Figs & Rouge Hand Cream en Lip Balm

Alweer een tijdje geleden liet ik jullie in een mini-shoplog mijn bestelling bij The Make Up Spot zien, waarin onder andere de Figs & Rouge Hand Cream en Lip Balm in de geur Cherry Blossom voorbij kwamen. Hoogste tijd om ze wat nader aan jullie voor te stellen!

Figs & Rouge Hand Cream en Lip Balm

Figs & Rouge Hand Cream en Lip Balm: the looks

Figs & Rouge Hand Cream en Lip Balm hebben een ontzettend leuke verpakking; dit zijn producten die je met een gerust hart in je stylish handtas kunt laten slingeren, want ze mogen gezien worden! Beide producten hebben een heerlijke zoete bloemengeur, die niet te overheersend is.

Figs & Rouge Hand Cream

Figs & Rouge Hand Cream

Figs & Rouge Hand Cream Cherry Blossom

Hoewel je zo op het eerste gezicht anders zou verwachten, is de verpakking van de Figs & Rouge Hand Cream van een soort kunststof. Het ziet er echter uit als een mooie retro tube, met een prachtige, elegante opdruk.

Figs & Rouge Hand Cream

Figs & Rouge Hand Cream bevat onder andere cacaoboter, natuurlijke anti-oxidanten, algenextract, vitaminen en glycerine, die de huid van je handen optimaal verzorgen. Alle producten van Figs & Rouge zijn 100% puur, organisch, natuurlijk, petroleumvrij, glutenvrij, dierproefvrij en Soil Association Organic gecertificeerd. Niet alleen mooi aan de buitenkant dus!

Figs & Rouge Hand Cream

Figs & Rouge Hand Cream

De tube van de Figs & Rouge Hand Cream sluit met een draaidop, iets wat ik “voor onderweg” nooit zo makkelijk vind, omdat ik altijd de vervelende gewoonte heb om zo’n dopje te laten vallen terwijl ik hem (met het dotje handcrème in mijn andere hand) terug op de tube probeer te draaien. Een klikdop vind ik toch altijd wat handiger.

Figs & Rouge Hand Cream

Figs & Rouge Hand Cream Cherry Blossom: textuur

De textuur van de Figs & Rouge Hand Cream Cherry Blossom is vrij dun, ik vind het eerder een lotion dan een crème. Bij het inmasseren voelt hij een beetje ‘waterig’ aan, waardoor ik in eerste instantie het idee heb dat hij weinig doet voor mijn handen. Hij trekt echter wel lekker snel en goed in, en op dat moment voel ik duidelijk de verzorgende werking. Omdat hij zo dun is en snel intrekt, vind ik het een perfecte handcrème voor in mijn tas, die ik tussendoor snel en gemakkelijk kan gebruiken. Qua verzorgende werking vind ik het echt een crème voor deze tijd van het jaar, wanneer ik geen behoefte heb aan een volle, vette handcrème. Voor de koudere herfst- en wintermaanden denk ik dat mijn handen net wat meer verzorging en bescherming nodig hebben, en pak ik een wat rijkere crème.

Figs & Rouge Hand Cream Cherry Blossom is verkrijgbaar bij The Make Up Spot, een tube van 80 ml kost € 9,95.

Figs & Rouge Lip Balm Cherry Blossom

Figs & Rouge Lip Balm Cherry Blossom

Figs & Rouge Lip Balm Cherry Blossom

Figs & Rouge Lip Balm Cherry Blossom is qua verpakking precies een mini-versie van de handcrème, ik vind het tubetje er enorm schattig uitzien. Materiaal en dop zijn ook hetzelfde, uiteraard is de dop wel een maatje kleiner.

Figs & Rouge Lip Balm Cherry Blossom

Figs & Rouge Lip Balm is rijk aan anti-oxidanten en plantenoliën die je lippen lekker verzorgen, herstellen en beschermen tegen uitdrogende invloeden van buitenaf. Ook hier geldt weer: 100% puur en organisch, natuurlijk en dierproefvrij.

Figs & Rouge Lip Balm Cherry Blossom

Figs & Rouge Lip Balm Cherry Blossom

Wat ik bij de verpakking van de Figs & Rouge Lip Balm Cherry Blossom jammer vind, is het feit dat hij geen speciale lip-applicator heeft. Rechtstreeks aanbrengen voelt met dit “tuutje” niet prettig, en dus ben je eigenlijk verplicht om de Lip Balm met je vinger aan te brengen. Op zich geen probleem, maar als je onderweg bent, zit je dan wel met een ‘vieze’, plakkerige vingertop die je ook weer ergens aan af moet smeren. Klein minpuntje dus, hoewel ik me kan voorstellen dat deze manier van aanbrengen net iets hygiënischer is dan rechtstreeks op je lippen aanbrengen.

Figs & Rouge Lip Balm Cherry Blossom

Figs & Rouge Lip Balm Cherry Blossom heeft een vrij plakkerige textuur, die echter niet vervelend aanvoelt op mijn lippen. Door de plakkerige textuur blijft de Lip Balm redelijk lang op mijn lippen zitten, en overleeft een paar koppen koffie en/of een snack tussendoor prima. De Lip Balm heeft een subtiel roze/rood kleurtje, wat je lippen net een mooi kleurtje geeft, zonder overduidelijk aanwezig te zijn. Ideaal voor een naturel look! (Omdat mijn lippen hier in de bergen in Oostenrijk ondanks smeren verbrand zijn, kan ik helaas geen foto van de Lip Balm op mijn lippen laten zien)

Figs & Rouge Lip Balm Cherry Blossom is ook verkrijgbaar bij The Make Up Spot, deze kost € 6,95 voor 12,5 ml. Zowel de Hand Cream als de Lip Balm zijn in verschillende andere geuren verkrijgbaar.

7 Comments on Figs & Rouge Hand Cream en Lip Balm

 1. Lisanne
  11 september 2014 at 22:56 (8 jaren ago)

  De handcreme lijkt mij heerlijk, ben gek op cherry blossom geur!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  11 september 2014 at 21:17 (8 jaren ago)

  Wow, wat een mooie verpakking!
  Leuk, die frisse kleurtjes.

  Beantwoorden
 3. Wojis
  11 september 2014 at 12:56 (8 jaren ago)

  Lekker hoot, die lip balm zat eerst toch in potjes?! Moest je ook met je vinger in, miet fijn, maar wel fijn spul. Zo blijft iig het product schoon, bederft het niet zo snel. Heb de hand crème nog nooit geprobeerd.

  Beantwoorden
 4. Modenise.nl
  11 september 2014 at 12:12 (8 jaren ago)

  Ziet er goed uit! Mooie foto’s

  Beantwoorden
  • Natasja
   11 september 2014 at 15:18 (8 jaren ago)

   Dankje!

   Beantwoorden
 5. Sonja
  11 september 2014 at 08:10 (8 jaren ago)

  Wat een leuke tubes! En Cherry… Ik vind kers echt lekker smaken! Dus ik zat hier met gespitste oortjes te lezen!
  Het lijkt me dan ook een fijn product de handcreme.

  Beantwoorden
 6. Bianca
  11 september 2014 at 07:04 (8 jaren ago)

  De hand crème lijkt mij erg lekker over de lip balm twijfel ik beetje omdat die toch wat plakkerig is (ook al is dat niet vervelend) x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.