Mijn gezichtsverzorgingsroutine – zomer 2017

Mijn gezichtsverzorgingsroutine wisselt regelmatig. Logisch, want voor Beautyspots test ik natuurlijk veel en vaak nieuwe producten. Mijn huidige gezichtsverzorgingsroutine bevalt mij zó goed, dat ik alle producten in dit artikel eens op een rijtje heb gezet. En natuurlijk vertel ik erbij waarom de producten mij zo goed bevallen.

gezichtsverzorgingsroutineMijn huidige gezichtsverzorgingsroutine

Eén van de leukste bijkomstigheden van het bloggen (naast het feit dat ik het schrijven natuurlijk gewoon erg leuk vind) is het feit dat ik zulke mooie producten mag testen. Vooral gezichtsverzorging heeft gedurende de vijf jaar dat ik blog, steeds meer mijn interesse gekregen. In het begin vond ik het best lastig om erover te schrijven, en reageerde mijn huid nogal eens op verkeerde producten. Maar sinds ik me er meer in ben gaan verdiepen, en alleen nog producten test waar ik 100% op vertrouw, ben ik het steeds leuker gaan vinden. En als je de producten op de foto hierboven zo bij elkaar ziet staan, dan begrijp je dat vast helemaal 😉

gezichtsverzorgingsroutineReiniging

Voor de reiniging van mijn huid gebruik ik momenteel deze twee producten. ‘s Ochtends gebruik ik de Exfoliator van Indeed, die mijn huid grondig reinigt en tegelijk ontdoet van dode huidcellen. ‘s Avonds verwijder ik mijn make-up met de Fabulous Cleansing Oil van Wat Maakt Je Mooi, deze reinigt tegelijkertijd mijn huid. Over deze producten schreef ik al eens een review, klik op de naam van het product als je hier benieuwd naar bent.

gezichtsverzorgingsroutineMy Payot Jour Gelée

My Payot Jour Gelée is denk ik wel mijn favoriete product uit mijn huidige gezichtsverzorgingsroutine. Dit nieuwe product uit de My Payot lijn geeft de huid intensieve hydratatie, geeft de vermoeide huid haar frisheid en energie terug en voorkomt huidveroudering. Daarnaast gaat de gel-crème glimmen van de huid tegen, en dat kan ik in de zomermaanden best goed gebruiken.

gezichtsverzorgingsroutineIngrediënten

My Payot Jour Gelée bevat een aantal bijzondere, mooie ingrediënten. Goji- en Acaibessen zijn rijk aan antioxidanten en hydrateren, stimuleren en beschermen de huid tegen dagelijkse vervuiling van buitenaf. Glycolen hydrateren de huid en geven haar een comfortabel gevoel gedurende de hele dag. Vitamine C vertraagt het ontstaan van pigmentvlekken en stimuleert de celvernieuwing, zodat de huidtextuur verbetert. AHA van grapefruit heeft een micro-peelend effect op de huid waardoor de celvernieuwing wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid gladder en krijgt een fijnere structuur.

gezichtsverzorgingsroutine gezichtsverzorgingsroutineDe textuur van My Payot Jour Gelée heeft het frisse van een gel, en het verzorgende van een crème. Vooral op warme dagen voelt deze textuur heerlijk aan op mijn huid. De gel-crème voelt fris en licht aan, heeft een echt heerlijke fris fruitige geur, wordt snel opgenomen door mijn huid en voelt niet plakkerig aan. Ook onder mijn make-up doet My Payot Jour Gelée het prima. Gedurende de dag blijft mijn huid zacht en comfortabel aanvoelen, ook op de snikhete dagen. Ik ben echt fan!

My Payot Jour Gelée kost € 34,50 voor 50 ml. Klik hier voor een overzicht van verkooppunten.

gezichtsverzorgingsroutineUtsukusy Resilience crème

Waar mijn gezichtsverzorgingsroutine overdag in de zomermaanden wat meer gericht is op hydratatie, heeft ze natuurlijk ook gewoon verzorging en voeding nodig. Met mijn 40-plus huid richt ik me hierbij vooral op anti-rimpel en versteviging van de huid. Dit zijn de twee ‘zwakke plekken’ van mijn huid zeg maar. Voor zover je dat een zwakke plek kunt noemen, het hoort er ook gewoon een beetje bij natuurlijk.

