Green People Skincare: Organic Lifestyle

Vóór ik begon met bloggen, wist ik al dat er veel mooie cosmeticamerken verkrijgbaar zijn. Maar sinds ik begonnen ben met Beautyspots, nu alweer bijna drie jaar geleden, ontdek ik dat er nog veel meer moois is en bij komt. Zo mocht ik een aantal producten van het biologische merk Green People testen en reviewen, waarvan ik je de Scent Free Sun Lotion SPF 30 al eerder liet zien. Vandaag vertel ik je meer over drie producten uit de Green People Skincare lijn; als je geïntereseerd bent in mooie (natuurlijke) gezichtsverzorging, moet je zeker even verder lezen!

Green People Skincare

Green People Skincare

Green People is volgens mij nog niet zo heel lang verkrijgbaar in Nederland, althans: ik ken het merk nog niet zo heel lang. Biocare Online, officieel importeur van dit prachtige, natuurlijke merk, verkoopt het complete assortiment gezichts- en lichaamsverzorging. Dit assortiment is ontzettend uitgebreid, zo vind je er een babylijn, een lijn speciaal voor de tienerhuid, gezichtsverzorging voor alle huidtypen, maar ook bijvoorbeeld tandpasta en een uitgebreide haarverzorgingslijn. Het is echt een merk voor het hele gezin. Ik heb drie producten uit de Green People Skincare lijn getest: de Gentle Cleanse & Make-up Remover, de Fruit Scrub Exfoliator en de Vita Min Fix 24-Hour Cream.

Green People Skincare

Green People Skincare: Gentle Cleanse & Make-up Remover

De Green People Gentle Cleanse & Make-up Remover is zoals de naam al aangeeft, een heel mild reinigingsproduct voor het gezicht. Het is een crèmige reiniger, die geschikt is voor alle huidtypen, maar ik vind hem bijzonder geschikt voor de droge en erg gevoelige huid. Hij is zelfs geschikt bij huidaandoeningen als couperose of rosacea. Hij belooft de huid te ontdoen van alle onzuiverheden en vuil, inclusief make-up (ook waterproof). De subtiele, aangename rozengeur zorgt er voor dat het reinigen van je huid een ontspannende belevenis is.

Green People Skincare

De Gentle Cleanse & Make-up Remover bevat ontzettend veel verzorgende, verzachtende ingrediënten, en maar liefst 91% van de ingrediënten is gecertificeerd biologisch. De belangrijkste ingrediënten zijn: Olijfolie, zonnebloemolie, shea butter, squalane en Aloë vera. De producten van Green People worden niet getest op dieren en zijn vrij van: SLS of SLES, parabenen, lanoline, slechte alcoholsoorten, synthetische geurstoffen, kleurstoffen, petrochemicaliën, urea, DEA, TEA of PEG’s. Deze gezichtsreiniger is geschikt voor veganisten.

Je gebruikt de Green People Gentle Cleanse & Make-up Remover als volgt: je neemt een kleine hoeveelheid in je vochtige handen en masseert dit met ronddraaiende bewegingen over de huid. De reiniger voelt (zoals verwacht) ontzettend zacht aan op mijn huid, heerlijk! Hij verwijdert inderdaad mijn make-up ook prima, maar ik vind het zelf altijd prettiger om eerst de meeste make-up met bijvoorbeeld een micellair water te verwijderen, en daarna pas mijn huid te reinigen.

Hoewel ik qua gebruik erg te spreken ben over de reiniger, blijkt hij voor mijn (voor onzuiverheden gevoelige) huid toch iets té mild: na een week of twee krijg ik wat meer last van puistjes dan normaal. Ik vermoed dat voor mijn huid bijvoorbeeld de Foaming Face Wash beter geschikt zou zijn.

De Gentle Cleanse & Make-up Remover is verkrijgbaar in een pompflacon van 200 ml (€ 23,50), en in een handige probeer-/reisverpakking van 50 ml (€ 13,95).

Green People Skincare

Green People Skincare: Fruit Scrub Exfoliator

De Green People Fruit Scrub Exfoliator is mijn favoriete product van de drie. Maar dat is eigenlijk niet zo gek, als je weet dat ik gek ben op scrubs. Ook deze scrub is op crème basis, en daardoor heel mild voor de huid, én ook weer geschikt voor veganisten. De scrub is zo mild, dat ze de hydrolipidenlaag van de huid behoudt, en de natuurlijke beschermlaag van de huid niet aantast.

Green People Skincare

Ook de Fruit Scrub Exfoliator van Green People zit vol verzorgende ingrediënten. De scrubkorrel wordt gevormd door stukjes abrikozenpit, deze zijn echter zo klein en zo afgerond, dat ze niet schurend of irriterend aanvoelen op mijn huid. Ingrediënten als olijfolie, zonnebloemolie, squalane en shea butter zorgen ervoor dat mijn huid tijdens het scrubben wordt verzorgd en nadien niet droog of trekkerig aanvoelt.

