Garnier Loving Blends shampoo Vanille en Papayapulp

Een tijdje geleden kreeg ik van mijn zus een pakketje met mooie producten om te reviewen voor Beautyspots (en om natuurlijk van te genieten). Eén van die producten was Garnier Loving Blends 2-in-1 shampoo Vanille en Papayapulp, uit de nieuwe Loving Blends lijn van Garnier. Ik was hier erg benieuwd naar, en heb hem de afgelopen weken uitgebreid getest voor jullie!

Garnier Loving Blends

Garnier Loving Blends 2-in-1 shampoo Vanille en Papayapulp

Garnier Loving Blends biedt een “Liefdevolle verzorging voor natuurlijk mooi haar”:

 • Elke blend combineert natuurlijke ingrediënten die je haar voeden en beschermen
 • Het zorgt voor een heerlijke geursensatie en geeft je haar een ultiem verwenmoment
 • Een volledig assortiment aan verfijnde blends voor elke vrouw, ontdek die van jou!

De beloftes klinken erg goed, en ik vind de producten er erg mooi uitzien. Echt weer eens wat nieuws in het assortiment van Garnier!

Garnier Loving Blends

Deze variant van Garnier Loving Blends is geschikt voor normaal haar, de shampoo belooft het haar te verfrissen (altijd fijn, als een shampoo dat doet, lol!), te verzachten en te ontwarren. Eigenlijk zou je dus na het wassen geen conditioner meer hoeven te gebruiken (vandaar de term ‘2-in-1 shampoo’). De shampoo bevat geen parabenen en bevat natuurlijke extracten.

Garnier Loving Blends

Helaas blijkt, zoals in veel gevallen, de term ‘Bevat natuurlijke extracten’ een zeer ruim begrip. De 2-in-1 shampoo bevat weliswaar natuurlijke extracten, maar deze staan nagenoeg onderaan in de ingrediëntenlijst, en zullen dus geen wonderen verrichten voor je haar. De belangrijkste ingrediënten (na water) zijn SLES en Dimethicone, twee ingrediënten die ik nu niet direct link met ‘natuurlijk’. SLES is een ingrediënt wat de shampoo haar schuimende en reinigende werking geeft, maar kan irriterend werken op de hoofdhuid. Dimethicone is een ingrediënt wat je doorgaans niet in shampoos, maar in conditioners ziet. Het legt een beschermend laagje rond de haar, maar zorgt er helaas nogal eens voor dat je haar door dat laagje zwaar aanvoelt.

De shampoo blijkt dus qua ingrediënten niet veel anders dan andere varianten uit het drogisterij-schap, en dat vind ik best een beetje jammer. Het klonk zo goed… Maar goed, laat ik eerst even verder kijken voor ik conclusies trek!

Garnier Loving Blends

De verpakkingen van de Garnier Loving Blends producten zien er goed uit. Iedere lijn (in totaal zijn er zeven verschillende lijnen, voor verschillende haarsoorten en -problemen) heeft zijn eigen kleur en dessin, en is daardoor lekker herkenbaar in het schap. De fles van de 2-in-1 shampoo is perfect van formaat en vorm, en dankzij de klikdop die met 1 hand te openen is, is het gebruik onder de douche lekker makkelijk.

Garnier Loving Blends

Garnier Loving Blends 2-in-1 shampoo Vanille en Papayapulp (Pulp? Pulp. Pulp. Wat een stom woord als je het een paar keer achter elkaar uitspreekt, hihihi!) heeft een romige textuur, die tijdens het gebruik in mijn natte haar goed schuimt (dankzij de SLES) en mijn haar op een aangename manier en uitstekend reinigt. Ook mijn stylingproducten (waar ik niet zuinig mee ben) worden er goed uitgewassen. Na het uitspoelen merk ik duidelijk verschil met andere shampoos: mijn haar voelt zacht en is na het afdrogen vrij goed doorkambaar. Niet zoals wanneer ik een (goede) conditioner gebruik, maar ik merk wel degelijk het verschil.

De combinatie van vanille en papaya is heerlijk: de shampoo heeft een zachte fruitige geur, die jammer genoeg niet zo lang in mijn haar blijft hangen. Gebruik van de conditioner in dezelfde geur zal dit natuurlijk wel verbeteren.

Al met al vind ik het gebruik en werking van de Garnier Loving Blends shampoo (€ 3,49) dik in orde, maar als je op zoek bent naar natuurlijke haarverzorging kun je deze producten beter skippen, want ze zijn net zo natuurlijk als het merk wat ernaast staat in het schap. Als je gewoon een goede shampoo zoekt, en het je niet zoveel uitmaakt of deze natuurlijk is of niet, kan ik je deze 2-in-1 shampoo van harte aanbevelen.

De Garnier Loving Blends producten zijn verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen, op de website van Garnier vindt je een overzicht van de verschillende lijnen en producten.

7 Comments on Garnier Loving Blends shampoo Vanille en Papayapulp

 1. Mandy
  12 december 2015 at 17:16 (7 jaren ago)

  Ik heb de versie voor vet haar en die vind ik erg fijn

  Beantwoorden
 2. Marieke
  12 december 2015 at 14:33 (7 jaren ago)

  Helaas reageer ik niet goed op sls én maken siliconen mijn haar zwaar en slap. Jammer, want de geur lijkt me wel fijn, en de prijs is uiteraard prima 🙂

  Beantwoorden
 3. Babs
  12 december 2015 at 11:56 (7 jaren ago)

  Pulp, het klinkt ook een beetje goor, net als troebele appelsap. Ziet er niet uit, smaakt wel heel goed.
  Syoss heeft ook zo een shampoo die je haar zo zacht en doorkambaar maakt, maar is geen 2 in 1 product.
  Als ik zo lees, best een fijne shampoo, niks mis mee!

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  12 december 2015 at 09:40 (7 jaren ago)

  In z’n prijsklasse een fijn product, jammer dat de natuurlijke ingrediënten minder aanwezig zijn dan de reclames je laten denken.

  Beantwoorden
 5. Linda
  12 december 2015 at 08:17 (7 jaren ago)

  Helaas ben ik geen fan van Garnier,ik sla over

  Beantwoorden
 6. Cindy
  12 december 2015 at 07:46 (7 jaren ago)

  Mij maakt het helemaal niets uit of een shampoo natuurlijk is, en heb een andere versie, die met honing. De shampoo en conditioner, en ben er zeer over te spreken!

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  12 december 2015 at 06:17 (7 jaren ago)

  Fijne review!
  Ik zal er eens naar de winkel gaan om ernaar te kijken wel product van dit merk het meest geschikt is voor mijn kapsel.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.