Mijn favoriete Lush gezichtsverzorging

Lush is vooral bekend van ‘de zeepjes en de badbruisballen’.  Maar ik weet natuurlijk als geen ander dat Lush veel meer moois en lekkers heeft. Zo heb ik een aantal gezichtsverzorgingsproducten die ik tussen het testen van andere merken door, eigenlijk altijd van Lush heb. Ik vond het de hoogste tijd om je mijn favoriete Lush gezichtsverzorging te laten zien!

Lush gezichtsverzorging
Lush gezichtsverzorging: dit zijn mijn toppers!

De reiniging van mijn huid bestaat uit een paar stappen. Eerst verwijder ik mijn make-up, daarna reinig ik mijn huid, en daarna gebruik ik een toner, voor ik mijn gezichtsverzorging aanbreng. Mijn huid is echt gebaat bij deze aparte stappen, bij de meeste producten die make-up verwijderen en mijn huid reinigen in één, blijkt dit toch niet voldoende te zijn. Met als gevolg een onrustige huid en meer onzuiverheden.

Lush gezichtsverzorging
Ultrabland

Eén van mijn favoriete producten om mijn make-up te verwijderen, is een reiniger op oliebasis, zoals Ultrabland. Deze crème smelt als je hem warm wrijft tussen je handen, en verandert in een olie-achtige substantie. Hij is geschikt voor alle huidtypen. Lush beweert zelfs, dat als je een echte probleemhuid hebt en je gebruikt een maandlang niets anders dan Ultrabland, je huid weer helemaal terug in balans zal komen.

Lush gezichtsverzorging
Toen ik net van dit soort producten hoorde, was ik een beetje sceptisch. En misschien ben jij dat ook wel. Je huid reinigen met oliën? Dat is toch vragen om problemen, daar krijg je toch geheid puistjes van? Niets is minder waar (uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd), Ultrabland verwijdert op een heel makkelijke, snelle en bovendien heel aangename manier mijn make-up. Ik hoef de zachte crème maar licht in te masseren over mijn huid, boenen is niet nodig. En zelfs mijn oogmake-up verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Lush gezichtsverzorging
In het potje ziet Ultrabland er uit als een soort romige boter. Je zou er bijna je boterham mee besmeren, hihihi! Van de lekkere geur moet Ultrabland het overigens niet hebben, hij heeft een vrij muffe geur vind ik. Maar het spreekt voor de makers dat ze er geen parfum aan toegevoegd hebben om die geur te verbloemen.

Lush gezichtsverzorging
Zo ziet Ultrabland eruit als ik een lik uit het potje haal.

Lush gezichtsverzorging
En zo verandert de textuur als ik hem over mijn warme huid masseer. De olie-achtige crème voelt ontzettend zacht aan op mijn huid, en neemt met maar heel weinig moeite alle make-up met zich mee. Na het inmasseren verwijder ik Ultrabland met een warm vochtig doekje, je kunt hem ook afspoelen. Mijn huid voelt schoon en fris, en geenszins trekkerig aan, zelfs niet op wat koudere dagen.

Lush gezichtsverzorging
Let the Good Times Roll

Nadat ik mijn make-up heb verwijderd, is het tijd om mijn huid te reinigen. Mijn allerfavorietste product uit het Lush gezichtsverzorging assortiment is Let the Good Times Roll. Deze verscheen een paar jaar geleden voor het eerst in een Lush Kerst collectie. In januari werd er door zoveel mensen gesmeekt of Lush alsjeblieft LTGTR in het vaste assortiment op wilde nemen, dat daartoe besloten werd. Dat is echt een zeldzaamheid, en geeft het succes van LTGTR wel weer.

Lush gezichtsverzorging
Let the Good Times Roll bevat maar heel weinig ingrediënten. Maismeel en Polenta vormen samen een heel fijne scrub (denk aan zand) die de huid exfolieert. Kaneelpoeder stimuleert de doorbloeding van de huid en geeft haar een oppepper. LTGTR is vrij van conserveringsmiddelen.

Lush gezichtsverzorging
Ik vind Let the Good Times Roll een van de leukste, lekkerste Lush gezichtsverzorging producten. In het potje ziet het eruit als een klompje koekjesdeeg en het mooiste is: zo ruikt het ook ♥ Ik word gewoon blij als ik deze gezichtsreiniger gebruik, zo lekker ruikt hij.

Lush gezichtsverzorging
Gebruik en werking

Ik houd van de manier waarop je LTGTR gebruikt: je pakt een kleine hoeveelheid en masseert dit tussen je handen met een beetje warm water tot een ‘papje’:

Lush gezichtsverzorging
Dit masseer je over je gezicht, je voelt hierbij de heel licht scrubbende werking. Na het inmasseren spoel je je gezicht af, of verwijdert LTGTR met een nat washandje of gezichtsdoekje.

Mijn huid doet het ontzettend goed op de combinatie Ultrabland / Let the Good Times Roll. Mijn huid voelt schoon, fris en zacht en blijft zo goed als vrij van onzuiverheden. Daarnaast vind ik de reinigingsroutine op zich ontzettend fijn, en ontspannend werken. Ik merk dat ik dat laatste steeds belangrijker vind worden: een gezichtsverzorgingsroutine die niet alleen qua werking goed is, maar ook fijn werkt. En dat is logisch, want een routine die je tegenstaat, is nu eenmaal niet goed vol te houden.

