Garnier Perfect Blur 5sec – binnen 5 seconden een stralende huid?

Nederland is weer een gezichtsprimer rijker, dit keer eentje waar door menigeen reikhalzend naar werd uitgekeken: Garnier Perfect Blur 5sec. De beloftes waren er dan ook naar: binnen 5 seconden vervaagt deze primer zichtbaar rimpels, poriën, imperfecties en glans, zodat je een gladde basis hebt om je make-up aan te brengen. Daarnaast bevat Perfect Blur licht-weerkaatsende deeltjes die een direct verjongend effect hebben. Tja, als bijna 40-jarige ga je dan natuurlijk overstag, wie wil er nu niet een verjongend effect?

Garnier Perfect Blur 5sec

Garnier Perfect Blur 5sec

Garnier Perfect Blur 5sec: what a girl wants

Mocht ik door de veelbelovende verhalen nog niet op dit product gestuit zijn in de winkel, dan had de verpakking daar wel voor gezorgd. Pinkypink, nice! Het doosje is metallic roze, met alle informatie er duidelijk op vermeld, dat is prettig. Het tubetje zelf is lichtroze en bevat nauwelijks informatie. Mocht je dus naderhand nog eens wat informatie zoals de ingrediënten willen bekijken, dan moet je het doosje bewaren (of je zoekt het op internet op). De tube bevat 30 ml, dat is een gangbare inhoud voor dit soort producten.

Garnier Perfect Blur 5sec

Garnier Perfect Blur 5sec: de ingrediënten

De belangrijkste ingrediënten van Garnier Perfect Blur 5sec zijn siliconen, iets wat niet uniek is bij producten als deze. De siliconen vullen imperfecties als rimpels en poriën op, en zorgen voor het ultra gladde gevoel. Nu heb je siliconen en siliconen, in dit geval staat Dimethicone (twee varianten daarvan) bovenaan de ingrediëntenlijst. Dimethicone legt een dun laagje om het haar of over de huid, en zorgt er zo voor dat de werkzame stoffen in het product niet vervliegen maar daar blijven waar ze hun werk moeten doen. En tegelijk geeft het een zacht en glad gevoel aan de huid. Een huid die gevoelig is voor het afsluitende laagje, kan hier echter op reageren met puistjes en onzuiverheden.

Garnier Perfect Blur 5sec

Garnier Perfect Blur 5sec: textuur, geur en werking

Garnier Perfect Blur 5sec zit in een tube met een smal doseertuitje. Ik vind dit de perfecte verpakking voor een gezichtsprimer: hygiënisch, en nauwkeurig te doseren. Ik vind de geur van Perfect Blur 5sec een beetje chemisch aandoen, maar gelukkig is de geur niet al te sterk.

Garnier Perfect Blur 5sec

Bij het aanbrengen van Garnier Perfect Blur 5sec voel ik duidelijk de aanwezigheid van de siliconen, de primer voelt glad aan. In tegenstelling tot veel andere primers, is dat gladde gevoel er nog steeds als ik mijn foundation aanbreng, deze lijkt een beetje over Perfect Blur heen te ‘glibberen’. En ook de houdbaarheid sluit in het rijtje aan: al in de loop van de ochtend gaat mijn gezicht glimmen, meer en eerder dan bij de primer die ik normaal gesproken gebruik.

En dan: na een week verschijnen de eerste pukkeltjes, nog twee dagen later bespeur ik een uitbraak. Een uitbraak die ik al eerder had bij andere gezichtscrèmes en -primers. En opeens gaat er een lichtje branden (ook beautybloggers leren al doende 😉 ). Ik besluit de ingrediëntenlijsten van de andere producten waar ik me een puistjes-uitbraak van kan herinneren, met elkaar te vergelijken en kom tot 1 overeenkomend ingrediënt: Dimethicone. Zolang het in de tweede helft van de ingrediëntenlijst staat, is er weinig aan de hand, maar staat het in de eerste helft, of zoals in dit geval zelfs bovenaan, dan reageert mijn huid daar slecht op in de vorm van puistjes. Blijkbaar vindt mijn huid het niet fijn om afgesloten te worden met een laagje siliconen.

Al met al kan ik dus concluderen dat dit veelbelovende product het niet is voor mijn huid, en kan ik me niet scharen in de rij met lovende reviews. Erg jammer, maar door Garnier Perfect Blur 5sec heb ik wel wat geleerd, en dat is dan wel positief te noemen.

Garnier Perfect Blur 5sec kost € 12,99 en is onder andere te koop bij De Online Drogist, en uiteraard bij de bekende verkooppunten.

Zijn er bepaalde ingrediënten waar jouw huid niet tegen kan? Hoe heb je dat ontdekt?

11 Comments on Garnier Perfect Blur 5sec – binnen 5 seconden een stralende huid?

 1. Jori
  15 november 2013 at 09:02 (9 jaren ago)

  Zag hem gisteren langs komen op tv en dacht,he even de revieuw lezen 🙂
  Ik gebruik niet heel veel make up en mn primer vd Etos doet het nog steeds goed…. Dankzij een revieuw van jou gekocht destijds….

  Beantwoorden
  • Tania
   10 november 2014 at 16:58 (8 jaren ago)

   Kun je de garnier 5 5 second blur bj etos halen???

   Beantwoorden
   • Natasja
    10 november 2014 at 18:50 (8 jaren ago)

    Ik denk het wel, maar om het zeker te weten kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice van Etos.

    Beantwoorden
 2. Cindy
  10 november 2013 at 11:02 (9 jaren ago)

  Heb dit produkt ook gekocht een paar weken geleden, na lovende reviews te hebben gelezen. Bij mij werkt het wel goed als primer, maar van de rest van de beloften zie ik helaas niks, mijn poriën blijven zichtbaar 🙁
  Gelukkig geen reactie op de ingrediënten, maar dat heb ik nooit.

  Beantwoorden
  • Natasja
   10 november 2013 at 11:09 (9 jaren ago)

   Jammer dat hij ook bij jou niet doet wat hij belooft 🙁

   Beantwoorden
 3. Marianne
  10 november 2013 at 10:30 (9 jaren ago)

  Duidelijke review , ik ga hem dus niet kopen . Mag ik vragen welke primer je normaal gesproken gebruikt ?

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  10 november 2013 at 08:29 (9 jaren ago)

  Ik had altijd het idee dat ik puistjes en een onrustige huid kreeg van producten waar collageen in zit, maar wellicht kwam het ook door dit ingrediënt.

  Beantwoorden
  • Natasja
   10 november 2013 at 08:41 (9 jaren ago)

   Het is zeker de moeite waard om het eens te checken, het komt best vaak voor dat een huid er slecht op reageert.

   Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Garnier Perfect Blur 5sec – binnen 5 seconden een stralende huid?

 1. […] werd al een tijdje reikhalzend naar uitgekeken: Garnier Perfect Blur 5sec. In het buitenland al een groot succes, in Nederland moesten we er iets langer op wachten. Helaas […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.