Francesca Kookt viert vijfjarig jubileum met ‘Best of’ Eetkalender

Francesca van Berk, beter bekend als Francesca Kookt, is een van Nederlands meest geliefde foodies. Haar recepten inspireren menig gezin en haar Eetkalender is uitgegroeid tot een fenomeen. Dit jaar viert ze haar jubileum met de vijfde versie van de populaire kalender. Het wordt haar laatste in de reeks, want ze wil ruimte maken voor andere foodprojecten. Ze neemt “afscheid” met een knal: de Eetkalender 2020 is mooier en uitgebreider dan ooit! Met haar ‘Best of’ recepten van de afgelopen 5 jaar, weekendrecepten én superhandige wekelijkse QR-codes waarmee je de ingrediënten kunt downloaden in de notities van je smartphone en snel een boodschappenlijstje kunt maken.

Francesca KooktWat eten we vandaag?

‘Wat eten we vandaag?’ is een van de grootste uitdagingen waar Nederlandse huishoudens mee worstelen. De Eetkalender biedt het antwoord met 53 gevarieerde en bewuste weekmenu’s, heerlijke en gemakkelijke receptinspiratie voor het hele gezin, met een heldere beschrijving en duidelijke ingrediëntenlijst. Dat lekker, gezond én bewust eten hand in hand kunnen gaan, laat Francesca duidelijk zien in de keuze voor haar recepten. Ze stimuleert het eten in het seizoen, door voor elke maand een seizoenskalender af te drukken met groente, fruit en vis uit die maand. Elke vrijdag is “Kliekjesdag” en ze staat uitgebreid stil bij tips om minder voedsel te verspillen. Ook aan vege- en flexitariërs is gedacht: 50% van de recepten is vegetarisch.

Francesca KooktLiefde voor lekker eten

Of het nu gaat om een snel door-de-weeks recept, een lekker hapje voor bij de borrel of een uitgebreidere maaltijd in het weekend, bij de Francesca Kookt-recepten staat genieten van lekker en bewust eten voorop. Een zomerse salade met venkel, grapefruit en zalm, gebakken ricotta met herfstgroenten in het najaar of een tortellini boerenkoolschotel in hartje winter: de recepten ademen stuk voor stuk liefde voor lekker eten.

Francesca KooktVerkrijgbaarheid en prijs

De Eetkalender 2020 is vanaf 1 oktober verkrijgbaar via de webshop van Francesca Kookt en via het Centraal Boekhuis.

De prijs bedraagt € 20,95 exclusief verzendkosten.

De Eetkalender is tot en met 8 september 2019 verkrijgbaar in de pre-sale via de webshop van Francesca Kookt. Je betaalt dan geen verzendkosten.

fotocredits: Wendy van Bree Fotografie

3 Comments on Francesca Kookt viert vijfjarig jubileum met ‘Best of’ Eetkalender

 1. Miranda Aerts
  26 juli 2019 at 09:53 (1 jaar ago)

  Een leuk idee, heb jij weleens een recept van haar gemaakt?

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  25 juli 2019 at 08:54 (1 jaar ago)

  Dat klinkt leuk. Als kalender lijkt het me niks, maar de receten spreken wel aan.

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  25 juli 2019 at 07:52 (1 jaar ago)

  Wel een leuk idee, ik zou zelf niet gauw zo’n kalender ophangen, maar voor de variatie in gerechtjes is het wel leuk om inspiratie op te doen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.