Giordani Gold Essenza: het eerste Parfum van Oriflame

Giordani Gold van Oriflame was altijd al een prachtige, luxe lijn waar ik groot fan van ben. Er was echter één item wat tot nu toe ontbrak: een Parfum. Alle eerder uitgebrachte geuren van Oriflame zijn Eau de Toilettes en Eau de Pafums, maar vanaf nu heeft het merk een prachtig, luxe Parfum in zijn collectie: Giordani Gold Essenza. Ik kreeg dit juweeltje opgestuurd, en vertel je er héél graag meer over!

Giordani Gold Essenza

Giordani Gold Essenza

Giordani Gold Essenza ademt de kunst van het mooie leven. Een moment van gouden pracht, dat het begin van iets schitterends markeert. Een parfum dat een prachtige transformatie inspireert voor de vrouw die het draagt!

Giordani Gold Essenza

Ik vind de flacon van Essenza echt prachtig om te zien, echt zo’n flacon die een klassieke, sjieke make-up tafel als achtergrond verdient. De flacon voelt heel zwaar aan, en doet daardoor aan kristal denken. Maar het mooiste vind ik wel de dop: heel eenvoudig van vorm, maar het bladgoud aan de zijkant en de weerspiegelende bovenkant met het Giordani Gold in reliëf geven het parfum het luxe jasje wat ze verdient.

Giordani Gold Essenza

Nog vóór ik Giordani Gold Essenza had geroken, wist ik al dat ik de geur erg lekker zou vinden. Het parfum bevat namelijk allemaal geurnoten die mij erg aanspreken: de topnoot wordt gevormd door Calabrische bergamot. In het hart bevindt zich luxe Essenza sinaasappelbloesem:

Deze exclusieve geurnoot is speciaal voor Oriflame ontwikkeld, door sinaasappelbloesem van de hoogste kwaliteit te combineren met speciale elementen, om een unieke interpretatie van deze iconische bloesem weer te geven.

Warm Toscaans hout vormt de basis van de geur, wat resulteert in een warme, bloemig-houtige geur. Het parfum bevat een hoge concentratie ingrediënten, waardoor de geur lang aanwezig blijft, hij houdt het met gemak een hele dag vol. Maar dat mag je natuurlijk ook wel verwachten van een parfum.

Giordani Gold Essenza

Om de geur van Giordani Gold Essenza een extra ‘boost’ te geven, maar vooral omdat het enorm lekker en luxe is, is er een Perfumed Body Cream in dezelfde warme geur. Ik vind dat altijd wel de ultieme verwennerij: een Body Cream en parfum in dezelfde geur, en zeker bij een mooi parfum als deze, mag dat extra stukje luxe eigenlijk niet ontbreken vind ik.

Giordani Gold Essenza

Ik vind het wel jammer dat de Essenza Body Cream in een verpakking zit die een stuk goedkoper en minder luxe oogt. Natuurlijk gaat het om de inhoud, maar ik had het mooier gevonden als de pot echt gematcht had met de mooie flacon van het parfum. Persoonlijk ben ik best bereid om daar ook wat meer voor te betalen.

Giordani Gold Essenza

De Body Cream zelf is vrij luchtig en een beetje jelly-achtig van textuur, en smeert snel en goed uit. Op zich had hij van mij best een beetje voller mogen zijn, dat had de luxe ervaring nog eens extra versterkt, denk ik. Hoewel de geur van de Body Cream zelf niet zo sterk is, vormt het wel een prima basis voor de Parfum, ik merk wel degelijk verschil als ik beiden gebruik.

Giordani Gold Essenza

Ik vind Giordani Gold Essenza een prachtige en heerlijke geur. Zoals in het persbericht vermeld stond: Dit vakkundig gecreëerde nieuwe Oriflame parfum ademt het hart en de ziel van Giordani Gold. En dat kan ik alleen maar volmondig beamen!

Giordani Gold Essenza Parfum (€ 62,00/50 ml) en Body Cream (€ 13,00/250 ml)zijn verkrijgbaar via de website van Oriflame, of via één van de verkoopadviseuses. Op dit moment zijn beide producten tijdelijk afgeprijsd: het parfum kost nu slechts € 39,99 en de Body Cream slechts € 8,99.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on Giordani Gold Essenza: het eerste Parfum van Oriflame

 1. chucky1012
  26 november 2015 at 18:56 (3 jaar ago)

  Prachtige parfum flacon.
  Lijkt me zo een heerlijke geurende geur.

  Beantwoorden
 2. manon
  26 november 2015 at 17:11 (3 jaar ago)

  Ik vind de geuren echt heel erg lekker!

  Beantwoorden
 3. Jori
  26 november 2015 at 16:14 (3 jaar ago)

  Wat een prachtig parfum.

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  26 november 2015 at 15:06 (3 jaar ago)

  Ik ben benieuwd naar de geur van deze mooie fles Parfum. Ik ben laatst ook afgegaan op de geurnoten van een eau de toilette van Oriflame en had deze ‘blind’ besteld maar in werkelijkheid was de compositie van de geur een grote tegenvaller. Toch blijf ik er bij dat Oriflame goed is met het samenstellen van haar geuren.

  Beantwoorden
 5. Wojis
  26 november 2015 at 10:07 (3 jaar ago)

  Het is echt een heerlijk parfum en ik vind de set zo mooi staan. Het doet mij denken aan Dynasty met Alexis, zo’n luxe kaptafel wet weet je wel. Je zou het zo in de kerstboom kunnen hangen zo mooi. Leuk cadeau ook voor de feestdagen.

  Beantwoorden
 6. jeapiebel
  26 november 2015 at 09:32 (3 jaar ago)

  Wat ziet dit er luxe en heerlijk uit. Oriflame is al beroemd om haar lekkere geur, vind ik. Ik heb zelf nooit gebruikt, maar mijn buurvrouw is er gek op.

  Beantwoorden
 7. mireille
  26 november 2015 at 06:42 (3 jaar ago)

  Je hebt gelijk de bodycream had ook best wat luxer gemogen dan maar wat meer betalen. Lijkt me wel een lekkere geur. Ik heb één geur van Oriflame en die vind ik erg lekker.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.