First Impression: Essence nieuwe producten najaar 2014

Soms krijg ik producten binnen waar ik zo enthousiast over ben, dat ik ze direct met jullie wil delen. Eigenlijk heb ik dan helemaal geen zin om ze eerst uitgebreid te testen, ik wil ze jullie dan zo snel mogelijk laten zien. Daarom heb ik de rubriek “First Impression” bedacht: hierin stel ik producten kort aan je voor en vertel je mijn eerste indruk, uiteraard vergezeld van foto’s. Later volgt dan eventueel nog een uitgebreidere review. Als eerste zijn in deze rubriek aan de beurt: de Essence nieuwe producten najaar 2014. Ik ben nu al fan van sommige items!

Essence nieuwe producten najaar 2014

First impression: Essence nieuwe producten najaar 2014

Dit zijn de producten die allemaal mijn (online) mandje in gingen. Ik laat ze hieronder stuk voor stuk wat beter aan je zien.

Essence nieuwe producten najaar 2014

Essence nieuwe producten najaar 2014

Essence nieuwe producten najaar 2014:
Soo glow! en Soo blush!

Wat mij betreft dé toppers uit de nieuwe collectie: de Soo glow! en Soo blush! Dit zijn ‘cream to powder’ producten, wat wil zeggen dat ze in het doosje aanvoelen als een crème, maar bij het aanbrengen veranderen in een poederachtige textuur, waardoor ze zich heel mooi laten verdelen. Hieronder de swatches:

Essence nieuwe producten najaar 2014

Zo mooi, en zó zacht! ik vind ze prachtig… Van links naar rechts: Soo blush! in de kleur 10 Sweet as a Peach, Soo glow! 20 Bright up your Life en Soo glow! 10 Look on the bright Side. Zowel de Soo blush! als de Soo glow! kost € 2,89.

Essence nieuwe producten najaar 2014

Essence nieuwe producten najaar 2014

Essence nieuwe producten najaar 2014:
Effect Eyeshadow

De Effect Eyeshadows spraken mij direct aan vanwege de mooie kleuren. De vloeibare oogschaduw belooft lang te blijven zitten en plakt niet. Hieronder laat ik je de textuur en de swatches zien:

Essence nieuwe producten najaar 2014

Essence nieuwe producten najaar 2014

De oogschaduws zijn inderdaad heel vloeibaar, waardoor je ze heel makkelijk uitsmeert. Hoe dit met het aanbrengen op mijn oogleden gaat, weet ik nog niet, dat vertel ik je binnenkort. Hierboven zie je van links naar rechts: 02 Brazil’s Sunset, 04 Ireland’s Nature en 03 Indian’s Lifestyle. De Essence Effect Eyeshadows kosten € 2,99 per tubetje van 7 ml.

Essence nieuwe producten najaar 2014

Essence nieuwe producten najaar 2014

Essence nieuwe producten najaar 2014:
Effect lipgloss

De nieuwe Effect Lipglosses zijn verkrijgbaar in acht kleuren en finishes, waaronder flakes, metallic, of ‘gewoon’ ultieme glans. Ik kocht twee kleuren in verschillende finishes. De applicator is vrij plat, persoonlijk vind ik een gebogen applicator altijd prettiger bij het aanbrengen. De lipglosses hebben een zoetje snoepjesgeur, en voelen niet al te plakkerig op mijn lippen. De swatches:

Essence nieuwe producten najaar 2014

Links zie je C04 Red Sugar en rechts C06 Miracle Sparkle. De Essence Effect Lipglosses kosten € 2,59 per stuk.

Essence nieuwe producten najaar 2014

Essence nieuwe producten najaar 2014

Essence nieuwe producten najaar 2014

Essence nieuwe producten najaar 2014:
Lash Princess volume mascara

Alleen voor de looks wilde ik de nieuwe Lash Princess volume mascara van Essence al hebben, ik vind hem er zo leuk uit zien! Leuk detail: de ‘vetersluiting’ op de dop is echt in reliëf. De mascara belooft “dramatisch volume en een prachtige, intense blik”, en kost € 3,39.

Essence nieuwe producten najaar 2014

Essence nieuwe producten najaar 2014

Essence nieuwe producten najaar 2014:
Effect Eye pencil

Deze spiksplinternieuwe eye pencils met metal finish in spetterende kleuren (goud, zilver, groen, turquoise, paars en donkergrijs) beloven een lange houdbaarheid en een sprankelende oogopslag. Met de pigmentatie zit het in ieder geval wel goed:

Essence nieuwe producten najaar 2014

De Essence Effect Eye pencils kosten € 1,99 per stuk.

Ik weet niet of de nieuwe producten van Essence al bij alle vestigingen van Kruidvat en/of Trekpleister verkrijgbaar zijn, ik kocht ze via de webshop van Kruidvat. Mochten ze bij jouw Kruidvat of Trekpleister nog niet in het schap liggen: nog even geduld, het kan niet lang meer duren!

Heb jij de nieuwe producten van Essence al gespot? Wat staat er op jouw verlanglijstje, of heb je misschien net als ik al iets gekocht van de nieuwe producten?

8 Comments on First Impression: Essence nieuwe producten najaar 2014

 1. Deb
  17 augustus 2014 at 16:48 (8 jaren ago)

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Ik vind Sweet as a peach een geweldige kleur voor een blush, wel iets aan de zomerse kant voor het najaar maar daarom niet minder mooi!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  17 augustus 2014 at 14:03 (8 jaren ago)

  Ik vind de oogschaduws en eye pencils er erg mooi uitzien op de swatches, deze week eens kijken wat er bij ins in het schap ligt 😉

  Beantwoorden
 3. Krista
  16 augustus 2014 at 15:11 (8 jaren ago)

  Ziet er prachtig uit in ieder geval, ik ben heel benieuwd! Vooral de mascara spreekt me erg aan, alleen al door de verpakking! Ben benieuwd naar de reviews!

  Beantwoorden
 4. Sonja
  16 augustus 2014 at 13:32 (8 jaren ago)

  Gisteren in Keulen wat bekeken. De oogschaduw tubes lijken me wel wat, maar moest snel zijn dus niks meegenomen. En de potloodjes! Nice!

  Beantwoorden
 5. Mireille
  16 augustus 2014 at 08:33 (8 jaren ago)

  Ziet er goed uit. Alhoewel,ik sommige kleuren erg zomers vindt. Ben benieuwd naar de houdbaarheid.

  Beantwoorden
 6. Bianca
  16 augustus 2014 at 06:56 (8 jaren ago)

  Wat een mooie producten! Ik weet alleen niet of ik er zelf wat van ga kopen…twijfel een beetje wat vind jij echt een musthave? xxx

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 augustus 2014 at 08:27 (8 jaren ago)

   Op het eerste gezicht vind ik de Soo glow! en Soo blush! en de oogschaduws echte aanraders, maar over houdbaarheid etc. kan ik nog niets zeggen. De Eye pencils zien er ook heel veelbelovend uit.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.