax melts

FairyFair maakt, naast “gewone” wax melts, ook eco soy wax melts op basis van etherische oliën. Deze wax melts werken, nog meer dan de gewone wax melts, sterk op je gevoel en emotie. Doordat de etherische olie in de melts zo puur is en sterk ruikt, heb je van de wax melts minder nodig dan reguliere wax melts. De eerste keer dat ik een wax melt met etherische olie gebruikte, had ik een hele in de brander gedaan (zoals ik altijd doe met wax melts), maar dat was overduidelijk too much, de geur was overwelmend. Een halve bleek meer dan voldoende.

De geur van deze melts is anders dan wax melts waarbij gebruik wordt gemaakt van parfumolie: die met etherische olie ruiken veel puurder, veel natuurlijker. Eigenlijk is het een totaal andere geurbeleving. Ik gebruik de wax melts op basis van etherische olie graag na bijvoorbeeld een drukke werkdag, ik kom dan echt tot rust.

FairyFair eco soy wax melts

Ik had de volgende vier geuren:

Voor het slapen…

Met o.a.: bergamot. engelwortel. lavendel. roos. sandelhout en ylang-ylang. Deze olie zorgt voor een diepe slaap met rustige creatieve dromen. Na zo`n nachtrust is het heerlijk wakker worden!

Perfect Love

Met o.a. citroen, jasmijn, roos, vetiver en ylang-ylang en hulstbloesem. Voor een gevoel van warmte en tederheid.

Mandarijn

Ontspannend en rustgevend, draagt bij tot een gezonde slaap.

Vanille

Vanille etherische olie geeft een gevoel van warmte en welbehagen. Ideaal om een warme, huiselijke sfeer te creëren als je visite krijgt!

De wax melts met etherische olie zijn iets duurder dan de gewone wax melts, namelijk € 1,20 per stuk. Maar ik doe hier wel 2 tot 3 keer langer mee, dus uiteindelijk zijn ze in gebruik goedkoper. De eco soy wax melts met etherische oliën zijn er in 15 verschillende geuren.

1 Comment on FairyFair eco soy wax melts met etherische oliën

  1. Vera
    26 januari 2013 at 21:25 (9 jaren ago)

    Ik ben nog niet door mijn voorraadje heen, maar daarna zal ik hier eens gaan snuffelen, die mandarijn lijkt mij ook wel wat!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.