Gerard Cosmetics: nieuw in Nederland!

Gerard Cosmetics is een merk wat tot kort geleden niet in Nederland verkrijgbaar was. Ik had er al weleens naar gekeken, maar de hoge verzendkosten vanuit het buitenland hielden me toch tegen om er eens wat van te proberen. Toen ik onlangs hoorde dat The Make Up Spot dit merk aan haar assortiment had toegevoegd, kon ik mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en bestelde 2 producten: Star Powder Audrey en de Lipstick 1995. Ik laat in dit artikel beide producten aan je zien, en vertel je wat ik er van vind.

Gerard Cosmetics

Gerard Cosmetics bij The Make Up Spot

Op dit moment vind je nog een beperkt aantal producten van Gerard Cosmetics bij The Make Up Spot (lipglosses, lipsticks en de Star Powder in vijf verschillende kleuren), maar hier worden in de toekomst nog producten aan toegevoegd, zo begreep ik op Facebook. Ik vind het erg leuk dat The Make Up Spot ook luxere merken in het assortiment heeft, zo is er eigenlijk voor ieder wel wat wils te vinden.

Gerard Cosmetics

Gerard Cosmetics Star Powder Audrey

De Star Powders van Gerard Cosmetics zijn geïnspireerd op Hollywood-iconen: Audrey, Brigitte, Grace, Lucy en Marilyn. Ik vond het nog best lastig kiezen tussen deze vijf kleuren, ze zien er allemaal prachtig uit. Uiteindelijk ging ik voor de kleuromschrijving ‘Warm champagne goud’.

Gerard Cosmetics

Gerard Cosmetics Star Powder bevat mica poeder, jojoba olie, magnesium en kaolin (klei). De highlighter zit in een kunststof doosje, wat er luxe uitziet. Zoals je op de foto ziet, is het materiaal héél gevoelig voor krasjes. Gelukkig gaat het hier maar om de onderkant, maar toch vind ik het jammer als zo’n mooi product al zo snel beschadigt aan de buitenkant.

Gerard Cosmetics

De binnenkant van het doosje maakt echter alles goed. Ik kan echt heel blij worden van een mooie highlighter, en Gerard Cosmetics Star Powder Audrey is zo’n exemplaar.

Gerard Cosmetics

Het doosje is heel luxe, met een grote spiegel in het deksel, en een beschermend kunststof dekseltje over de poeder zelf. Geen wegwerp bescherm-plasticje wat onherroepelijk kwijtraakt, maar een stevig deksel wat je door het scharnier heel eenvoudig open en dicht kunt klappen. In de poeder zelf is het logo van Gerard Cosmetics gedrukt, dat vind ik altijd erg sjiek staan (ook al is dat natuurlijk binnen de kortste keren weggevaagd).

Gerard Cosmetics

Audrey van dichtbij…

Gerard Cosmetics

En Audrey met flits…

Gerard Cosmetics

Kijk, dit is wat je noemt een highlighter, wauw! De swatch laat ik je hieronder zien, samen met de lipstick.

Gerard Cosmetics

Poppetje gezien, kastje dicht!

Gerard Cosmetics

Gerard Cosmetics Lipstick 1995

De lipstick 1995 is geïnspireerd op de nudebruine lipsticktrend uit de jaren ’90, en is een echte ‘Kylie Jenner’ kleur. De kleur heeft een matte finish.

Gerard Cosmetics

De lipstick bevat opvallend veel verzorgende ingrediënten, en is (net als alle producten van Gerard Cosmetics) Cruelty Free. Goed om te weten!

Gerard Cosmetics

Gerard Cosmetics lipstick 1995 zit in een goudkleurige huls met in het zwart het logo erop gedrukt. De lipstick voelt heel licht, en dat vind ik wel een beetje jammer. Het zegt niets over de inhoud/hoeveelheid lipstick, maar ik vind het bij een duurdere lipstick toch altijd wel fijn dat je ook echt iets in je handen hebt, zeg maar. Verder ziet de huls er gewoon prima uit, hij heeft ongeveer dezelfde vorm als de lipsticks van MAC.

Gerard Cosmetics

Zowel op het doosje als op de onderkant van de lipstick staat de naam vermeld, en dat is natuurlijk wel zo handig.

Gerard Cosmetics

En dit is hem dan: ‘1995’. De kleur is wat donkerder dan ik van de foto’s op de website had verwacht, maar zeker voor de wintermaanden vind ik hem erg mooi! Ik heb niet veel van dit soort kleuren, en vind het wel leuk om af te wisselen qua lipsticktinten.

Gerard Cosmetics

De swatches van zowel Star Powder Audrey als de lipstick 1995 zien er prima uit. De Star Powder heeft een zachte creamy textuur die zich goed laat aanbrengen en blenden. 1995 heeft een vrij droge textuur (want: mat) die bij het aanbrengen wat stroef aanvoelt, maar op mijn lippen heel comfortabel voelt. De houdbaarheid van de lipstick is geweldig: hij overleeft het makkelijk tot na de lunch.

