Fountain The Super Green Molecule Beauty-supplement

Bij huidverzorging denken we vaak als eerste aan crèmes, reinigers en bijvoorbeeld gezichtsmaskers. Maar het verzorgen van je huid doe je niet alleen aan de buitenkant, ook van binnenuit kun je veel invloed uitoefenen op de conditie van je huid. Natuurlijk is een gezonde, evenwichtige voeding hierbij het belangrijkste, maar je kunt je lichaam best af en toe een handje helpen. Ik maakte onlangs kennis met Fountain The Super Green Molecule, een schoonheids- en gezondheidssupplement wat je lichaam helpt om o.a. de conditie van je huid te verbeteren. Het maakte mij erg nieuwsgierig, ik vertel je er in dit artikel graag meer over!

Fountain The Super Green Molecule

Fountain The Super Green Molecule

Het Beauty & Health merk Fountain is pas sinds kort in Nederland verkrijgbaar. Het merk introduceert vier verschillende schoonheids- en gezondheidssupplementen: het Beauty molecuul, het Phyto-Collagen molecuul, het Hyaluronic molecuul en het Super Green molecuul. De vier moleculen hebben allemaal een andere uitwerking, maar zijn alle vier gebaseerd op de hyaluronzuur formule, verkregen uit een veganistische bron.

Het merk komt oorspronkelijk uit Engeland, hier wordt inmiddels iedere 11 seconden een flesje Fountain verkocht. Het grote voordeel ten opzichte van andere supplementen is de vloeibare vorm, waardoor de voedingsstoffen beter worden opgenomen en verspreid door het lichaam. Door de wateroplosbaarheid profiteert het lichaam optimaal van de ingrediënten van de moleculen.

Fountain The Super Green Molecule

Fountain The Super Green Molecule

Fountain The Super Green Molecule: ingrediënten

Fountain The Super Green Molecule bevat meer dan veertig mineralen, zestien aminozuren en elf vitaminen, en dat allemaal in slechts één theelepel per dag! Het heeft het vermogen om de PH-waarde van het lichaam op peil te houden, wat belangrijk is voor een goede en evenwichtige gezondheid.

De belangrijkste werkzame ingrediënten van Fountain The Super Green Molecule zijn de Hyaluronzuur formule, Alfalfa Chlorofyl en Kelp. Hyaluronzuur staat bekend om haar vermogen om 1000 keer haar gewicht in water vast te kunnen houden. Dit zorgt ervoor dat het vocht in de verschillende weefsels wordt gereguleerd, en zo zal de huid beter gehydrateerd worden, maar ook gewrichten worden soepeler gehouden.

Alfalfa Chlorofyl is de zuiverste vorm van Chlorofyl en wordt gewonnen uit de Alfalfa plant. Het is een erg krachtige anti-oxidant en is rijk aan mineralen en vitaminen, en heeft anti-inflammatoire (ontstekingswerende) eigenschappen. Het zou daarnaast het energieniveau en het algmeen welzijn van het lichaam bevorderen.

Kelp staat bekend om zijn hydraterend vermogen, bevat tal van mineralen, aminozuren en vitaminen én helpt het gewicht onder controle te houden (alleen daarvoor zou je al een vijver vol kelp aanleggen, lol). Het supplement is gearomatiseerd met natuurlijke kiwi. De supplementen van Fountain zijn gemaakt volgens een vegetarische en veganistische formule en zijn niet getest op dieren.

Fountain The Super Green Molecule

Het gebruik van Fountain The Super Green Molecule is heel eenvoudig: per dag voeg je één theelepel (5 ml) toe aan een sapje of drankje. Ik neem het altijd met een glas water in, ’s ochtends voor mijn ontbijt. Je mag The Super Green Molecule niet puur innemen, omdat dan je tong tijdelijk groen kan kleuren (waaaah!).

Fountain The Super Green Molecule

Fountain The Super Green Molecule: werking

Allereerst: wonderen bestaan helaas nog steeds niet. Alle hierboven beschreven voordelen werken niet als je alleen maar iedere dag een theelepel Fountain The Super Green Molecule inneemt, en verder alles doet wat de Health & Beauty-God ooit verboden heeft. Alles valt of staat met de combinatie: goede huidverzorging van buitenaf, een zo gezond mogelijk voedingspatroon en een beetje externe hulp, zoals dit supplement ook bedoeld is.

Fountain The Super Green Molecule

Fountain The Super Green Molecule heeft een zoete, fruitige smaak. Ik vind het zoeter dan kiwi (ik vind kiwi vooral zuur smaken), maar het is een subtiel zoete smaak, ik vind het prettig om in te nemen. Ik heb het nu ruim een maand iedere dag ingenomen en heb bij mijn bevindingen vooral gekeken naar het Beautygedeelte: de conditie van mijn huid.

Mijn huid ziet er na een maand niet opeens tien jaar jonger uit (want: die wonderen die niet bestaan). Wel merk ik naarmate ik Fountain The Super Green Molecule langer gebruik, ik het serum wat ik in eerste instantie twee keer per dag gebruikte, van lieverlee nog maar één keer per dag hoef te gebruiken, mijn huid heeft hier eenvoudigweg genoeg aan. Of dit puur de werking van het supplement is, is natuurlijk lastig te zeggen, het kan ook de werking van het serum zelf zijn. Wel kreeg ik vorige week in een winkel het compliment dat mijn huid ‘zo’n mooie glow’ had. Die steek ik dan maar lekker in mijn zak, en wijt ik aan het feit dat ik zoveel aandacht besteed aan de verzorging van mijn huid, en met dit product dus ook van binnenuit.

Fountain The Super Green Molecule

Ik ben er van overtuigd dat een supplement als Fountain The Super Green Molecule een belangrijke bijdrage kan leveren aan zowel de conditie van je lichaam als je huid. Als je daarnaast de overige punten niet uit het oog verliest, denk ik dat je aardig op weg bent naar een optimale huidverzorgingsroutine. Daarnaast is het ook nog eens een heel makkelijke en snelle bijdrage, met één theelepel per dag in je drankje kun je deze weer van je lijstje afstrepen.

Fountain The Super Green Molecule

Fountain The Super Green Molecule is, net als de andere drie supplementen, verkrijgbaar bij De Tuinen. Een flacon van 240 ml kost € 34,99, hiermee doe je ongeveer 2 maanden.

Gebruik jij weleens een supplement voor je huid en/of haar?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

2 Comments on Fountain The Super Green Molecule Beauty-supplement

 1. chucky1012
  7 juli 2015 at 09:09 (7 jaren ago)

  Ik lees erg veel over dit merk op divers blogs en ben nu zeer nieuwsgierig naar.
  Fijn compliment had je gehad 😉

  Beantwoorden
 2. mireille
  7 juli 2015 at 07:46 (7 jaren ago)

  Ben een hele slechte pillenslikker dus zo’n drankje zou wel eens een oplossing kunnen zijn.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.