Geurexplosie in het Zuiderzeemuseum (met winactie)

Op zondag 30 maart is de officiële opening van het themajaar Ruik de tijd in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het nieuwe buitenseizoen gaat met een geurexplosie van start. Tussen 14.00 en 15.00 uur worden bezoekers door acteur Barry Atsma besprenkeld met Betrothal, een van de meest exclusieve parfums ter wereld. In het buitenmuseum ruiken bezoekers op twintig plekken tot de verbeelding sprekende geuren zoals vers gerookte vis, boenwas en groene zeep. Ook komen zij langs het even opmerkelijke als interactieve Geurstation van Atelier Ted Noten.

Zuiderzeemuseum

Atsma brengt het bijzondere parfum in een sfeervol ingericht pand één op één aan bij liefhebbers. Degenen die als eersten in de rij staan, maken kans op dit intieme moment met de man die vorig jaar werd verkozen tot de meest begeerlijke vrijgezel. Binnen wordt het exclusieve parfum Betrothal (verloving in de klassiek oud-Engelse taal) gepresenteerd, met op de achtergrond een fleurige bloemenwand die is aangebracht door een specialist van de Keukenhof. Het parfum is tot 16.00 uur te ervaren, zolang de beperkte hoeveelheid van deze kostbare vloeistof strekt.

Zuiderzeemuseum

Kostbaar parfum
Het parfum Betrothal is de meest geconcentreerde creatie van het parfumhuis Grossmith, een van de oudste parfumhuizen in Engeland. Het is meer dan €10.000 waard, wordt alleen op bestelling geproduceerd en afgeleverd in een genummerde en handgeslepen Baccarat kristallen flacon. Deze flacon wordt tentoongesteld in het pand. Betrothal werd in 1893 speciaal gemaakt voor de verloving van Princess May of Teck en de Duke of York. Het parfum is in deze vorm alleen in Koeweit en Engeland verkrijgbaar en speciaal voor de opening naar het Zuiderzeemuseum gehaald. Verantwoordelijk hiervoor zijn geurexpert Tanja Deurloo van Annindrya en het echtpaar Simon en Amanda Brooke, de erfgenamen van parfumeur Grossmith in Engeland.

Zuiderzeemuseum

Ruik de tijd
Vanaf zaterdag 29 maart staat het buitenmuseum met het thema Ruik de tijd in het teken van geuren van vroeger en nu. Ons reukzintuig is ons meest emotionele en krachtige zintuig. Veel geuren herinneren ons aan het verleden. Sommige geuren brengen je zelfs onmiddellijk terug in de tijd: voor één moment waan je je weer in je jeugd. Op twintig plaatsen in het buitenmuseum ruik je zulke geuren van vroeger, de zilte lucht van de Zuiderzee, een brandend petroleumstel en vers gepelde garnalen. Het Geurstation van Atelier Ted Noten, dat werd ontwikkeld in samenwerking met de geurexperts van Annindriya, prikkelt de neuzen van jong en oud; ga je neus achterna, ervaar de verschillende geurherinneringen door de generaties heen en ontdek de lekkerste én de smerigste geuren.

Wil jij dit unieke parfum wel gaan ruiken uit handen van Barry Atsma? Ik mag twee toegangskaarten voor de officiële opening van het themajaar Ruik de tijd weggeven. Wat moet je hiervoor doen? Laat in een reactie hieronder weten wat jij dé ultieme Hollandse geur vindt, en of je die lekker of juist vies vindt. Je kunt meedoen tot en met maandag 24 maart, op 25 maart zal ik de winnares bekend maken.

4 Comments on Geurexplosie in het Zuiderzeemuseum (met winactie)

 1. Schröder
  20 maart 2014 at 21:45 (8 jaren ago)

  Echte Hollandse geur is dat ze het land weer bemesten / gier op doen .
  Vind het lekker landelijk

  Beantwoorden
  • Natasja
   25 maart 2014 at 20:12 (8 jaren ago)

   Gefeliciteerd, jij wint de kaartjes voor deze bijzondere opening! Ik ga je nu een mailtje sturen met verdere informatie.

   Beantwoorden
   • wilma schroder
    25 maart 2014 at 23:02 (8 jaren ago)

    dank je wel

    Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  14 maart 2014 at 21:27 (8 jaren ago)

  Een typisch Hollandse geur vind ik de geur van drop.
  Een zachte zoete geur waarbij het water je in de mond loopt.
  Heerlijk!

  Ik doe niet mee met de winactie, want de 30e heb ik al een andere leuke planning op de agenda 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.