Floradix Magnesium voedingssupplement

Sinds ongeveer een half jaar probeer ik wat gezonder te eten en te leven. Al zou je dat niet altijd zeggen als je mijn foto’s in de wekelijkse The colours of my life ziet, hahaha! Ik ontbijt nu iedere ochtend met fruit, eet ‘s middags ook een paar stuks fruit en mijn avondeten bevat meer groentes dan voorheen. Maar het kan natuurlijk altijd nog beter, dus toen ik onlangs Floradix Magnesium opgestuurd kreeg, ben ik dit graag gaan testen. Vandaag vertel ik je er wat meer over.

Floradix Magnesium

Floradix Magnesium

Floradix Magnesium is een vloeibaar elixer gemaakt van planten- en vruchtensappen. Het bevat een goed opneembare vorm van Magnesium. Magnesium speelt een rol bij veel processen in ons lichaam. Het ondersteunt bijvoorbeeld het energieniveau en is goed voor de spieren en de botaanmaak. Floradix Magnesium bevat een magnesiummix in de vorm van magnesiumgluconaat en magnesiumcitraat. Hierdoor wordt het goed in het lichaam opgenomen.

Floradix MagnesiumOver Magnesium

Magnesium is een multitalent onder de mineralen: het stuurt diverse processen aan in het lichaam. Van nature zit het mineraal in zaden, noten en groene groenten. De voedingsstof draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en heeft een gunstige invloed op de gemoedstoestand. Daarnaast bevordert magnesium de energiestofwisseling en draagt het bij aan het behoud van sterke botten. Hoe fijn is het dat Floradix Magnesium erin geslaagd is om een goed opneembare vorm van magnesium in vloeibare vorm te ontwikkelen!

Natuurlijk is een voedingssupplement als Floradix Magnesium geen vervanging van gezonde voeding. Het is een aanvulling, de basis begint met gezond eten en drinken. Maar als je weet dat één maatbekertje ( de voorgeschreven dagelijkse hoeveelheid) je lichaam voorziet van ongeveer 67% van de dagelijkse magnesiumbehoefte, dan is dit wel een hele makkelijke én snelle manier om je lichaam te ondersteunen bij bovengenoemde processen.

Magnesium Floradix is vrij van chemische toevoegingen, het bevat geen gluten of lactose, alcohol, conserveringsmiddelen of kunstmatige kleur-en smaakstoffen. Daarmee is het een zogenaamd Clean Label product. Het is tevens geschikt voor vegetariërs.

Gebruik, smaak en werking

Per dag neem je 20 ml Floradix Magnesium in, bij voorkeur vóór de maaltijd. Ik deed dat voor mijn ontbijt, omdat ik er dan het beste aan denk. Voor gebruik schud je de fles even, en na opening bewaar je de fles in de koelkast (maximaal vier weken). De flacon bevat 250 ml, en is dus genoeg voor ongeveer twee weken.

Volgens eigen zeggen heeft Floradix Magnesium een heerlijke smaak, doordat de plantenextracten (kamillebloem, venkelvrucht, sinaasappelschil, wortel en spinazieblad) zijn opgelost in een fruitige mix van water, ananas, peer, mango, abrikoos, carobe extract, druif, citroen en appel. Mijn verwachting was dus hoog gespannen 😉

Floradix MagnesiumDie smaak viel wel een beetje tegen, de eerste keer dat ik Floradix Magnesium innam. Het heeft een beetje een groen-kruidige smaak, die niet helemaal verhuld wordt door de fruitmix. Maar zoals Floradix zelf ook aangeeft: het is al zoveel makkelijker in te nemen dan de grote tabletten waarin voedingssupplementen vaak verkrijgbaar zijn. En ach, zo’n half maatbekertje voor het goede doel krijg ik wel weg hoor 😉

Werkt het?

