Greenleaf Kerstgeuren 2014

Hoewel December mij jarenlang toch wel een dubbel gevoel gaf, vind ik het echt “the most wonderful time of the year”. De kerstboom naar binnen, overal mooie verlichting: het heeft echt zo’n sprookjesachtige, magische sfeer vind ik. Bij al dat moois mogen lekkere kerstgeuren natuurlijk niet ontbreken: geurkaarsen, waxmelts en geurstokjes zijn de afgelopen jaren populairder dan ooit geworden. Ook Greenleaf, één van mijn favoriete merken op Homescent-gebied, heeft dit jaar al haar producten in maar liefst vier speciale kerstgeuren uitgebracht, ik laat ze vandaag aan je zien! Sit back and enjoy: de Greenleaf Kerstgeuren!

Greenleaf kerstgeuren

Greenleaf Kerstgeuren 2014

De Greenleaf Kerstgeuren bestaan dit jaar uit: Silver Spruce, Sugar Berry, Wintercream en Merry Memories. De producten die ik je hieronder laat zien, zijn in alle vier deze geuren verkrijgbaar. De gehele collectie bestaat uit: Small, Slim en Large geursachets (op de foto zie je de Small variant), Candle Cubes, Reed Diffuser, Tinned Candle en de Roomspray. Onderaan het artikel zal ik alle producten nog even op een rijtje zetten met de prijzen erbij.

Greenleaf Kerstgeuren

Greenleaf Kerstgeuren

Greenleaf Kerstgeuren: Silver Spruce

De eerste van de Greenleaf Kerstgeuren is Silver Spruce. De geur van dennen (in dit geval Siberische spar) mag natuurlijk niet ontbreken in deze tijd van het jaar. Waar ik normaal gesproken dennengeur al snel een hoog wc-verfrisser gehalte vind hebben, heeft Silver Spruce een warme ondertoon door de toevoeging van ceder- en sandelhout. Heerlijk en heel sfeervol! De Candle Tins van Greenleaf zijn van een uitstekende geurkwaliteit en branden wel 40 tot 45 uur. Zorg er wel voor dat je de lont kort houdt, zodat de kaars langer brandt. Ook zorgt dit ervoor dat je een mooi vlammetje krijgt.

Greenleaf Kerstgeuren

Tip: om te zorgen dat je geurkaars mooi gelijkmatig opbrandt en er geen “gat” ontstaat in de kaars, laat je de kaars de eerste keer dat je hem gebruikt, net zolang aan tot de hele bovenste laag gesmolten is. Hiertoe kun je de kaars voor het eerste gebruik in aluminiumfolie wikkelen, tot aan de rand. Hierdoor blijft de warmte beter in de kaars, en zal de was mooi gelijkmatig smelten. Daarna kun je de folie uiteraard gewoon verwijderen.

Greenleaf Kerstgeuren

Greenleaf Kerstgeuren

Greenleaf Kerstgeuren: Sugar Berry

Sugar Berry is één van mijn favoriete Greenleaf geuren van deze Kerst. Rode bessen, pruimen, appels en peren gezoet met gekarameliseerde suiker en stroop op een laagje vanille, tonka en zoete musk zorgen samen voor een geur die tegelijkertijd fruitig, maar ook zoet en warm is. Ik vind de geuren van Greenleaf heel puur, zonder een chemisch luchtje wat je bij andere merken weleens ruikt.

Greenleaf Kerstgeuren

Je kunt de Greenleaf Roomspray op verschillende manieren gebruiken: na het koken, om zware eetgeuren te maskeren, om de geur van sigarettenrook te verhullen (maar ik heb het idee dat er steeds minder mensen binnen roken), of (zoals ik eigenlijk voornamelijk doe) gewoon tussendoor, om de ruimte te voorzien van een lekkere geur. De geur van de roomspray blijft natuurlijk minder lang hangen dan wanneer je een geurkaars brandt, maar tot een uur of twee blijf ik de geur wel ruiken (dit merk ik vooral als ik even uit de kamer ben geweest en dan weer binnen kom).

Greenleaf kerstgeuren

Greenleaf Kerstgeuren: Wintercream

Naast Sugar Berry is Wintercream mijn favoriete kerstgeur van Greenleaf. Deze geur was er vorig jaar ook al, en waarschijnlijk vanwege zijn succes mocht hij dit jaar terugkomen. Het is een heel zachte, zoete geurcombinatie van vanille, amber en musk. Doordat de geur zo zacht is, kun je deze eigenlijk wel de hele dag goed hebben (zwaardere of sterkere geuren word ik meestal na een paar uur wel beu), ik vind deze geur dan ook perfect voor deze Reed Diffuser.

Greenleaf Kerstgeuren

De Reed Diffuser bevat geuroliën, die door de stokjes (gemaakt van natuurlijke materialen) worden geabsorbeerd. Op het moment dat de stokjes (reeds) verzadigd raken, gaan ze de geur verspreiden en vullen de ruimte met een heerlijk subtiele geur. De Reed Diffusers gaan ongeveer drie maanden mee. Tip: als je vindt dat je de geur niet meer voldoende ruikt, draai dan 1 of 2 stokjes om in het flesje. De helft die tevoorschijn komt, is doordrenkt met geurolie, waardoor de geur weer sterker wordt.

Greenleaf Kerstgeuren

Greenleaf Kerstgeuren

Greenleaf Kerstgeuren: Merry Memories

Als je van warme, kruidige geuren houdt, zit je met Merry Memories helemaal goed! Kaneel, vanille en kruidnagel vormen samen met gesuikerde peer een heel warme, ultieme Kerstgeur. De Candle Cubes zijn gemaakt van soja en paraffine. De lontjes van de geurkaarsjes hebben een kern van zink, deze zorgen ervoor dat het lontje niet wegzakt en het kaarsje beter brandt.