De Resilience crème van Utsukusy heeft een anti-rimpel werking, verstevigt én geeft de huid haar frisse uitstraling terug. Deze crème is vooral erg geschikt voor de rijpere huid, de futloze huid en de huid die wat slapper wordt. De producten van Utsukusy hebben mij nog niet één keer teleurgesteld, ik was dan ook erg blij toen ik dit nieuwe product mocht gaan testen!

gezichtsverzorgingsroutineIngrediënten

Naast Aloë Vera sap, Argan olie  en vitamine E, ingrediënten die ik direct herken en waar ik erg blij van wordt, bevat de Resilience crème nog een aantal werkzame ingrediënten met moeilijke namen 😉 Cu-palmitoyl heptapeptide-14 stimuleert de aanmaak van extracellulaire matrix eiwitten, collageen en elastineen helpt rimpels verminderen. Heptapeptide -15 Palmitate dringt direct in de huid en verzacht de rimpels. Palmitoyl heptapeptide dringt direct in de huid en heeft ook een egaliserend effect op rimpels.

Doordat de actieve ingrediënten ingekapseld zijn in kleine capsules, blijven ze stabiel tot ze in de celkern van de huid beland zijn. Daar aangekomen gaan de ingrediënten door het membraan en dringen de celkern binnen, waar ze gericht hun werk doen.

gezichtsverzorgingsroutineVerwend?

Ik heb al vaker gezichtscrèmes van Utsukusy mogen testen, en allemaal hebben ze één ding gemeen: zodra je de crème op je huid aanbrengt, voel je dat het een crème met inhoud is. Geen waterige, dunne substantie zoals sommige goedkopere gezichtscrèmes soms kunnen aanvoelen (ok, nu klink ik wel een beetje verwend). Hier heb je te maken met een crème die hoogstaande werkstoffen bevat, en dat voel je direct.

Ondanks de rijke samenstelling voelt de crème heel fijn en comfortabel aan, zowel bij het aanbrengen en inmasseren als na het intrekken. Nu mag een nachtcrème natuurlijk sowieso wel wat voller aanvoelen, maar ik denk dat dit een crème is die ik in de wintermaanden ook prima als dagcrème zou kunnen gebruiken.

gezichtsverzorgingsroutineUtsukusy Resilience crème is een bijzonder fijne crème, zowel in gebruik als qua werking. Mijn huid doet het er ontzettend goed op, ze voelt stevig en glad aan en ziet er gezond uit. Ik merk het echt aan mijn huid wanneer ik een goede crème gebruik (hoewel ik tegenwoordig niet echt slechte crèmes meer gebruik), ze voelt dan al snel echt steviger aan. En dat is ook hier het geval. Dit is een crème waar zowel mijn huid als ikzelf best aan kunnen wennen:-)

Utsukusy Resilience crème kost € 80.00 voor 50 ml en is verkrijgbaar via de webshop van Utuskusy. De prijs is eigenlijk het enige minpuntje wat ik aan deze mooie crème kan ontdekken 😉

gezichtsverzorgingsroutineAnnemarie Börlind Anti-Aging Sun Cream SPF 50

Ik gebruik op mijn gezicht altijd minstens een SPF 30 in de zomermaanden. Op werkdagen valt het nog wel mee, maar als ik vrij ben, loop ik natuurlijk veel buiten met Benthe. Om beschadiging en veroudering van mijn huid te voorkomen, vind ik het belangrijk om haar te beschermen. Annemarie Börlind heeft sinds kort een prachtige Anti-Aging Sun Cream met SPF 50 in het assortiment. Een product wat niet alleen beschermt tegen de zon, maar ook hoogwaardige, natuurlijke verzorgende en beschermende ingrediënten bevat.

gezichtsverzorgingsroutineIngrediënten

Annemarie Börlind Anti-Aging Sun Cream bevat veel mooie natuurlijke ingrediënten die de huid veel goeds doen. De zonbeschermingsfilters in dit product zijn organisch en ecologisch getest, de filters bevatten geen nano-deeltjes. Tevens bevat de crème geen minerale olie, PEG’s en siliconen, iets waar ik persoonlijk erg blij om ben. Mijn huid is al gevoelig voor siliconen, met zonnebrandproducten lijkt deze gevoeligheid nog erger te zijn.

Met deze Anti-Aging Sun Cream geef je je huid niet alleen bescherming tegen de zon, maar verzorg je haar ook tegelijkertijd, met mooie, natuurlijke werkzame stoffen. De crème laat geen plakkerig laagje achter op mijn huid, eigenlijk voelt ze gewoon als een verzorgende dagcrème.

gezichtsverzorgingsroutine gezichtsverzorgingsroutineAnnemarie Börlind Anti-Aging Sun Cream SPF 50 heeft een vrij volle textuur, die ook na het inmasseren een beetje vet aanvoelt, maar zodra ik mijn make-up (meestal een BB cream) eroverheen aanbreng, is dit gevoel direct verdwenen. Ook gedurende de dag voelt mijn huid niet sneller vet, of glimt sneller, dan met een gewone dagcrème. De Sun Cream beschermt mijn huid uitstekend tegen de zon, maar ze wordt nog wel langzaamaan bruin. Althans, voor mijn doen dan, want ik word nooit heel erg bruin 😉

