FTN drinks: Beauty from the inside

Dat een goede huidverzorging belangrijk is voor een mooie, gezonde huid, weten we allemaal wel. Dat het daarnaast belangrijk is om je huid en lichaam ook van binnenuit goed te verzorgen, spreekt voor zich. Maar soms kun je daarbij best een beetje (makkelijke) hulp gebruiken. Ik maakte onlangs kennis met FTN drinks, een nieuwe gezondheidsdrank die sinds oktober verkrijgbaar is. Ik vertel je er in dit artikel wat meer over, en natuurlijk vertel ik je ook wat mijn ervaringen zijn.

FTN drinks

FTN drinks: Repair – Renew – Protect

FTN drinks is een nutraceutische drank. Bij dagelijks gebruik helpt FTN je lichaam sneller te herstellen door het natuurlijke vernieuwingsproces van volwassen stamcellen te ondersteunen.

“Een nutraceutisch product wordt gedefinieerd als een product dat ontleend is van een voedingsproduct, wordt verkocht als een geneesmiddel en waarvan is aangetoond dat het fysiologische voordelen biedt of beschermt tegen chronische ziekten. Functionele voedingsmiddelen beschikken over dezelfde eigenschappen, maar worden verkocht als een voedselproduct.”  (bron: http://www.nlterm.org)

FTN zorgt ervoor dat de stamcellen sneller vermenigvuldigen, en beschermt ze bovendien tegen vrije radicalen. FTN bevat geen opwekkende middelen, het is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten.

FTN drinks

Dagelijks gebruik van FTN drinks zorgt er, naast een gezonde voeding en levensstijl, voor dat het natuurlijke celvernieuwingsproces ondersteund wordt. Hierdoor wordt de natuurlijke herstelcapaciteit van het lichaam vergroot, en zul je bijvoorbeeld sneller herstellen na een zware sporttraining of een blessure. Bovendien wordt het verouderingsproces in het hele lichaam afgeremd en word je beter beschermd tegen het verminderen van hersenfuncties zoals het geheugen.

Ik sport niet (naast het wandelen met Benthe), maar de beide andere beloftes van FTN klonken mij erg goed in de oren!

FTN drinks

FTN drinks

FTN smaken: Super Berry en Citrus

FTN is verkrijgbaar in twee smaken: Super Berry en Citrus. De smaak is anders, maar de werking van beide varianten is exact hetzelfde. Beiden bevatten een unieke mix van vijf (onbewerkte) ingrediënten die samen het lichaamseigen stamcelvernieuwingsproces ondersteunen:

Blauw-groene micro-algen: dit is het belangijkste onderdeel van de unieke mix. De algen bevatten proteïnen (belangrijk voor het uithoudingsvermogen en zorgen voor een sneller fysiek herstel), essentiële vetzuren, chorofyl, betacaroteen en nucleotiden (deze stimuleren gezonde cellen en herstellen oude, ongezonde en beschadigde cellen).

Groene Thee: groene thee bevat zoals bekend anti-oxidanten die de algehele gezondheid van het lichaam bevorderen en de spijsvertering ondersteunen. Daarnaast kan het bijdragen aan een mooie huid.

Wilde Bosbessen extract: is tevens rijk aan antioxidanten, en is goed voor hart en bloedvaten, hersenen, ogen, gewrichten en urinewegen.

Vitamine D: is een essentieel onderdeel van de voeding, levert een bijdrage aan het behoud van sterke botten, tanden en een gezond immunsysteem. Het lichaam haalt vitamine D vooral uit zonlicht, in de wintermaanden (waarin we vaker binnen zijn) kan het daarom zinvol zijn om dit op een andere manier aan te vullen.

Aminozuren: aminozuren zijn de bouwstenen van proteïnen (eiwitten) en spierweefsel. Eiwitten zijn belangrijk voor groei, herstel en instandhouding van de huid, spieren, organen en botten. Alle lichamelijke processen die te maken hebben met energie, herstel, spier- en krachttoename en vetverlies, humeur en hersenfuncties zijn nauw verbonden met aminozuren.