Greenleaf Kerstgeuren

Je plaatst de Candle Cubes het beste in een passend glaasje, dan branden ze het mooist. De kaarsjes hebben een totale brandtijd van wel 15 uur, en branden ook echt helemaal op. Als je de Candle Cube na de eerste keer opnieuw aansteekt, knip dan eerst het bovenste stukje van het lontje even af.

Greenleaf Kerstgeuren

Greenleaf Kerstgeuren in de Kerstshop van Huidverzorging Mireille

Alle genoemde producten en Greenleaf kerstgeuren zijn verkrijgbaar in de Kerstshop van Huidverzorging Mireille. Hieronder zet ik alle producten nog even voor je op een rijtje, met de prijzen erbij vermeld:

 • Small Sachet – € 2,25
 • Slim Sachet – € 2,95
 • Scented Envelope Large – € 3,95
 • Candle Cube – € 2,95
 • Reed Diffuser – € 18,95
 • Tinned Candle – € 10,95
 • Roomspray – € 12,95

Cadeau-tip: wil je één van bovenstaande producten cadeau geven aan iemand? Combineer het dan eventueel met andere product(en) uit de Kerstshop (of webshop) en kies voor een Kerst Cadeau Set. Je kunt kiezen uit verschillende prijscategorieën (vanaf € 8,95) en kunt bij het bestellen precies aangeven wat je graag in het het pakket wilt ontvangen. Mireille en haar kerst-efljes maken er vervolgens een prachtig cadeau van!

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

14 Comments on Greenleaf Kerstgeuren 2014

 1. Chantal
  25 december 2014 at 14:32 (8 jaren ago)

  Ik heb vorig jaar in een winkeltje in mijn woonplaats de Silver spruce tinned candle gekocht. Helaas stopte deze winkel ermee na een half jaar omdat het niet goed liep. Maar in dit half jaar heb ik regelmatig wat gekocht van greenleaf oa een paar keer die silver spruce tinned candle. Ik heb em nu nog van vorig jaar (expres bewaard). Maar ik ben nu aan het zoeken op internet of ik deze geur nog kan bestellen. Mijn man en ik vinden deze variant heel erg lekker !!!

  Beantwoorden
 2. Renée
  9 december 2014 at 22:27 (8 jaren ago)

  Ik hoop dat er zo’n lekker geurtje in de I love Christmas box zit. Winterdream ken ik al, een heerlijke geur.

  Beantwoorden
  • Renée
   9 december 2014 at 22:27 (8 jaren ago)

   Oja, prachtige foto’s!

   Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  9 december 2014 at 20:04 (8 jaren ago)

  Ik kan de geuren al bijna ruiken! Sfeervolle foto’s heb je er mee gemaakt 🙂

  Beantwoorden
 4. Bianca
  9 december 2014 at 07:32 (8 jaren ago)

  Volgens mij heeft iedereen het al gezegd, maar ik doe het ook nog even je foto’s zijn echt heel mooi! Ben benieuwd naar de geuren sowieso vind ik de Room Spray een heel handig en fijn product ik gebruik dat (in een andere geur) dagelijks x

  Beantwoorden
 5. Wojis
  9 december 2014 at 07:24 (8 jaren ago)

  Instant gezelligheid, wat een prachtige producten, ik kan ze hier ruiken. Heerlijk, vooral deze tijd van het jaar. Ik ben nog niet begonnen, eerst mini haar verjaardag en dan kerst.

  Beantwoorden
 6. Cindy
  8 december 2014 at 21:32 (8 jaren ago)

  Prachtige foto’s inderdaad! Jammer dat we niet door het scherm heen kunnen ruiken… haha. Klinkt lekker allemaal. Het is dat ik al zoveel YC heb, maar anders…

  Beantwoorden
 7. Agneta
  8 december 2014 at 19:35 (8 jaren ago)

  Complimenten over je foto’s! Ik ben erg benieuwd naar deze geuren. Tot nu toe ben ik toch erg teleurgesteld in alle geurkaarsen. Ik wil meer geur in mijn kamertje 😉 Helaas moet ik nog even wachten voor ik weer een bestelling kan plaatsen.

  Beantwoorden
 8. Greenleaf Nederland
  8 december 2014 at 19:09 (8 jaren ago)

  Hoi Natasja, wat heb je het weer mooi gemaakt met prachtige foto’s.
  Je hoeft alleen bij de geurkaarsjes geen folie erom te doen. De lont met zinken deel zijn van een speciale dikte dat je kaarsje altijd in een passend glaasje 1 cm vloeibaar wordt. Dat vloeibare is warm en geeft zijn geur af. Verder brand het kaarsje tot de bodem op. Laat nooit losse stukjes lont na het knippen achter in het glaasje. Deze kleine stukjes kunnen aan het eind een grote lont vormen waarbij je glaasje in de fik vliegt.

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  8 december 2014 at 15:45 (8 jaren ago)

  Het ziet er heel goed uit!
  Ik ken het helemaal niet.
  Ben er zelf nu zeer benieuwd naar.
  Mooie foto’s 😉

  Beantwoorden
 10. Jori
  8 december 2014 at 15:26 (8 jaren ago)

  Sugar Berry was mijn favoriet die ik laatst bij jou geroken heb….

  Beantwoorden
 11. Mireille
  8 december 2014 at 15:23 (8 jaren ago)

  Wat een schitterende foto’s Natasja. Krijg helemaal zin in de kerst.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.