Annemarie Börlind Anti-Aging Sun Cream SPF 50 kost € 22,40 voor een tube van 75 ml, en dat vind ik een erg mooie prijs voor zo’n mooi product. De producten van Annemarie Börlind zijn verkrijgbaar bij deze verkooppunten.

gezichtsverzorgingsroutinePayot Masque D’Tox

In de zomermaanden is mijn huid wat gevoeliger voor onzuiverheden. DIt heeft vooral te maken met het feit dat je in de zomer natuurlijk meer zweet, en er daardoor makkelijker vuil en afvalstoffen op de huid kunnen blijven liggen. In mijn gezichtsverzorgingsroutine vind je altijd een gezichtsmasker, momenteel gebruik ik het Masque D’Tox van Payot regelmatig.

gezichtsverzorgingsroutineIngrediënten

Payot Masque D’Tox bevat onder andere Grapefruit extract en werkt zowel ontgiftend als verkwikkend. Kaolin klei is het belangrijkste ingrediënt, dit werkt reinigend en absorbeert overtollig talg. Hierdoor helpt het masker mijn huid ook minder te glimmen, iets wat in de zomer zeker van pas komt!

gezichtsverzorgingsroutine gezichtsverzorgingsroutinePayot Masque D’Tox voel bij het aanbrengen enigszins koel aan op mijn huid. Het heeft een zachte, romige textuur die aangenaam aanvoelt op mijn huid. Het masker droogt niet op, maar blijft comfortabel aanvoelen op mijn huid. Na het aanbrengen laat je het masker een minuut of 10 inwerken op de huid en spoelt het dan af. Ik voel bij het inwerken soms een licht prikkelend gevoel, dit is voor mij een teken dat het masker goed zijn werk doet.

Na het afspoelen breng ik een verzorgende crème aan, en mijn huid voelt weer helemaal glad en schoon, en ziet er opgefrist uit. Bij regelmatig gebruik (1 à 2 keer per week) blijven onzuiverheden tot een minimum beperkt, en blijft mijn huid er gezond en stralend uitzien. Het pafferige wat mijn huid soms heeft op tropische dagen, lijkt ook minder te zijn en dat is natuurlijk een fijne bijkomstigheid 🙂

Payot Masque D’Tox kost € 26,00 voor 50 ml en is onder ander verkrijgbaar bij Huidverzorging Mireille.

Vonden jullie het leuk om mijn gezichtsverzorgingsroutine van een bepaalde periode zo eens op een rijtje te zien? Zal ik vaker van dit soort artikelen schrijven?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

8 Comments on Mijn gezichtsverzorgingsroutine – zomer 2017

 1. Natascha
  13 augustus 2017 at 08:59 (4 jaar ago)

  Wat een mooi scala aan producten gebruik jij, dit zou volgens mij ook zo mijn routine kunnen zijn! De exfoliator van Dermalogica wil ik graag nog eens gebruiken. Ik heb er een tester van gehad en vond hem super. Ik gebruik nu ook een moisturizer van dit merk en dat is ook een aanrader.

  Beantwoorden
 2. Donna
  11 augustus 2017 at 13:54 (4 jaar ago)

  Ook ik vind dit leuk om te lezen. De fijne cleansing oil van WMJM gebruik ik nu een weekje. Een masker vergeet ik altijd. Fijn gevoel als je producten hebt gevonden die je huid zicht en voelbaar goed doen.

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  11 augustus 2017 at 09:54 (4 jaar ago)

  Ik vind het altijd leuk om dit zien. Ik was bij het zien van de eerste foto vooral heel benieuwd naar die ‘glimmende bol’, maar dat is dus de creme van Utsukusy . Naar dat merk ben ik zelf in de afgelopen tijd nieuwsgierig geworden. Ik vind de producten van Payot en Annemarie Borlind ook altijd heerlijk om te gebruiken.

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  11 augustus 2017 at 09:37 (4 jaar ago)

  Leuk om te zien! Mijn skincare routine is versimpeld tegenwoordig en dat vind ik prettig. Mijn huid is nog niet helemaal egaal, maar wel al stukke beter. Zoals je op Twitter zag, ben ik er nog niet helemaal uit. Dus ik blijf nog even ‘onderzoeken’.

  Beantwoorden
 5. Miranda
  11 augustus 2017 at 09:25 (4 jaar ago)

  Een mooie combinatie van producten voor de zomer! 😎

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  11 augustus 2017 at 07:03 (4 jaar ago)

  Zo een goed artikel en fijn om te zien wat jij zoal aan gezichtverzorgingsproducten in de zomergebruikt.
  Het Zou inderdaad zo fijn als je tijd hebt om vaker zoiets te schrijven en te laten zien.

  Xoxo

  Beantwoorden
 7. Marije
  11 augustus 2017 at 06:24 (4 jaar ago)

  Leuk om te lezen wat je gebruikt. Zeker vaker doen

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.