FOTD met NYC, Catrice en Rimmel

De laatste weken zijn er veel nieuwe, mooie (budget) make-up producten in de schappen van het Kruidvat gekomen. Vandaag laat ik jullie een aantal van deze producten zien. Ik maakte er ook een look mee, die zien jullie aan het eind van het artikel. In verband met de lengte van het artikel houd ik de reviews per product kort. Wil je van een product, bijvoorbeeld de Catrice BB allround foundation, een uitgebreidere review zien, laat het dan even weten via de comments. Dan plan ik later deze week een extra artikel daarover in.

FOTD 26 februari 008

Allereerst de Catrice BB allround foundation multi-benefit make up. Gezien de naam is het mij niet geheel duidelijk of Catrice zich hiermee bij de BB creams wil voegen, of een nieuwe foundation op de markt heeft gebracht. Maar ach, eigenlijk maakt het ook niet uit hoe je het noemt, als het maar doet wat het belooft.

FOTD 26 februari 007

Ik koos op goed geluk voor de op één na lichtste kleur, 020 Rosy Beige. Toen ik namelijk op jacht ging naar de nieuwe Catrice producten, was er van de BB allround foundation alleen van de lichtste kleur een tester aanwezig. Die was iets te licht, de kleur die daarna kwam, zou vast goed zijn voor mijn huidskleur. En dat was inderdaad het geval.

FOTD 26 februari 006

De BB allround foundation is een lekker luchtige crème, die je moeiteloos zonder strepen aanbrengt op je gezicht. De dekking is prima, en mijn gezicht is met de BB allround foundation de ergste “glim” kwijt, met een laagje poeder eroverheen ziet het er mooi egaal uit. Hieronder laat ik een “voor” en “na” foto zien. Op de eerste foto draag ik helemaal niets op mijn gezicht (en dat vind ik best een beetje eng, om mezelf helemaal zonder make-up te laten zien. Temeer daar mijn gezicht momenteel nogal onrustig is, door een reactie op een gezichtscrème die ik momenteel aan het testen ben). Op de tweede foto draag ik alleen een laagje Catrice BB allround foundation.

FOTD 26 februari 003

FOTD 26 februari 004

Zoals je ziet, zijn de meeste rode vlekjes keurig bedekt, en ziet mijn gezicht er meteen veel egaler uit. Ik ben dik tevreden over het nieuwe paradepaardje van Catrice! Groot pluspunt vind ik de SPF 30, dat vind je niet snel in een BB cream. De Catrice BB allround foundation kost € 5,99 voor 30 ml.

Rimmel Apocalips 003

Dan de nieuwe Apocalips Lip Lacquers van Rimmel. Jullie hebben ze vast al ergens voorbij zien komen, ik in ieder geval wel. Ik was bij het zien van de eerste reviews direct enthousiast en heb de kleuren 100 Phenomenon (boven) en 101 Celestial (onder) gekocht.

Rimmel Apocalips 002

De Apocalips Lip Lacquers houden het midden tussen een lipstick en een lipgloss, zowel qua formule als qua houdbaarheid. Aanbrengen gaat heel eenvoudig, dankzij de speciale applicator met ingebouwd reservoir, kun je in één keer beide lippen voorzien van een mooi kleurtje. De houdbaarheid is prima, pas na een paar uur (en een aantal koppen koffie) hoef ik opnieuw aan te brengen. De Apocalips Lip Lacquers kosten € 10,90 per stuk.

Rimmel Apocalips 004

Links Celestial, rechts Phenomenon

FOTD 26 februari 009Als laatste zie je in mijn look van vandaag het oogschaduwpalette 793 Fashion Bootcamp van NYC. Ik had nog nooit eerder een palette van dit merk geprobeerd, hoog tijd om daar verandering in te brengen!

FOTD 26 februari 010

De pigmentatie heeft mij positief verrast. Wel is de oogschaduw wat droog van structuur, waardoor hij nogal korrelig is en wat fallout geeft bij het aanbrengen. Maar met een beetje handigheid (de oogschaduw wat deppend aanbrengen) is dit probleem al snel opgelost. De houdbaarheid van de oogschaduw is (met oogschaduwprimer eronder) prima, hij blijft een werkdag lang uitstekend op zijn plaats. De oogschaduwquatro’s van NYC kosten € 3,99 per stuk, daarmee kun je nog eens lekker afwisselen!

Met bovenstaande make-up producten maakte ik deze look:

FOTD 26 februari 015

FOTD 26 februari 001

FOTD 26 februari 011

Voor deze look maakte ik verder gebruik van: Mylène pre make-up (hierover vertel ik binnenkort meer), Urban Decay Eyeshadow primer potion, Wet ’n Wild Pearlscent Pink blush, Zoeva Cat Eye Pen, Catrice Neo Geisha eyepencil en Volume Million Lashes mascara van L’Oréal Paris.

Bovenstaande foto’s van mij zijn gemaakt door mijn vriendin Ellen van Zigeda Fotografie.

Ken jij één van deze producten al? Zoja: ben je er tevreden over?

5 Comments on FOTD met NYC, Catrice en Rimmel

 1. Vera
  27 februari 2013 at 20:30 (9 jaren ago)

  SPF30 in de Catrice BB? Whow.. echt goed voor een budgetmerk. Hij camoufleert mooi, maar toch naturel, staat mooi!

  Beantwoorden
 2. Lisa's beautybabbels
  26 februari 2013 at 18:02 (9 jaren ago)

  Mooie ooglook heb je er mee gemaakt! Ik ben zelf erg benieuwd naar de Apocalips lipgloss, die lijkt me super fijn.

  Beantwoorden
 3. Leneke
  26 februari 2013 at 10:02 (9 jaren ago)

  Ziet er goed uit! Ik moet zeggen dat de BB cream van Catrice mij meevalt.

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on FOTD met NYC, Catrice en Rimmel

 1. […] deze dagen kies ik voor een vrij neutrale look. Als basis gebruik ik momenteel de Catrice BB allround foundation over mijn Mylène pre-makeup, met daar weer overheen de Prime and Fine translucent loose powder, […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.