Floradix Magnesium is een voedingssupplement, geen wondermiddel. Ik heb het 14 dagen ingenomen, en dat is denk ik te kort om concreet iets te merken van de werking. Sowieso begon ik met innemen op een heel ongunstig moment: de eerste week had ik het mentaal heel zwaar, de tweede week was ik behoorlijk verkouden en had ik een ontzettend snothoofd. Beiden zijn dat geen situaties waarin je iets van verbetering mag verwachten op bijvoorbeeld energieniveau 😉 Wat ik wel merkte, is dat ik na die verkoudheid vrij snel mijn gewone energie weer terug had. Wellicht dat dat dan toch aan de Magnesium te danken was?

Nog iets wat ik merkte, maar pas een week nadat ik gestopt was met Floradix Magnesium. Nadat ik het twee weken ingenomen had, liep ik voor de training voor de Nijmeegse Vierdaagse voor het eerst 15 kilometer. Dat ging me eigenlijk erg goed af, en ook de volgende dag had ik geen noemenswaardige spierpijn. Mijn spieren zaten een beetje vast bij het opstaan, maar dat had ik er snel weer uitgelopen. Een week later liep ik voor de tweede keer die 15 kilometer, en toen had ik de volgende dag echt beduidend meer spierpijn, zelfs nog nadat ik weer 5 kilometer gelopen had. En op dat moment nam ik Floradix Magnesium al een week niet meer in. Zou het dan toch zó snel al zó goed werken? Ik denk dat ik toch maar een paar nieuwe flessen ga inslaan!

Verkrijgbaarheid en prijs

Floradix Magnesium is verkrijgbaar bij o.a. Etos, Holland & Barrett, DA en Kruidvat.nl en bij diverse (online) gezondheidswinkels. Consumentenadviesprijs: €14,99 voor een flacon van 250 ml. Meer informatie over de producten van Floradix vind je op de website.

Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

5 Comments on Floradix Magnesium voedingssupplement

 1. Ingrid
  28 februari 2020 at 19:32 (9 maanden ago)

  Persoonlijk ben ik zeer huiverig en afhouden in voedingssupplementen als deze. Baat het niet dan schaadt het wél. Als je gezond eet heb je geen (!!) supplementen nodig. Tenzij voor geschreven door een medisch specialist.

  Er is veel onderzoek naar gedaan en (behalve voor de portemonnee van de fabrikant en retailer) doet het vooral weinig goeds!

  Beantwoorden
 2. Joyce - SomedayTodayNL
  28 februari 2020 at 09:52 (9 maanden ago)

  Wat een interessant product! Ik slik nu de pilvariant, maar die vergeet ik 9 van de 10 keer. Misschien is dit een optie!

  Beantwoorden
 3. Danielle de Groot
  28 februari 2020 at 09:37 (9 maanden ago)

  Hee,
  Magnesium kan heel veel dingen doen voor je lichaam. Soms heb je het biet zo in de gaten. Maar als je het dan weer weglaat…..
  Vooral voor je spieren zal het goed zijn in de aanloop naar de 4 daagse. De nachtrust en de verbeterde energie? Ik weet niet of dat uit de magnesium komt of uit de beleving. Daar merk ik nooit zo veel van. Maar mijn spieren vinden het iig fijn. Ik vind het best prijzig. Maar anders heb je idd grote tabletten. Ik ga het een keer proberen.
  Succes met oefenen voor de 4 daagse

  Beantwoorden
 4. Anneke
  28 februari 2020 at 09:21 (9 maanden ago)

  Hai,
  Ik gebruik al jaren Floralix in de winter en voel me er goed bij. Fijn te lezen dat ze nu ook Floralix Magnesium verkopen. Idd bij t sporten, maar ook voor hoofdpijn een goede remedie.

  Groetjes ,
  Anneke

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  28 februari 2020 at 06:31 (9 maanden ago)

  Interessant artikel.
  Wel duur voor de hoeveelheid.
  Fijne en zeer goede review.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.