Gezichtsverzorgingstip: 100% pure Amandelolie

Vandaag wil ik een gezichtsverzorgingstip met jullie delen, een product wat ik zelf al een paar maanden gebruik om mijn huid te reinigen. 100% pure Amandelolie: natuurlijk, verzorgend én bijzonder effectief! Ik vertel jullie er graag wat meer over.

AmandelolieJe gezicht reinigen met 100% pure Amandelolie

Ik had al eens eerder gehoord dat je gezicht reinigen met 100% pure Amandelolie bijzonder goed werkt. Maar het was er nog nooit van gekomen om het zelf te proberen. Tot het moment dat ik een ‘overschot’ had aan gezichtsserums en – oliën, waaronder een flesje Amandelolie. Ik besloot het toen zelf ook maar eens te proberen, en sindsdien gebruik ik het iedere dag om mijn make-up te verwijderen en mijn huid te reinigen.

AmandelolieAmandelolie is één van mijn favoriete ingrediënten in huidverzorgingsproducten, zowel voor mijn gezicht als lichaam. Amandelolie is rijk aan vitamine B, wat een belangrijke rol speelt bij de vochthuishouding van de huid. Het houdt het vocht vast en voorkomt zo dat je huid uitdroogt. Daarnaast bevat de olie vitamine E, wat de huid helpt beschermen tegen vrije radicalen die de huid verouderen. De olie is ook rijk aan mineralen (zoals magnesium, calcium en fosfor), die de algehele conditie van de huid helpen verbeteren.

AmandelolieGebruik

100% pure Amandelolie is op vele manieren te gebruiken. Als massage-olie, als huidolie, bij een droge huid, bij een eczeemhuid, zelfs op de tere babyhuid kun je het gebruiken. Het verzacht en voedt de huid, en laat zich heel goed mengen met etherische oliën. En je kunt het dus ook gebruiken om je make-up te verwijderen, en je huid te reinigen, tegelijkertijd. En dat gaat heel makkelijk, en vooral heel snel!

Ik gebruik de Amandelolie altijd ‘s avonds voor ik naar bed ga. Ik doe een klein scheutje in mijn handpalm en wrijf dat even tussen mijn beide handen. Vervolgens breng ik de olie aan op mijn gezicht en masseer deze kort over de huid. Ik neem hierbij ook mijn ogen mee, de olie verwijdert ook mascara uitstekend. Let hierbij wel goed op dat de olie niet in je ogen komt, want dat kan voor een vervelend gevoel zorgen. De olie is vrij vet, hierdoor lost al mijn make-up als het ware op.

AmandelolieHet resultaat

Na het inmasseren verwijder ik de olie, samen met mijn make-up en overig vuil, met een gezichtsdoekje wat ik met warm water heb nat gemaakt. Doordat ik de olie met warm water verwijder, blijft er geen vet laagje achter op mijn huid. Alle olie wordt samen met al het vuil in één keer verwijderd. Met veel producten moet ik een aparte make-up remover en een aparte reiniger gebruiken, maar dat is in dit geval niet nodig. Mijn huid voelt hierna heel schoon en fris, maar vooral ook heel zacht. En het belangrijkste: mijn huid is al die tijd dat ik deze methode toepas, vrijwel vrij van onzuiverheden en puistjes, het werkt dus écht heel goed!

Eventueel kun je na het reinigen de Amandelolie ook nog gebruiken als verzorging. Je masseert dan een klein beetje in op je schone huid, en brengt daarna je dag- of nachtcrème aan. Heerlijk, zo’n veelzijdig product!

Momenteel gebruik ik de 100% pure Amandelolie van De Tuinen/Holland & Barrett, deze kost € 9,39 voor 150 ml. Maar je vindt Amandelolie bij verschillende natuurlijke merken, let er wel goed op dat je alleen 100% pure Amandelolie gebruikt.

10 Comments on Gezichtsverzorgingstip: 100% pure Amandelolie

 1. Bianca
  5 maart 2018 at 12:40 (4 maanden ago)

  Bedankt voor deze heerlijke tip! Ik gebruik nu Amandelolie van een ander merk, maar daar ben ik niet zo over te spreken…tijd om even langs Holland&Barrett te gaan 🙂

  Beantwoorden
 2. Natascha - Beautyopinie
  4 maart 2018 at 13:08 (4 maanden ago)

  Hele goede tip! Ik heb hier wel vaker van gehoord maar ik durf het nooit te proberen. Ik ben namelijk allergisch voor noten (als ik ze eet haha) en heb geen idee hoe dit op mijn huid zou uitpakken. Misschien gaat het best goed hoor maar ik durf het gewoon niet zo goed.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  4 maart 2018 at 11:30 (4 maanden ago)

  Woehoeee! Ik ga dit ook proberen 🙂 Heb dan wel geen amandelolie staan, maar hoorde dat het ook met jojobaolie kan!

  Beantwoorden
 4. Jeanelle
  4 maart 2018 at 11:30 (4 maanden ago)

  Ga ik zeker proberen! Ben al een tijdje op zoek naar een manier om mijn oogmake-up er goed af te krijgen.

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  4 maart 2018 at 11:28 (4 maanden ago)

  Handige tipos!
  Ik geb het in huis en gebruik het ook graag als gezichtsreiniger en voor mijn droge huid

  Xoxo

  Beantwoorden
 6. Mieke
  4 maart 2018 at 10:37 (4 maanden ago)

  Wat een leuke tip! Ga ik ook eens proberen!

  Beantwoorden
 7. Wendy
  4 maart 2018 at 09:28 (4 maanden ago)

  Is idd makkelijk, doe dit al enige tijd. Om helemaal een fris gevoel te hebben gebruik ik nog biologisch rozenwater als toner.

  Beantwoorden
 8. Angela Schaaf-Verhoeven
  4 maart 2018 at 09:22 (4 maanden ago)

  Dat klinkt heerlijk! Van de week even naar de tuinen dus!

  Beantwoorden
 9. Miranda
  4 maart 2018 at 09:21 (4 maanden ago)

  Wat een heerlijk product, in de pure vorm.
  Ik ben fan van gezichtsolie maar heb deze variant nog niet geprobeerd.
  Lijkt me inderdaad heerlijk als reinigingsproduct.

  Beantwoorden
 10. Marije
  4 maart 2018 at 06:44 (4 maanden ago)

  Wat een goed idee! Ik heb toevallig nog een flesje staan. Toch eens proberen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.