Ultrabland is verkrijgbaar in twee formaten: 45 gram voor € 10,95 en 100 gram voor € 17,95. Let the Good Times Roll is verkrijgbaar in een potje van 100 gram voor € 9,95 en 250 gram voor € 24,88.

Lush gezichtsverzorging

Tea Tree Water

Tea Tree Water is één van de drie Tonerwaters in het assortiment van Lush. Deze werkt reinigend én verfrissend, en is zowel als afsluiter van je gezichtsreiniger te gebruiken, als verfrissende spray tussendoor. Bijvoorbeeld in de zomermaanden.

Lush gezichtsverzorging
Tea Tree Water bevat slechts enkele ingrediënten. Tea Tree heeft een antibacteriële werking en helpt puistjes tegen te gaan. Grapefruit water is rijk aan vitamines en heeft een licht ‘verstrakkende’ werking op de huid. Jeneverbes water werkt ontstekingsremmend en helpt de huid zuiver en fris te houden.

Lush gezichtsverzorging
Je kunt Tea Tree Water rechtstreeks op de huid sprayen, na het verwijderen van je make-up en/of reinigen van de huid. Je kunt het ook eerst op een wattenschijfje sprayen, en dan aanbrengen op de huid. Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste mogelijkheid, maar voor de werking maakt het niet zoveel uit.

Tea Tree Water zorgt er voor dat de laatste restjes vuil en make-up verwijderd worden (al is dat na mijn uitgebreide reinigingsroutine meestal nog nauwelijks iets), en verkwikt meteen mijn huid. De toner voelt heerlijk fris en natuurlijk aan op mijn huid, prikt niet en maakt mijn huid fris en zacht. Het is al jaren mijn favoriete gezichtstoner, tussen alle toners die ik voor Beautyspots test en review, kom ik toch altijd weer terug op Tea Tree Water. Tea Tree Water kost € 6,95 voor 100 gram of € 13,25 voor 250 gram. Ik kies altijd voor de grote verpakking, maar dat zal vast geen verrassing zijn 🙂

Heb jij weleens Lush gezichtsverzorging gebruikt? Wat zijn jouw favoriete producten?

10 Comments on Mijn favoriete Lush gezichtsverzorging

 1. Yvonne
  20 januari 2017 at 23:40 (4 jaar ago)

  Ik heb Ultrabland ook maar vind de textuur helaas te stroef en te zwaar. Ik gebruik liever Clinique take the day off reinigingsbalm. Die smelt echt als olie op mijn huid en met een natgemaakt washandje van 100% polyester wordt alles perfect verwijderd. 🙂 Aanrader!

  Beantwoorden
 2. manon
  18 januari 2017 at 17:09 (4 jaar ago)

  Klinkt allebei erg goed. Ik heb pas allemaal producten van Lush gekocht

  Beantwoorden
 3. Maris
  18 januari 2017 at 13:13 (4 jaar ago)

  Lush vind ik echt heerlijk en is mijn favoriete merk als het gaat om verzorging samen met Ziaja! Ik ben dol op hun gezichtsverzorgingslijn!

  Beantwoorden
 4. Jolanda
  18 januari 2017 at 12:20 (4 jaar ago)

  Ik heb ze nog nooit geprobeerd! De ultrablend lijkt me heel fijn

  Beantwoorden
 5. Barbara
  18 januari 2017 at 08:54 (4 jaar ago)

  Ultrabland is echt heerlijk. Ik heb het geprobeerd: alleen Ultrabland gebruiken… en het werkt echt. Met mijn droge/gevoelige huid kan ik van Lush alleen deze reiniger ‘hebben’. Maar meteen ook mijn favoriet!

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  18 januari 2017 at 08:36 (4 jaar ago)

  Dat klinkt zo goed!
  Ben er nu ik je artikel gelezen heb onzettend benieuwd naar…..
  Deze gaat op mijn shoplist!

  Xoxo

  Beantwoorden
 7. Mariëlle
  18 januari 2017 at 08:17 (4 jaar ago)

  Ik ken ze allemaal van naam en heb er een paar ook wel geprobeerd. Maar ik wil zeker nog meer proberen 🙂

  Beantwoorden
 8. Natascha
  18 januari 2017 at 07:58 (4 jaar ago)

  Ik ben in tegenstelling tot velen geloof ik helemaal niet zo’n groot fan van Lush haha. Dat komt eigenlijk vooral door de geuren want sommige producten (zoals bv de lemony flutter) vind ik wel heel erg fijn in gebruik. Ik heb dan ook nog nooit gezichtsverzorgingsproducten van Lush gebruikt. Ik ben wel fan van producten op olile basis dus je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt naar de Ultrabland. Ik ga ‘m even onthouden als ik weer eens in de buurt van een Lush winkel ben.

  Beantwoorden
 9. Bianca
  18 januari 2017 at 07:44 (4 jaar ago)

  Alleen Ultrablend heb ik van dit lijstje nog niet geprobeerd, maar hopelijk ga ik binnenkort weer naar een Lush winkel 🙂 x

  Beantwoorden
 10. marije
  18 januari 2017 at 06:13 (4 jaar ago)

  Ik stond laatst bij de Lush en toen wist ik toch niet meer dat het de Ultrablend was waar jij zo enthousiast over was. Ga hem meteen op mijn lijstje zetten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.