Gosh Forever Eye Shadow sticks

In het persbericht zag je ze een maandje geleden al voorbijkomen: de nieuwe Gosh Forever Eye Shadow sticks. Hier in ons pittoreske dorp zijn ze nog steeds niet gearriveerd bij Kruidvat, maar toen we onlangs een dagje naar Den Bosch gingen, kocht ik twee kleuren, en vorige week kocht ik er nog een kleur bij. Lees snel verder voor mijn review!

Gosh Forever Eye Shadow

Gosh Forever Eye Shadow: oogschaduw in een handomdraai

Geef je ogen een speelse make-over de Gosh Forever Eye Shadow stick. De romige, zijdezachte Eye Shadow stick is zeer gemakkelijk aan te brengen en te blenden. De Gosh Forever Eye Shadow sticks hebben een ultra zachte en olievrije finish. Door de maximale pigmentatie blijft hij urenlang zitten. De Eye Shadow sticks zijn parabenen-vrij en hebben een waterafstotende formule.

Oog- en lipproducten in potloodvorm zijn enorm populair: sinds vorig jaar zie je ze bij steeds meer merken in het assortiment komen. Ik vind ze heel prettig in gebruik, en lekker makkelijk om mee te nemen. Aanbrengen gaat heel eenvoudig en snel, daardoor zijn ze ook erg geschikt voor als je een beetje haast hebt, maar wel wat aan je make-up wil doen.

Gosh Forever Eye Shadow

Gosh Forever Eye Shadow: voor ieder wat wils

De Gosh Forever Eye Shadow stick is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren: 01 Silver Rose, 02 Beige, 03 Light Copper, 04 Brown, 05 Grey, 06 Plum, 07 Blue en 08 Green. Ik kocht de kleuren 02 Beige en 06 Plum, later kocht ik daar de kleur 04 Brown nog bij (maar die staat niet op de foto).

Gosh Forever Eye Shadow

De Eye Shadow sticks zijn lekker romig, waardoor het aanbrengen heel makkelijk gaat. Ze glijden als het ware over je ooglid. Ondanks de romige textuur, is de punt stevig van textuur, hij ‘deukt’ dus niet in bij het aanbrengen van de eyeshadow.

Ik breng eerst wat oogschaduw aan op mijn ooglid, en werk dit vervolgens wat uit met een oogschaduwkwast. Direct na het aanbrengen gaat dit uitstekend, ook laten de kleuren zich dan prima blenden. Na een paar minuten zijn de oogschaduws ‘opgedroogd’ en zitten ze als een huis. Ook bij het verwijderen ’s avonds merk ik dat ze echt waterafstotend zijn: alleen met een oogmake-up remover op oliebasis zijn ze goed te verwijderen, met andere reinigers moet ik te veel boenen naar mijn zin.

Gosh Forever Eye Shadow

De Gosh Forever Eye Shadows hebben een uitstekende pigmentatie, de kleuren zijn ontzettend intens. Ze bevatten vrij veel glitters, zoals je op bovenstaande swatches ziet. Hoewel ik het zelf wel mooi vind, kan ik me voorstellen dat sommigen de glitters too much vinden. De glitters blijven goed Γ³p mijn ooglid, ze gaan gedurende de dag niet over mijn gezicht zwerven.

Enige minpuntje van de Forever Eye Shadow Sticks vind ik het feit, dat ze op mijn oogleden al vrij snel gaan ‘zweten’ en in de lijntjes gaan zitten. Ik heb ze met (verschillende) en zonder oogschaduwprimer aangebracht, maar dat maakt geen verschil. Het enige wat werkt, is als ik na het aanbrengen van de Forever Eye Shadow een poederoogschaduw in een zelfde soort kleur in een dun laagje aanbreng, en hiermee de Forever Eye Shadow als het ware fixeer. Dan blijft hij de hele dag als een huis zitten.

Desondanks vind ik de Gosh Forever Eye Shadow erg mooi en fijn in gebruik, ze zijn uitstekend te combineren met poederoogschaduw, waardoor je er heel veelzijdige ooglooks mee kunt maken. Het gebruiksgemak en de ‘smudge-proof’heid vind ik de twee grootste pluspunten.

De Gosh Forever Eye Shadow sticks kosten € 9,79 per stuk en zijn verkrijgbaar bij het Kruidvat (behalve bij die in Dinteloord πŸ˜‰ ).

Gebruik jij weleens een dergelijke oogschaduw in potloodvorm? Wat vind jij er van?

4 Comments on Gosh Forever Eye Shadow sticks

 1. Ellen
  9 april 2016 at 12:24 (6 jaren ago)

  Helaas zijn ze niet meer verkrijgbaar bij Kruidvat, maar waar nog wel?

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  11 maart 2014 at 21:01 (8 jaren ago)

  Ik vind ze erg mooi, maar net zoals bij mono oogschaduws vind ik het te veel tijd kosten om verschillende producten te moeten gebruiken voor de kleur op m’n ogen. Ik heb dan toch meer de voorkeur voor een palette.

  Beantwoorden
 3. Kayleigh
  11 maart 2014 at 10:03 (8 jaren ago)

  Wauw wat een goed pigment hebben deze zeg! Maar dat mag ook wel voor die prijs vind ik hihi πŸ™‚

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.