Een speciaal onderzoeksteam heeft zes jaar lang gewerkt om de perfecte samenstelling van FTN drinks te krijgen, en ervoor te zorgen dat van ieder ingrediënt de juiste hoeveelheid in een flesje zit. De resultaten hiervan zijn vastgelegd in onderzoeksrapporten, hier kun je er meer over lezen.

FTN drinks

FTN drinks: mijn ervaring

Het gebruik van FTN drinks is heel eenvoudig: je drinkt iedere dag (bij voorkeur ’s ochtends bij het ontbijt) 1 flesje. Je hoeft er niets voor te laten staan, je hoeft je voedingspatroon niet te wijzigen, en de flesjes zijn kant en klaar. Eén flesje FTN drinks bevat ongeveer 25 calorieën, dus ook voor de slanke lijn hoef je niet bang te zijn.

Ik heb beide varianten geprobeerd (van ieder 12 stuks), waarbij de Super Berry mijn absolute voorkeur heeft. De drankjes zijn fruitig van smaak, maar doordat ze geen toegevoegde suikers bevatten, smaken ze wat bitterder dan de commerciële vruchtensapjes en -smoothies. Een flesje bevat 60 ml, dit is dus prima toe te voegen aan je dagelijkse ontbijt, je krijgt er geen extra vol gevoel van.

FTN drinks

Ik heb een aantal dingen geconstateerd tijdens en na het dagelijks gebruik van de FTN drinks. Ten eerste merkte ik een verbetering van mijn spijsvertering, één van mijn ‘zwakke schakels’. Wat betreft mijn huid waren er twee opmerkelijke punten: na het harsen van mijn bovenlip heb ik altijd een paar dagen wat puistjes, door de irritatie van de huid. Deze puistjes waren nu veel sneller weg dan normaal: slechts 1 à 2 dagen waren ze te zien, toen waren ze al verdwenen. Daarnaast had ik een puistjes-uitbraak door het gebruik van een gezichtscrème met dimethicone erin. Toen ik stopte met de crème, waren ook deze puistjes binnen 2 dagen helemaal weg, niet meer te zien. Dit zijn twee dingen waarbij ik echt een duidelijk verschil merkte ten opzichte van normaal. Ook in het algemeen voelde mijn huid zachter en gladder. Om mijn huid er echt jonger uit te laten zien, heb ik de drinks niet lang genoeg gebruikt, dat resultaat komt doorgaans pas na een week of 5 à 6.

De FTN drinks kosten € 1,97 per flesje. Als je kijkt naar de hoeveelheid product (60 ml) is dat natuurlijk niet goedkoop. Als ik echter zie wat het (op de korte termijn al) voor werking op mijn lichaam heeft, vind ik het zijn geld wel waard. En je krijgt voor dat geld natuurlijk wel een product van een hele goede kwaliteit met pure ingrediënten. Omdat het product pas sinds kort op de markt is, krijg je nu een introductiekorting van maar liefst 25% als je een verpakking van 24 of 48 stuks koopt.

Ik ben erg onder de indruk van de werking van de FTN drinks, en dat al in een vrij korte tijd. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit product en wil je zelf ondervinden wat het voor jouw lichaam doet? Ik mag jullie namens FTN een korting van 10% aanbieden, bovenop de introductiekorting van 25%. Daardoor kost een flesje nog maar € 1,33, dat scheelt natuurlijk nogal wat! Je gebruikt hiervoor de kortingscode BESP1001M2K10, die je invoert bij het bestellen in de webshop. De kortingsactie is geldig tot 1 februari 2015, een mooie gelegenheid om het nieuwe jaar gezond te beginnen!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

2 Comments on FTN drinks: Beauty from the inside

 1. Bianca
  9 december 2014 at 10:00 (8 jaren ago)

  Deze klinken niet alleen goed maar ook erg lekker plus vind ik de flesjes ook nog eens betaalbaar x

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  9 december 2014 at 09:30 (8 jaren ago)

  Het klinkt goed en zeker omdat er geen suikers in zitten!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.