Gerard Cosmetics

In bovenstaande look gebruikte ik Gerard Cosmetics Star Powder Audrey op mijn jukbeenderen, in het kuiltje boven mijn bovenlip, en in de binnenste ooghoeken. Op mijn lippen (duh!) draag ik de lipstick 1995. De lipstick geeft mijn gezicht een wat koelere uitstraling, maar voor de verandering, en vooral voor dagelijkse looks, vind ik het een erg mooie kleur!

Gerard Cosmetics

Gerard Cosmetics Star Powder Audrey (€ 29,00) en Lipstick 1995 (€ 19,00 – tijdelijk uitverkocht, binnenkort weer leverbaar) zijn beiden verkrijgbaar via de webshop van The Make Up Spot. Bij de lipsticks zie ik nog een paar hele mooie kleuren staan (Berry Smoothie, Kiss & Tell, Vintage Rose), die zijn inmiddels aan mijn verlanglijstje toegevoegd.

14 Comments on Gerard Cosmetics: nieuw in Nederland!

 1. Bertine
  3 januari 2016 at 23:08 (6 jaren ago)

  wat een mega super mooie lipstick is dat zeg!!! moet zeggen dat ik het merk nog niet ken en daarom niet zo gauw voor dit geld zou bestellen maar eerder voor mac zou gaan.

  Beantwoorden
 2. Manon
  2 januari 2016 at 20:10 (6 jaren ago)

  Ik ken dit merk niet, maar wow het zijn wel mooie producten!

  Beantwoorden
 3. Natascha
  2 januari 2016 at 19:30 (6 jaren ago)

  Wauw, wauw! Wat een mooie producten zeg. Die highlighter, hij doet me wel een beetje denken aan Champagne Pop van Becca, heb ik dat goed? Ik vind hem in elk geval erg mooi, net als de lipstick. De kleur staat je goed!

  Beantwoorden
 4. Jori
  2 januari 2016 at 19:07 (6 jaren ago)

  Een keer een hele andere kleur lipstick maar ik vind hem je zo mooi staan,lekker winters….die nu eindelijk begint

  Beantwoorden
 5. Mieke
  2 januari 2016 at 18:28 (6 jaren ago)

  Wat toevallig! Ik heb ook net het Audrey poeder gekocht en in gebruik! Tot nu toe erg tevreden over, wat een glow! 🙂

  Beantwoorden
 6. Céline
  2 januari 2016 at 18:28 (6 jaren ago)

  De highlighter lijkt me echt prachtig! Mooie gouden glans op de swatch iig!

  Beantwoorden
 7. Annette
  2 januari 2016 at 16:34 (6 jaren ago)

  Die lipstick is echt prachtig zeg. Die highlighter ook maar die lipstick…oh boy 🙂

  Beantwoorden
 8. jeapiebel
  2 januari 2016 at 11:02 (6 jaren ago)

  Wauw wat ben ik verliefd geworden op deze twee producten, alleen het uiterlijk van highlighter en de kleur van de lipstick al. Wat is dat prachtig zeg en zeker mijn kleur. Logisch dat hij uitverkocht is.

  Beantwoorden
 9. Miranda Aerts
  2 januari 2016 at 09:34 (6 jaren ago)

  De highlighter is een hele andere dan de gemiddelde kleur highlighters, ik vind ‘m heel mooi. De lipstick is ook erg mooi, zeker voor dit seizoen. Met een fluffy vest een warme tint en met een zwart jurkje sjiek 🙂
  Erg mooi, deze collectie van Gerard Cosmetics.

  Beantwoorden
 10. Marieke
  2 januari 2016 at 09:23 (6 jaren ago)

  Mooi! Ik kende dit merk nog niet. Fijn dat het crueltyfree is!

  Beantwoorden
 11. Krista
  2 januari 2016 at 09:16 (6 jaren ago)

  Wouw, prachtig, vooral de lipstick! Staat je ook goed!

  Beantwoorden
 12. Cindy
  2 januari 2016 at 08:16 (6 jaren ago)

  Mooi zeg! Lijkt me een fijn merk, alleen de prijzen hebben me tot nog toe tegengehouden om te bestellen.

  Beantwoorden
 13. Linda
  2 januari 2016 at 07:30 (6 jaren ago)

  Ik heb de lipstick ook en ook de 1995 🙂

  Ik was wat teleurgesteld,de lipstick voelt wat goedkoop aan voor de prijs die je er voor betaald,maar de kleur is heel mooi,geen spijt van,en heb ook enkele andere kleuren op mijn lijstje

  Beantwoorden
 14. chucky1012
  2 januari 2016 at 06:40 (6 jaren ago)

  Zeer mooie make-up!
  Fijn dat het eindelijk hier te koop is.
  Jammer dat niet in een parfumerie shop is.
  Hoop dat het wel staat te gebeuren….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.