Green People SKincare
(links de Gentle Cleanse & Make-up Remover, rechts de Fruit Scrub Exfoliator)

Je gebruikt de Fruit Scrub Exfoliator nadat je de huid gereinigd hebt. Op de website van Biocare Online staat dat je hem het beste op een droge huid gebruikt, maar ik vind het prettiger om mijn huid eerst licht vochtig te maken, ik vind hem dan net iets fijner inmasseren. Je masseert de scrub gedurende 1 à 2 minuten over de huid (afhankelijk van je huidtype), daarna spoel je het af met lauwwarm water. Voor het beste resultaat wordt geadviseerd om daarna een splash koud water over je gezicht te plonzen.

De Fruit Scrub Exfoliator heeft een heerlijk fris fruitige citrusgeur, mede daarom gebruik ik hem graag ’s ochtends (onder de douche). Na het scrubben voelt mijn huid heerlijk zacht en glad, en verzorgd aan. Ik ervaar geen trekkerig gevoel of rode kleur, zoals sommige gezichtsscrubs mijn huid wel geven na het scrubben. Ik vind het echt een topper!

Green People Fruit Scrub Exfoliator is verkrijgbaar in een tube van 50 ml (€ 14,95). Door de crèmige textuur en fijne scrubkorrel is de scrub extreem zuinig in gebruik, zeker als je hem zoals ik doe, op een vochtige huid gebruikt.

Green People SKincare

Green People Skincare: Vita Min Fix 24-Hour Cream

Waar de tendens de laatste jaren steeds meer was voor overdag en voor ’s nachts verschillende gezichtsverzorgingsproducten te gebruiken, lijken de laatste tijd veel cosmeticamerken daar op terug te komen. Ik vind dat er voor beide opties iets te zeggen is, en zeker als je net als ik ’s avonds een serum aanbrengt, kun je prima uit de voeten met een 24-uurs crème. Green People Vita Min Fix 24-Hour Cream is geschikt voor de normale tot droge huid, en bevat 89% gecertificeerd biologische ingrediënten.

Green People Skincare

De Vita Min Fix 24-Hour Cream bevat ook weer ontzettend veel verzorgende, rijke ingrediënten, zo staan Sheabutter, zonnebloemolie en olijfolie helemaal aan het begin van de ingrediëntenlijst. Daarnaast zie ik nog veel meer mooie werkzame oliën en natuurlijke extracten. De gezichtscrème heeft een anti-aging werking en is rijk aan vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren. Een prachtige crème!

Green People Skincare

Zoals aan de ingrediëntenlijst al af te zien is, heeft de Vita Min Fix 24-Hour Cream (ik vind de naam ook zo leuk!) een rijke, volle textuur. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want de crème laat zich goed verdelen en trekt prima en snel in mijn huid. Hij bevat zoveel goeds voor je huid, daar weet je huid echt wel raad mee. ’s Ochtends gebruik ik de crème onder mijn make-up, hij vormt hier een prima basis voor. ’s Avonds gebruik ik hem in combinatie met een serum, samen vormen ze een aangename en goede verzorging voor de nacht. Mijn huid doet het erg goed op deze 24-uurs crème: ze voelt verzorgd en zacht, en onzuiverheden blijven weg. Ik vind het een mooi product.

Green People Skincare

Ook de Vita Min Fix 24-Hour Cream heeft een frisse, subtiele rozengeur die bij het aanbrengen aanwezig is, maar niet echt lang blijft hangen op mijn huid. Ik vind de geuren van de Green People Skincare producten echt een toevoeging aan de producten, ze zijn erg fijn en niet te overheersend.

Green People Vita Min Fix 24-Hour Cream is verkrijgbaar in een pompflacon van 50 ml (€ 17,90).

In de webshop van Biocare Online vind je het complete assortiment van Green People. Biocare Online heeft een snelle levering, verzendt gratis bij bestellingen vanaf € 45,00 en heeft een fijne klantenservice met professioneel advies.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze prachtige skincare producten? Met de code ‘beautyspots’ krijg je tot en met 31 augustus 10% korting op alle drie de producten.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

3 Comments on Green People Skincare: Organic Lifestyle

 1. Mariëlle
  8 augustus 2015 at 10:46 (7 jaren ago)

  Dit lijkt me een fijn en vooral ook heel goed merk, ik ben heel benieuwd!

  Beantwoorden
 2. Marion
  7 augustus 2015 at 09:06 (7 jaren ago)

  Ik heb een keer een gezichtsmasker van Green People gewonnen en die heb ik met heel erg veel plezier gebruikt. Verder heb ik nog niet eerder iets van ze gebruikt, maar het lijkt me een hele fijne lijn. De moeite waard om te onthouden. Klinkt goed!

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  7 augustus 2015 at 07:08 (7 jaren ago)

  Fijn dat je voordat je ging bloggen al bekend was met diverse merken.
  Bovengenoemd merk ken ik niet.
  Ben altijd benieuwd welke huidverzorgingsproducten de huid nog beter laten hydrateren en het soepeler maakt.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.