Gatineau Renew 7 Laser gladmakend serum

Alweer een hele tijd geleden won ik via een Facebook-actie van het luxe merk Gatineau een mooie gezichtsverzorgingsproduct: Gatineau Renew 7 Laser, een gladmakend serum. Omdat ik qua gezichtsverzorgingsproducten een hele tijd “volgeboekt” zat, kon ik het pas begin van dit jaar testen. Vandaag vertel ik jullie of dit veelbelovende produkt zijn beloftes waarmaakt.

Gatineau Renew 7 Laser

Gatineau Renew 7 Laser

Gatineau Renew 7 Laser: een gladdere huid in 7 dagen?

Gatineau Renew 7 Laser is een intensieve verzorging voor de gezichtshuid en hals en décolleté, wat dankzij een concentratie aan bijzonder krachtige ingrediënten belooft de huid er jonger uit te laten zien, en gladder te maken, binnen slechts 7 dagen. Deze kuur is bestemd om 3 à 4 keer per jaar gebruikt te worden om “schoon schip te maken” en om de huid beter ontvankelijk te maken voor dagelijkse verzorgingsproducten.

Gatineau Renew 7 Laser

Gatineau Renew 7 Laser

Gatineau Renew 7 Laser serum zit verpakt in een glazen flacon van donker glas, waardoor (dag)licht geen invloed heeft op de werking van het product. Dit lijkt overdreven, omdat de hoeveelheid van 15 ml precies voldoende bleek voor 1 kuur van 7 dagen (bij gebruik op gezicht, hals en décolleté. Indien je het alleen op het gezicht gebruikt, doe je uiteraard langer met het serum): precies op de 7e dag pompte ik de laatste druppels uit de flacon. Toch is het bij een product met dergelijke krachtige ingrediënten belangrijk dat er zo weinig mogelijk licht en lucht bij het product komt, om de werking van de ingrediënten te behouden.

Gatineau Renew 7 Laser

Gatineau Renew 7 Laser: de ingrediënten

Gatineau Renew 7 Laser blijkt een lange ingrediëntenlijst te hebben. Ik ga niet alle ingrediënten apart benoemen, ik haal de belangrijkste er even voor je uit:

 • Hydrogenated Polyisobutene: een synthetische olie die opgedroogd een dun laagje over de huid vormt, en er zo voor zorgt dat de werkzame stoffen beter hun werk kunnen doen. Niet te verwarren met siliconen (Gatineau Renew 7 Laser bevat geen siliconen en parabenen).
 • Propanediol: werkt als oplosmiddel voor de werkzame stoffen, en zorgt ervoor dat deze beter door de huid kunnen worden opgenomen. Het heeft tevens hydraterende eigenschappen en zorgt voor een zacht, verzorgd gevoel op de huid.
 • Acacia decurrens/Jojoba/Sunflower seed cera/Polyglyceryl-3 esters: Acacia-, jojoba- en zonnebloempitextract voeden de huid intens en bevorderen het herstel van de huid.
 • Methylsilanol Hydroxyproline Aspartate: een amino-zuur wat zowel de elasticiteit als de textuur van de huid verbetert.

Verder bevat Gatineau Renew 7 Laser zeewier extract (strijkt lijntjes en rimpeltjes glad) en een extract van bruine algen, wat rimpeltjes van binnenuit opvult. Hyaluronzuur is een huid eigen proteïne, en vertraagt de uitdroging van de huid.

De krachtige ingrediënten zouden ervoor moeten zorgen dat lijntjes gladgestreken worden, het verschijnen van oppervlakterimpels verminderd wordt en rimpeltjes verdwijnen. Ook zou het serum zorgen voor een microscopisch peelingeffect.

Gatineau Renew 7 Laser

Gatineau Renew 7 Laser: werking

Ik heb gedurende 7 dagen zowel ’s ochtends als ’s avonds Gatineau Renew 7 Laser gladmakend serum aangebracht onder mijn gebruikelijke gezichtsverzorging. Het serum voelt licht en luchtig aan op mijn huid, en trekt vrij snel in. Helaas krijg ik al na een dag of 2 à 3 last van pukkeltjes. Hoewel het serum geen siliconen, en dus geen dimethicone bevat, vermoed ik dat het tweede ingrediënt op de lijst, Hydrogenated Polyisobutene, hiervoor verantwoordelijk is, omdat het een dun laagje over de huid legt. Blijkbaar is mijn huid hier heel gevoelig voor.

Omdat de kuur maar 7 dagen duurt, besluit ik om gewoon door te gaan met het gebruik, en de pukkeltjes voor lief te nemen. En dat blijkt maar goed ook. Als de kuur is afgelopen, verdwijnen de pukkeltjes weer net zo snel als dat ze gekomen zijn, na twee dagen is er nog amper wat van te zien.

Gatineau Renew 7 Laser

Ik ben van nature helaas niet gezegend met een mooie, egale huid, maar na deze kuur lijkt mijn huid als herboren en is enorm glad, met een mooie ‘glow’. Ze voelt ook zó glad, ik kan niet stoppen met eraan te voelen, hihi! Hierdoor komt mijn make-up ook veel mooier tot zijn recht, ik sta echt versteld van het resultaat (ik geloof niet zo snel in de ‘mooie praatjes’ op de verpakking van een product). Het is inmiddels zes weken geleden dat ik de kuur deed, en nog steeds is mijn huid veel gladder en mooier dan gebruikelijk. Ook lijkt ze minder gevoelig voor puistjes en onregelmatigheden.

Gatineau Renew 7 Laser gladmakend serum maakt zijn beloftes dus helemaal waar, dit is een product wat ik vanwege zijn uitstekende (langdurige) werking zeker zelf zou kopen, ondanks de vrij forse prijs van 63 euro (verkoopadviesprijs). Hiervoor krijg ik gedurende een langere tijd een mooie, gladde huid, en dat vind ik het geld meer dan waard. Je vindt de producten van Gatineau bij één van de Gatineau-verkooppunten.

 

5 Comments on Gatineau Renew 7 Laser gladmakend serum

 1. Bertine
  8 maart 2014 at 14:17 (8 jaren ago)

  wauw wat goed dat het ook echt doet wat het beloofd<3

  Beantwoorden
 2. Vera
  8 maart 2014 at 09:24 (8 jaren ago)

  Wat fijn dat dit product ook doet wat het belooft! Maar jeetje.. 63,- euro voor een week.. Maar goed, het hoeft natuurlijk maar een paar keer in het jaar en bij de schoonheidsspecialiste geef je het ook uit, dus tja..

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  8 maart 2014 at 09:02 (8 jaren ago)

  Wat leuk dat je dit product hebt kunnen testen, zo maak je kennis met producten die je normaal misschien niet zo snel zou kopen vanwege de hoge verkoopprijs.

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Gatineau Renew 7 Laser gladmakend serum

 1. […] ik nooit in. Ik begon dan ook enigszins sceptisch aan de ‘kuur’ van 7 dagen met het Gatineau Renew 7 Laser gladmakend serum, wat ik vorig jaar gewonnen had. Toen ik ook nog daags na het starten hiervan de nodige pukkeltjes […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.