Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30

Waar ik aan zonneproducten voor het lichaam al hoge eisen stel, o.a. op het gebied van smeerbaarheid en het gevoel op mijn huid, heb ik voor mijn gezicht nog hogere eisen. Als het even kan, wil ik er ook bij warm weer nog een beetje gezellig uitzien, en er niet met een hoofd als een glimworm bijlopen. Ik testte de afgelopen weken (de testperiode bij uitstek voor dit soort producten, gezien de hittegolf die we achter de rug hebben) de Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30 en vertel je in dit artikel meer over deze natuurlijke zonnebrandcrème!

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30

Ik vind het een groot pluspunt dat we tegenwoordig uit zoveel zonnebrandproducten kunnen kiezen. Wie net als ik in de 70’s geboren is, weet vast nog wel dat er, toen wij klein waren, niet meer verkrijgbaar was dan Nivea en Delial, beiden verkrijgbaar in factor 2, 4 en 8. Tegenwoordig is zowel het aanbod merken als de breedte van het assortiment veel groter, en kun je kiezen welk product het best bij jouw huidtype past. Natuurlijke zonnebrandproducten als Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30 hebben daarbij toch wel mijn voorkeur, mits ze hun werk natuurlijk goed doen, en geen plakkerig, wit laagje op mijn huid achterlaten zoals een paar jaar geleden veel natuurlijke zonbeschermingsproducten nog deden.

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30 is geschikt voor zowel lichaam als gezicht, wat ik eigenlijk best handig vind, omdat ik al genoeg potjes en tubetjes op de badkamer heb staan. Ook als je op vakantie of naar het strand gaat, is het makkelijk dat je maar één tube mee hoeft te nemen. Vanwege het formaat van de tube die ik ontvangen heb (30 ml), heb ik hem alleen voor mijn gezicht gebruikt.

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30: ingrediënten

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30 biedt 96% bescherming tegen UVB stralen, en heeft een natuurlijke bescherming tegen UVA en UVB stralen. Deze bescherming wordt gevormd door titanium dioxide, natuurlijk kaneelzuur en edelweis extract. Verder bevat de lotion heel veel verzorgende ingrediënten zoals zonnebloemolie, olijfolie, Fair Trade palmolie, bijenwas, aloë vera, avocado olie en kamille-extract. De lotion is rijk aan anti-oxidanten en beschermt tegen beschadiging van de huidcellen door schadelijke invloeden van buitenaf (waaronder de zon). Door de toevoeging van bijenwas is de lotion waterbestendig, en spoelt dus niet direct van je huid na een duik in het zwembad. Let op: regelmatig smeren blijft natuurlijk belangrijk!

Ik vind de samenstelling van Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30 erg veelbelovend. Doordat hij geen parfum bevat, is hij ook voor de gevoelige huid erg geschikt. De lotion hydrateert de huid intensief, en beschermt de huid daardoor niet alleen tegen verbranding, maar ook tegen de uitdrogende gevolgen van zon, zee en/of strand.

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30 is een ‘non pore clogging sun lotion’, wat wil zeggen dat het de poriën niet verstopt. En dat is natuurlijk een heel belangrijke factor voor de gezichtshuid, tenminste wel voor die van mij! Want wat ik vaak ervaar met zonnebrandproducten voor het gezicht, is dat ze mijn poriën wel verstoppen, met puistjes en onzuiverheden tot gevolg, mijn huid is daar erg gevoelig voor.

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30 zit verpakt in een hygiënische tube (ook de grotere formaten), wat doseren makkelijk maakt. Zeker met zonnebrandproducten is hygiëne erg belangrijk, omdat bacteriën en/of lucht die bij de crème of lotion komen, de werking van het product verminderen.

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30: textuur en werking

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30 heeft de textuur van een dikke lotion, maar laat zich heel goed en makkelijk uitsmeren. De luchtige textuur verstikt mijn huid niet, en laat ook geen witte waas of plakkerig laagje achter na het intrekken. De lotion heeft een heel subtiele nootachtige geur, welke puur afkomstig is van de ingrediënten, er is geen parfum toegevoegd.

Ik vind de Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30 ontzettend fijn aanvoelen op mijn gezicht, eigenlijk heb ik niet in de gaten dat ik een zonnebrandproduct gebruik. Meestal is het verschil duidelijk voelbaar, en ligt er toch een laagje op mijn huid. Ook onder mijn make-up doet de lotion het prima, deze blijft prima zitten, en mijn gezicht gaat niet sneller dan anders glimmen (behalve op de dagen dat het boven de 30 graden was, maar dat kwam niet door de lotion). En, niet onbelangrijk: de lotion beschermt mijn huid uitstekend tegen de zon, ik verkleur wel, maar verbrand niet.

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30

Ik vind de Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30 één van de beste en fijnste zonbeschermingsproducten die ik ooit op de badkamer had staan. Naast het feit dat de lotion een prettige textuur en een goede werking heeft, vind ik ook de natuurlijke samenstelling een groot pluspunt, dit is een lotion die ik met een gerust hart op mijn huid smeer!

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30 is verkrijgbaar in een tube van 100 ml (€ 15,95) en 200 ml (€ 23,95) en is verkrijgbaar in de webshop van Biocare Online. In het assortiment ‘Zon’ vind je ook nog o.a. een zelfbruiner en een after sun, uiteraard allemaal natuurlijk en biologisch!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

4 Comments on Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30

 1. Babs
  7 juli 2015 at 15:50 (7 jaren ago)

  Ik ken ze ook nog, die crèmes die je ook direct een witte waas gaven. Deze klinkt heel erg fijn!

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  6 juli 2015 at 19:38 (7 jaren ago)

  Alweer zo’n review die mij shopgek maakt hihi, ik heb ook een gruwelijk gevoelige huid, zeker in de zomer met zon en zonnebrand en zweet en zout en chloor enzo… Ik gebruik er nu een van Eucerin (sun gel-creme), dat is misschien ook wel wat voor jou dan. Maar ik geloof dat je hier al een hele fijne te pakken hebt!

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  6 juli 2015 at 18:38 (7 jaren ago)

  Erg fijn zo een product.
  Vooral dat het een product is dat 100% natuurlijk is.

  Beantwoorden
 4. Angela
  6 juli 2015 at 18:30 (7 jaren ago)

  Wauw wat een mooi product. Nu snap ik waarom ik in de zomer altijd ineens puistjes krijg!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.